26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ay burcunuzu nasıl bulacaksınız?

Ay burcunun belirlenmesinin en doğru yolu, o kişi için bir doğum haritası çıkartmaktır.

31 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ay burcunuzu nasıl bulacaksınız?
Hemen herkes Güneş'inin içinde bulunduğu burcu yani öz burcunu bilir. Bu konuda kulaktan dolma da olsa epey bilgi sahibidir. Fakat iş Ay'a geldiğinde durum değişir. Astrolojide Güneş’ten sonra Ay ikinci önemli faktördür ve astrolojiyle ilgilenenler için Ay'ın bulunduğu burç pek çok şey açıklar. Buna karşılık pek çok kimse doğum anındaki Ay'ın önemini bilmez.
 
Bir doğum haritasında Ay'ın konumu gerçekten çok önemlidir ve o kimsenin yaşam karşısındaki tutumunu, bilinçaltı tepkilerini ve güçlü, temel davranımlarını gösterir. Bazı hallerde Ay'ın bulunduğu burç daha güçlü ve dolayısıyla bunun etkileri Güneş'in bulunduğu burcun özelliklerinden daha belirgin olabilir. İnsanın karşısındakiler üstünde bıraktığı ilk etki, Ay'ın onun doğum haritasındaki konumu konusunda fikir verebilir. Ay, genel olarak duyguları da temsil eder. Doğanızın kırılgan ve duyarlı yönleriyle ilgilidir.
 
Dişi özellikler gösteren Ay sağlığımızla da ilgilidir. Büyümeyi ve verimliliği temsil eder. Bir erkeğin yaşantısında en önemli kadını Ay belirtir.
 
Bu kadın sevilen bir anne, bir kız arkadaş veya eş olabilir. Ayın doğum anında girmiş olduğu burç da bu kadınla ilgili düşüncelerini belirler. Bir doğum haritasında sevdiği bir burca düşen ve uyumlu, tatlı açılar yapan bir Ay, insanı saran anne sevgisini açıklar. Fakat Ay doğum anında sert etki almışsa bencil, benimseyen anne sevgisi harita sahibini boğabilir. Onun gelişmesine, ilerlemesine engel olabilir. Veya sert açılı bir Ay, insanın anne sevgisine hasret kalmasına da neden olabilir.
 
Psikolojik yönden Ay'ın konumu özellikle anlamlıdır. Bizim bilinçaltımızı ve belleğimizi temsil eder. Bu, çoğu zaman evdeki koşullarla, ana-babanın kişilikleri nedeniyle, genç yaşta verilen kararları gösterir. Astrolojide Ay, Yengeç burcunu yönetir. Bu burç annelik duygusunu simgeler. Vücutta da Ay, göğüs, mide ve sindirim sistemi, ayrıca sempatik sinir sistemi ile ilgilidir.
 
Ay Burcunuzu Nasıl Bulacaksınız?
 
Güneş, burçlar kuşağının her burcundan geçmek için yaklaşık 30 gün kullanır. Yıldan yıla yolu pek değişmediği için ait olduğunuz öz burcu saptamak çok zor değildir. Öte yandan Ay'ın burçlar kuşağını dolaşması yaklaşık 28 gündür ve her bir burçta ortalama 52 saat yani yaklaşık 2.5 gün kalır. Her yıl aynı düzeni izlemediğinden Ay burcunuzu kısa ve basit bir şekilde bulmak mümkün değildir.
 
Ay burcunun belirlenmesinin en doğru yolu, o kişi için bir doğum haritası çıkartmaktır.