5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Genç işadamlarından Havelsan ziyareti

Tür Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Havelsan’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

17 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Genç işadamlarından Havelsan ziyareti

Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık tarafından ağırlanan genç işadamları heyetine, Kurum’u ve faaliyetlerini tanıtan bir kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Genç işadamları daha sonra heyeti Havelsan tesislerini gezerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman da, Havelsan yetkililerine TÜGİAD ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. TÜGİAD’ın; yıllık 18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren sanayici ve işadamlarını bünyesinde topladığını belirten Kahraman, Ankara Şube’nin de 140 üyesiyle ülke ekonomisini katkı için azim ve kararlılıkla çalıştığını anlattı.  Ercan Kahraman, ülke ekonomisindeki gelişmelere de değinirken, yılın ilk çeyreğinde kaydedilen yüzde 5’lik büyümeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Kahraman, siyasi istikrar ve ‘Güçlü Türkiye’ rotasına girişle birlikte sanayide çarkların daha da hızlandığına ve ekonomide canlanmanın görünür hale geldiğine işaret etti. Güçlü Türkiye için daha fazla yatırıma, üretime ve istihdam sağlayıcı faaliyetlere dört elle sarıldıklarını ifade eden Kahraman, “Ekonomimizin izleyen çeyreklerde daha yüksek büyüme oranları yakalayacağını düşünüyoruz. Ekonomimizde canlanma ve büyüme ivmesinin önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi ile Orta Vadeli Program’da 2017 için öngörülen yüzde 4,4’lük büyüme hedefinin aşılacağını öngörüyoruz” diye konuştu.