26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Gar 29 Ekim’de açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda incelemelerde bulundu.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gar 29 Ekim’de açılıyor

Garda basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Arslan, “Yüksek hızlı trenlerle bu kadar insanı taşıyorsanız bunun Ankara mer- kezli taçlanması gerekiyordu. Bunun Ankara merkezinde gerek ülkemize gerek başkentimize gerekse Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının geldiği noktaya yakışır bir gar ile taçlanması gerekiyordu. Etrafında her yerde trafik varken bu kadar süratli bu kadar modern bu kadar üst düzeyde teknolojiyi kullanan ve gerçekten Ankara’ya yakışan bir garı 2 yıllık süre içerisinde bitirmiş olmaları nedeniyle görevli şirketimiz başta olmak üzere DDY Genel Müdüründen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

  “Bu gar Ankara’nın marka kent başkentin değerine değer katacak bir gar” diyen Bakan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:  “Konsept olarak işlev olarak yerine getireceği fonksiyonlar olarak. İçinde bulunduğumuz bina yaklaşık 194 bin 460 metrekare kapalı alan sahip bir konsept. 3 bodrum katı var. Bin 910 adet aracın park yapabileceği kapalı açık otoparkı var.

5 YILDIZLI 134 ODALI OTEL

Açık kısmı sadece 60 araçlık bin 850 araçlık kısmı kapalı otopark. Ayrıca 3 tane peronumuz var. Bu 3 peron aynı anda 12 YHT setine hizmet edebilecek durumda. 6 demiryolu hattımız var 3 gidiş 3 geliş olmak üzere. -1’de peronlarımız olacak. Bulunduğumuz katta özellikle gişelerin insanların geldiğinde işlemlerini yapabilecekleri, ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir katımız var. Bir üstünde alışveriş merkezlerinin olduğu bir katımız var. Onun bir üstünde yine bu gara gelen misafirlerimizin yeme içme ihtiyaçlarını giderebilecekleri katımız var. Bunun yanında 134 odalı, 5 yıldızlı modern bir otelimiz var.”