26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kış lastiği dönemi geliyor

Türkiye karayollarında yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda 2012 yılından itibaren 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu var.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kış lastiği dönemi geliyor

İnsan hayatı, yol ve araç güvenliği noktasında ise kış lastiği taktırmak, her sürücü için yaklaşan kış aylarıyla da birlikte önem arz ediyor. Konuyla ilgili merak edilenleri uzun yıllar lastik sektöründe çalışan Oto Lastik Bayi Sahibi Barış Çetin Yılmaz anlattı. Sıcaklıkların düşmesiyle sert bir hamur yapısına sahip olan kış lastiklerinin sertleşip, sürüş güvenliğini azalttığını belirten Yılmaz, kış lastiğinin otomobilin kontrol edilmesini kolaylaştırdığını ve yaz lastiğine veya dört mevsim lastiğine göre kış lastiği daha iyi çalıştırma, durdurma ve dönüş imkanı sunduğunu söyledi. 

KARI BEKLEMEYİN

Kış lastiğine geçmek için kar yağması ve hava sıcaklıklarının eksi değerlere düşmesinin beklenmemesi gerektiğine değinen Yılmaz, “Binek araçlara sıcaklıklar ortalama 7 derecenin altına düştüğünde mutlaka kış lastiklerine geçilmelidir” dedi. Soğuk havalar için özel olarak tasarlanan kış lastiklerine hafif ve yağışsız kış aylarında bile geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, kış lastiklerinin soğuk zeminlerde üstün çekiş, kontrol ve fren emniyeti sağlayacağının vurguladı. Yılmaz, 4 x 4 araç sahiplerine de kış lastiği kullanma tavsiyesinde bulundu.