26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Dünyanın en büyük turşusunu kuracaklar

Çubuk Belediyesi tarafından 13-16 Eylül tarihleri arasında 13’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Turşu ve Kültür Festivali’nin hazırlıkları sürüyor.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Dünyanın en büyük turşusunu kuracaklar

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, festivalde bu yıl farklı bir deneme yapacaklarını söyledi. Acehan, Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi’nin de desteğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için çaba göstereceklerini anlattı.  Acehan, “Festivalden önce içerisinde en çok salatalığın bulunduğu dünyanın en büyük turşusunu kuracağız. Bunun için de bir tonluk özel turşuluk bidon siparişi verdik. 28 Ağustos›ta turşunun kurulması için çalışmaya başlayacağız. Turşu olgunlaştıktan sonra da festival açılışında misafirlere ikram edeceği” dedi.

EMEK EKONOMİYE DÖNÜYOR

Acehan, “İlçemizin tanıtımının yapılması yanında festivalde ilçeye çok büyük miktarda sıcak para girişi oluyor. Sadece festival süresince değil bir yıl süren bir ekonomik getirisiyle tüm ilçe halkına yönelik ekonomik döngü meydana getiriyor. Biz bunun için festivali eğlence gibi görmüyoruz. Festivaldeki amaç eğlence değil, amacımız vatandaşımızın emeğini ekonomiye kazandırmaktır” diye konuştu.