26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sıfırdan başlayan hayat

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Hobi Kurslarında okuma yazma öğrenen ODTÜ mezunu mühendis Gülseçen Kök Elçi, tam her şey bitti derken gösterdiği azim ve yaşama sevinci ile hayata yeniden tutundu.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Sıfırdan başlayan hayat

Geçirdiği rahatsızlığın tüm bildiklerini sıfırlamasına rağmen eşi ve iki çocuğunun desteği ile yaşama sıkı sıkı sarılan Kök Elçi, Yenimahalle Belediyesi’nin açtığı kurslarda okuma yazma öğrenerek başarılarla dolu geçmişine geri dönebilmek için var gücü ile çalışıyor. Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarına katılan 40 yaşındaki ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisi Gülseçen Kök Elçi, adeta sıfırdan hayata döndü.

“İYİLEŞEMEZ” DENİLDİ

Elçi yıllardır mühendis olarak sürdürdüğü hayatına bugün YENİMEK Batıkent Meydan AVM Kurs Merkezi’nde okuma-yazma öğrenerek devam ediyor. 5 yıl önce bir gece uykusunda fenalaşarak hastaneye kaldırılan Elçi’nin Aort Damarının Patlaması (Aort Diseksiyonu) sonucu vücudunun sağ tarafı felç oldu. 

Milyonda 5 kişide görülen Global Afazi tanısı konulan genç kadın okuma-yazma ve konuşma yetisini kaybetti. Doktorların iyileşmez dediği Gülseçen Hanım pes etmedi, yıllarca süren yaşam mücadelesinin ardından hayata yeniden tutunarak, YENİMEK’te tekrar okumaya, yazmaya ve hatta konuşmaya başladı.

SINIF ARKADAŞLIĞI AŞKA DÖNÜŞTÜ 

Bu mücadeleye eşi Ferhat Elçi de çocuklarının annesini bir an olsun yalnız bırakmayarak destek verdi. Eşi Gülseçen’i ilk günkü gibi çok sevdiğini söyleyen Ferhat Elçi, “14 yıllık evliyiz. 13 yaşında bir kızımız ve 9 yaşında bir oğlumuz var. Eşim rahatsızlandıktan sonra umudumu hiçbir zaman yitirmedim. İyileşeceğine inanıyorum. Onun için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Her şeyin başı sağlık. Hayatta hiçbir zaman pes etmemek gerekiyor. Nefes aldığımız sürece bir umut vardır. Yorulmayın, yılmayın, umutsuzluğa kapılmayın” dedi.