5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Sincan’da 325 milyonluk yatırım

Yenikent-Temelli Bulvarı projesinin temeli Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla atıldı. 40 kilometrelik ve 325 milyon değerindeki dev yatırımın 2019 yılının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sincan’da 325 milyonluk yatırım

Yenikent - Temelli yolu temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’ye reva görülen makus talihin artık yürürlükten kalktığını belirtti. “Kendi kaynaklarımızla 80 milyon vatan evladının inancıyla, azmiyle ülkemizi şaha kaldırdık” diyen Yıldırım, “Tüm Türkiye’ye Ankara’ya erişimini sağladık. Ankara, AK Parti iktidar döneminin ve yeniden milletin baş şehri oldu, milletle buluştu. Bizden önce Ankara ne ile anılıyordu? Mamak, Ulucanlar Cezaevi, plansız şehircilik, çöp, çamur, çukur. İşte bugünün Ankara’sına bakın. Ankara, hızlı trenin merkezi oluyor. Ankara, ulaşım konusunda bir marka şehir haline geliyor. 14 Nisan’da Sincan’daydık. Şimdi artık bu talepleri yerine getirme zamanı. Birer birer bu projeleri hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

HER ŞEY VATANDAŞ İÇİN

Dev spor kompleksinin inşaatının başladığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, “İçinde Ağız, Diş Sağlığı Merkezi olan hastanenin yapım ihalesi de yapılacak önümüzdeki aylarda ve inşaatı başlayacak. Bugün Ankaralı kardeşlerimize Sincan, Yenikent-Temelli bölünmüş yolunun temelini atıyoruz. 325 trilyon dev bir yatırım daha hizmete giriyor. Bir hizmeti daha vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız. Ankara’nın şehir içi trafiği olumsuz etkileniyor. İşte bundan kurtarmak için kuzeyden gelen, Kazan’dan, Kızılcahamam’dan gelen trafiği doğrudan Sincan üzerinden güneye aktaracak bir yoldan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

“Proje, Anadolu otoyol bağlantısından başlıyor genişliği 26 metre, 2 gidiş, 2 geliş ortasında da refüjü var” diyen Başbakan Yıldırım, şu bilgileri verdi: “Yol üzerinde tam 7 tanesi köprülü olmak üzere 11 kavşak var. Altı tane alt, üst geçit var, 247 ve 500 metre uzunluğunda 2 adet köprü var. Yine bu proje ile beraber Ankara’yı Eskişehir’e bağlayan hızlı tren hattının üzerinden köprüyle geçiyoruz. Normal tren hattı, Ankara Çayı, Zir Vadisi’ni de yine köprüyle geçiyoruz. Bugün temelini atacağımız bölünmüş yol, açıldığı zaman sanayi merkezleri arasında ulaşım çok kolaylaşacak. Bu sanayi merkezleri arasında ulaşım daha güvenli hale gelecek. Proje tamamlandığında Ankara çevre otoyolu, Ankara şehir içi trafiği de tamamen rahatlamış olacak.”

Konuşmaların ardından Yıldırım, temel atma işlemin başlatmak için butona basmadan önce Bakan Arslan’a “Ahmet Bey ne zaman bitiyor yol?” sorusu üzerine Arslan, “13 Nisan 2020” yanıtını verdi. Bunun üzerine Yıldırım, “Duydunuz mu? 2020 diyor. Olur mu? Pazarlığı yaptık. Bugünden itibaren 2 senede bitecek. Yani 2019 Eylül ayında bitiyor. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.