19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ulus Hali’ne gözaltı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara Ulus Halinde zabıta denetimlerinin artırılması kararlaştırıldı.15 Temmuz darbe girişiminin unutturmamak için de müze yaptırılacak.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ulus Hali’ne gözaltı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması ve tarihe ışık tutması amacıyla Ankara’da müze yapılmasını öngören rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Meclisin 2. Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde gerçekleşen toplantısında, ilk olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, tüketicilerin haklarını gözetmek adına Ankara Ulus Halinde Zabıta denetimlerinin artırılması kararlaştırıldı.

Toplantıda daha sonra Turizm Komisyonu’nun 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin rapor görüşüldü. Raporda yer alan, “15 Temmuz 2016 gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından tertiplenen hain kalkışmanın unutulmaması, gelecek nesillere ve tarihe ışık tutması amacıyla belediye imkanları doğrultusunda konuyla ilgili bir müze yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadeleri, oy birliğiyle karara bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımlar sonucu yeni açılan yollar içerisindeki göbeklere, bütçe imkanları doğrultusunda fıskiyeli havuzlar yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasının da oy birliğiyle kabul edildiği Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yeni yasayla köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşimlerde daha önceden yarım kalan yatırımların aciliyetine göre tamamlanması da karara bağlandı.