26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Yatırımda avukatlar doktorlarla yarışıyor

En yüksek gelir grubuna sahip meslek olarak bilinen doktorların, uzun yıllar en önemli müşteri grubunda yer aldığını ifade eden EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, artan gayrimenkul yatırımlarında avukatların payının hızla arttığını kaydetti.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yatırımda avukatlar doktorlarla  yarışıyor

Yatırımların birikiminde, özellikle son yıllarda gayrimenkulün diğer tüm yatırım araçlarından daha fazla ilgi gördüğünü anlatan Osman Eken, “Tıp doktorluğunun en fazla kazandıran meslek olduğu aşikar. Ancak nüfus, sosyal yapı, ekonomik durum, eğitim seviyesinin yükselmesi, dolayısıyla hak arama bilincinin artması gibi çok sayıda etkenin avukatların kazançlarını ciddi şekilde artırdığı ve doktorların tahtını sallamaya başladığını gösteriyor”  dedi.

MESLEKTAŞ DAYANIŞMASI

Son bir yılda karşılıksız çek oranının yüzde 30 arttığını kaydeden Osman Eken, 123 bine yakın şirketin kapandığını, sosyal medya ve sosyal yapı değişiklikleri gibi nedenlerle boşanmaların yüzde 53 oranında yükseldiğini belirtti. Eken, “Daha önce genellikle doktorlarda olan birleşerek büyük ölçekli arsa alımları, şimdi avukatlar arasında da hızla yaygınlaşma başlandı” diye konuştu.