26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Şentepe teleferiği yeniden hizmette

Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen, Şentepe Teleferiği, tekrar yolcu taşımaya başladı.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Şentepe teleferiği yeniden hizmette

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, Şentepe Teleferiği’nde15 gün süreyle, 22 direkte bulunan ekipmanların yıllık ana bakımı ve ihtiyaç duyulan parçalarının değiştirilmesinin yapıldığını kaydettiler. Yetkililerin verdiği bilgiye göre; teleferikte direkler üzerinde bulunan rulmanların yağlanması ve bakımı yapıldı, arızalı olanlar değiştirildi.

 Sistemdeki kabinlerin bakımlarının ve gerekli kontrollerinin de yapıldığını kaydeden EGO yetkilileri,“Kabinlerin halatla olan bağlantı sistemleri güvenlik yönünden tek tek kontrol edilip, gerekli ağırlık testlerinden geçirilmiştir.  Dolayısıyla tesisimiz işletmeye hazırdır ve servise başlanmıştır” bilgisini verdiler.

İlerleyen günlerde 2 günlük bir ara daha verilerek zorunlu olan periyodik bakımın da gerçekleştirileceğini belirten Yetkililer, "Tesisimizin sağlıklı ve güven içinde çalışması için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz" dediler.

TRAFİĞİ RAHATLATIYOR

Toplu taşıma amacıyla Türkiye’de ilk kez Başkent'te kullanılan Şentepe Teleferiği'nde günde ortalama 20- 25 bin Ankaralı, Şentepe’den Yenimahalle Metro İstasyonu’na; metrodan çıkanlar da beklemeden Şentepe bölgesine ulaştırılıyor.   

 Metroyla senkronize çalışan teleferik sistemi, hem  trafiğin rahatlamasına yardımcı oluyor, hem de  engelli, yaşlı, çocuk, her kesim tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.