26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ekolojik turizm yeni bir fırsat

Ankara turizminin gelişmesi için yoğun çaba gösteren Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) bu konuda önemli adımlar atmaya başladı.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ekolojik turizm yeni bir fırsat

ATİD Genel Sekreteri Ahmet Keykan, “Dünyadaki yeni eko-turizm felsefesi, yaşamın her alanında artık kendisini daha fazla göstermektedir. Bu konudaki yoğun ilgi ve artış alternatif turizm arayışına, dolayısıyla “eko-turizm”e yönelişi sağlamaktadır. Ankara için özellikle civar ilçelerimizdeki turizmin canlanması için ekolojik turizmi ciddi bir alternatif olarak görüyoruz” dedi.

ATİD Genel Sekreteri Ahmet Keykan, Başkent turizmine yeni bir bakış getirmek için alternatif üretmenin şart olduğunu kaydetti. Keykan, Ankara’nın sadece merkezindeki ilçelerinin turizm hareketliliği içinde olduğunu, birkaç ilçenin dışında turizm gelirinin yok denecek kadar az olduğunu kaydetti.

POTANSİYEL DEĞERLENDİRİLEMİYOR

Beypazarı, Kızılcıhamam, Ayaş ve Haymana gibi noktaların dışında kalan bölgelerde maalesef turizm potansiyeli değerlendirilemediğine dikkat çeken Keykan, “Ankara’nın birçok ilçesi ekolojik turizmine çok müsait. Dünyada alternatif turizm arayışın da ‘eko-turizm’ ön plana çıkıyor. Küçük bölgelerin sakinliği, şehir yaşamından kaçış, organik ürünlerin kullanımındaki artış, sürdürülebilir enerji kullanımını desteklemek gibi yeni bir turizm hareketi gibi algılanabilecek olan Cittaslow,  (Sakin Şehir) modelini öne çıkardı. 4 mevsim uygulanabilir bir turizm anlayışı ile çocuk ve gençler için doğa eğitimleri; kampçılık, okçuluk, oryantring, doğa yürüyüşleri, kano, paintball ve olta balıkçılığı gibi dallarda etkinlikler gerçekleştirilebilecek ve tabiat parklarının eko turizme olan katkısı sağlayacak bu modele Ankara ilçelerinin ihtiyacı bulunmaktadır” diye konuştu.