18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Konutta KDV indirimi inşaat sektörünü heyecanlandırdı

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar sonrası, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi inşaat sektörünü heyecanlandırdı.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Konutta KDV indirimi inşaat sektörünü heyecanlandırdı

Lüks konuta ulaşmanın çok daha kolaylaşacağını vurgulayan sektörün Ankaralı aktörleri, kararın özellikle satışlara ivme kazandıracağının altını çizdi.

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu lüks konuta gelen KDV indiriminin, geniş ve ferah konuttan vazgeçemeyenler için sevindirici olduğunu ifade etti.

İNŞAAT PİYASASI CANLANACAK

Türk halkının 150 metrekareden büyük evleri daha çok tercih ettiğini, ancak artan kalitenin fiyatları da artırması nedeniyle daha küçük evlerde yaşamak zorunda kalındığını bildiren Karahasanoğlu, şunları söyledi:

“İlk konutunu almak isteyenler ve büyük metrekarelerdeki evleri tercih edenler için çok önemli bir fırsat. Büyük konutlarda yaşamayı seven ancak bütçesi buna el vermeyenler artık hayalindeki konuta daha kolay ulaşacak. İndirim sayesinde konforlu ve kaliteli yaşam neredeyse her bütçenin ulaşabileceği konuma gelecek. İnşaat piyasası da yakaladığı hızlı yükselişi sürdürecek.”