26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Keçiören'de hafizeler taçlandı

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra ilçe Kaymakamı Uğur Bulut, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Keçiören İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan katıldı.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keçiören'de hafizeler taçlandı

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği merasim, Abdurrahman Gürses Kur’an Kursu öğrencisi Mushabcan Işık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hafızları İslamın yaşayan timsalleri olarak adlandıran Başkan Ak, “Kur’an’ı yüreklerine yazan hafizelerimizi tebrik ediyorum, emeklerine sağlık. Anne babalarına, öğretmenlerine ve onları hafize yapan hocalarına da çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevinin önemine değinen Uğur Bulut da, salonun tamamen dolu olmasının gurur verici olduğunu kaydederek, “Keçiören’de müftülüğümüz ile birlikte sayısal ve kalite olarak din eğitimi hizmetlerinin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Hafizelerimizi ve yetiştiren ailelerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK MİRAS GÜZEL  AHLAK

Hafızlığın her faniye nasip olmayan bir nimet olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç de, “Hafızlar seçilmiş insanlar ve yeryüzü kandilleridir. ” dedi.