26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

100 liraya öğrenci yurdu

25 yıldır eğitim alanında faaliyet gösteren ve FETÖ’nün tahrip ederek terk ettiği yurtlardan bir kısmını devralan İnsan Vakfı üniversite öğrencilerine aylık 100 liradan başlayan ücretlerle yurt hizmeti sunuyor.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
100 liraya öğrenci yurdu

Zorlu bir maraton olan üniversite sınavının ardından şimdi öğrencileri yeni bir hayata başlama telaşı sardı. Farklı şehirlerde eğitim görecek öğrenciler ve aileleri için en temel meselelerden biri de barınma. Devletin yurtlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına ait yurtlar da gençler için güvenilir ortamlar sağlıyor. 

FETÖ’nün tahrip ederek terk ettiği ve devlet tarafından el konulan yurtlar çeşitli sivil toplum kuruluşlarına devredildi. 10 ilde 25 yurtta öğrencileri ağırlayan İnsan Vakfı da bu kurumlardan biri. Vakıf, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine aylık 100 Lira’dan başlayan ücretlerle yurt hizmeti sunuyor. Konuyla ilgili bilgi veren İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş “İnsan Vakfı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Erzurum, Isparta, Kahramanmaraş, Sakarya ve Diyarbakır olmak üzere 10 ilde 25 yurdumuzda öğrencilerimizi ağırlayacağız.” şeklinde konuşuyor. “İnsan Vakfı yurtları, baba ocağından ilk kez ayrılan gençlerin huzurla eğitim hayatlarını geçirecekleri, kendilerini evlerinde gibi rahat ve güvende hissedecekleri, birlikte yaşama becerilerini geliştirecekleri, yeni arkadaşlıklar kuracakları sıcak yuvalar olarak hizmetini sürdürüyor.” diyen Aktaş, bu yıl öğrencilere minimum maliyetlerle yurtlarda kalma imkanı sağlayacaklarına dikkat çekti. İnsan Vakfı yurtlarında odalar tek, üç ve dört kişilik olarak düzenlendi. Her öğrencinin kendi giysi dolabı ve çalışma masası bulunuyor.  Öğrencilerin ayrıca birlikte çalışabilecekleri etüd odaları, çalışma salonları ve bilgisayar odaları mevcut. 

EV KONFORUNDA ÖĞRENCİ YURDU

Her yurtta ortak kullanım için dinlenme salonları, televizyon salonları, kütüphane, mescit, masa tenisi, langırt ve çamaşırhane yer alıyor.  Kahvaltı ve akşam yemeğini yurt yemekhanesinde yiyen öğrenciler dilerlerse kantin imkanından da yararlanabiliyor. Güvenlik, merkezi ısınma sistemi, sorunsuz temizlik, sınırsız internet yurtların ortak özelliklerinden. 

Gençleri sosyal, kültürel, ruhsal ve zihinsel açıdan destekleyecek; ilgilerini çekecek, farkındalık kazandıracak eğitimler, sosyal geziler, seminerler, etüdler ile gençlerimizi milli ve manevi değerler etrafında buluşturmayı amaçlayan organizasyonlar da yurt faaliyetleri arasında yer alıyor.