26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

HK’dan Dünya Hava Oyunları atağı

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
HK’dan Dünya Hava Oyunları atağı

Türk Hava Kurumu 2020 yılında beşincisi yapılacak Dünya Hava Oyunları’nın (World Air Games) Türkiye’de yapılması için son dönemeçte mücadelesini sürdürüyor. THK, katılımcı sayısı açısından Olimpiyat Oyunları’ndan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu olan 5. Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’nin ev sahipliği yapması için kolları sıvadı. Türk Hava Kurumu, 1929’dan beri 100’ü aşkın üyesi olan Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI) kadim, faal ve en saygın üyeleri arasında yer alıyor. 

MİLLİ TAKIM BELİRLENECEK

Bu yükümlülük ve sorumluluğu gereği 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de gerçekleştirilmesi için gayretle çalışan Türk Hava Kurumu, aralarında ABD gibi çok güçlü 7 rakibine karşı verdiği mücadelede ipi göğüslemek için çalışıyor.

THK’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bağrından çıktığımız Yüce Türk Milleti ve devletimiz, 93 yıldır Türk Hava Kurumu’ndan hayati desteğini bir an olsun eksik etmemiştir. Aynı azimle Drone Çağı’nın eşiğinde bulunduğumuz bu dönemde rakiplerimizi elimine ederek 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasını sağlayacak güç, deneyim, tecrübe ve kararlılık içerisindeyiz. Her yıl aralık ayında yapılan ve takip eden yılın ocak ayında ilan edilen; eğitim faaliyetleri, ulusal ve uluslararası şampiyonalar, kulüp, branş ve sporcu seminer programları, Milli Takımların belirlenmesi gibi çalışmalar Ocak-Şubat 2018 döneminde gerçekleşecek ve Şubat 2018 sonunda yayınlanacak.”