26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2. Ayvalık Doğa Festivali heyecanı başlıyor

Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Ayvalık Doğa Festivali başladı.

13 Nisan 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2. Ayvalık Doğa Festivali heyecanı başlıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yarına kadar sürecek olan festivalde yeme içme meraklılarını mutlu edecek çok sayıda aktivite de bulunuyor. 

Geçtiğimiz perşembe başlayan ve yarına kadar devam edecek olan 2. Ayvalık Doğa Festivali ile ilgili çeşitli bilgiler veren Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca’ya göre Ayvalık ve Ege lezzetlerinin tadına bakmak isteyenleri çok keyifli bir dört gün bekliyor. 11 Nisan günü saat 10.30’da ‘Aşıklar Köprüsü’ mevkiinden ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na doğru gerçekleşecek kortej yürüyüşü ile başlayan Festival’in ilk gününde Leyla Gastronomi Tadım Noktası tarafından “Yöresel Lezzetler Farklı Dokunuşlar” isimli etkinlik gerçekleştirildi. Festival’in ikinci gününde Atölye Delice tarafından düzenlenen Soğuk Sıkım Sabun Yapımı Atölyesi, Tadım Atölyesi’nde ise Otlu Balıklı Mücver sunumu yapıldı. 

Bugün Macaron Konağı’nda Akkızlı Sıcak Ot ve Lorlu Arapsaçlı Sandviç yapımına ilişkin bir tadım atölyesi düzenlenecek. Etkinlikler Festival’in son gününde de devam edecek. Cunda Adası’nın lezzet duraklarından olan Sayfiye Restaurant’ta meze tadım etkinliğinin yanı sıra yine Cunda Adası’nda zeytinyağlı yöresel ot yemekleri yarışması yapılacak. Dr. Ender Saraçoğlu’nun sağlıklı seslenme söyleşisi ile Festival sona erecek. 

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirmeye çalıştıkları Festival ile hem Ayvalık’ın tanıtımına katkı vermeyi hem de Festival’e gelen yerli ve yabancı konukların ilçe esnafından yapacakları alışverişler neticesinde ilçe ekonomisine canlılık kazandırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.