26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sağlıklı seyahat için daha temiz otobüsler

EGO Genel Müdürlüğü, Başkentliler’in temiz ve hijyenik ortamda seyahat etmeleri için sefere çıkan otobüslerde dip köşe temizlik başlattı. Mevsimsel salgınları önlemek için otobüsler virüslere karşı ilaçlarla dezenfekte edildi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sağlıklı seyahat için daha temiz otobüsler

Başkent'te kent içi toplu taşımacılık hizmetini sağlayan EGO Genel Müdürlüğü, halkın sağlıklı bir ortamda seyahat etmeleri için otobüslerde temizlik çalışması başlattı. Salgın Hastalıkları önlemek için virüslerden arındırılan otobüsler, artık daha sağlıklı olarak sefere çıkıyor. 

 EGO, havaların soğumasıyla birlikte kapalı ortamlarda yuvalanıp salgın hastalıklara neden olan virüslerin yayılmasını önlemek amacıyla otobüsleri özel ilaçlarla temizliyor. 

KONFORLU VE HİJYEN

EGO’nun bünyesinde bulunan bin 585 otobüs, günlük 750 bine yakın Başkentli’ye toplu taşıma hizmeti veriyor. Otobüsler belirli aralıklarla temizlenmesinde hastanelerdeki özel temizlik malzemeleri kullanılıyor. Ankaralılar’ın temiz ve sağlıklı olmasına çok önem verdiklerini belirten EGO yetkilileri, günlük seferlerini tamamlayan otobüslerin, Sincan, Dikmen, Macunköy, Mamak NATO Yolu ve Akköprü’de bulunan 5 bölgede  her gece baştan aşağıya temizlenerek ertesi güne hazır hale getirildiğini söyledi. Vakumlu süpürgelerle kaba pisliklerden arındırılan otobüslerin koltuk, ikaz düğlesi, direksiyon, cam kenarları ve lastikleri, şoför paravanı, yolcu tutamakları gibi bölümler de titizlik içinde dezenfekte ediliyor.