26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Konut tercihinde ulaşım kolaylığı temel kriter oldu

Ankara’da, zengin ulaşım seçenekleri sayesinde merkezi bölgelere kısa sürede ulaşım imkanına sahip, trafik çilesi yaşatmayan bir bölgede hayata geçen Mebuskent projesi, büyük talep görüyor.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Konut tercihinde ulaşım kolaylığı temel kriter oldu

Projeyi gerçekleştiren Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, “Ulaşımda gereksiz harcanan zamanı büyük kayıp görüyoruz” diyor.

İşe gidebilmek, evine dönebilmek için saatlerce yollarda zaman yitiren çalışanlar; okul yolunda adeta mahsur kalıp dinlenme ve ders sürelerini harcayan çocuklar; sağlık kuruluşuna yetiştirilemediği için gerekli müdahalenin zamanında yapılamadığı hasta ve yararılar ve diğerleriyle tüm kentli bireylerin ortak çilesi: trafik… Büyük kentlerde yaşayanların maruz kaldığı trafik çilesi, üstelik her geçen gün daha da katlanıyor.

ULAŞIM TERCİHLERİ BELİRLİYOR

Bu durum, ailelerin konut alırken yaptıkları lokasyon tercihlerine doğrudan yansıyor. Trafik  çilesi ve ulaşım stresi, ulaşımda avantajlı lokasyonlarda kurulan yeni yerleşim bölgelerine talebi artırıyor. Büyük şehirlerde yaşayıp ev almayı düşünen kişiler için ulaşım imkanları, en temel ölçüt... Artık yeni ev alacaklar trafik sorununu göz önüne alarak, ulaşım olanaklarına göre tercih yapıyor. Alınacak evin ve dolayısıyla yaşanacak bölgenin, raylı sistemlere yakın olması, otobüs güzergahlarında yer alması, hastane, okul ve sosyal çevreye ulaşım imkanlarının olması temel kriter… GYODER’in yaptığı konut araştırmasının sonuçları da bu değişimi çarpıcı biçimde ortaya koyuyor.