10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

2017 düğünleri nasıl olacak

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte evlilik furyası da başladı.

29 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2017 düğünleri nasıl olacak

Gelin ve damatların hayalini süsleyen bu en önemli günde kuşkusuz her şeyin dört dörtlük olması lazım. Düğün mekanları bakılıyor, gelinlikçilerden randevu bulmak için sıra bekleniyor. Çağın gelinleri artık her detayda kendi kimliğini yansıtmak istiyor, davetiyeden gelin ayakkabısına kişiye özel tasarım seçeneklerine yöneliyor. İş bu kadar karmaşık olunca bizde her anlarını heyecan ve sevinçle karşılayan gelin ve damatlar için 2017 trendlerini derledik. 

2071 terndlerinin en önemlilerinden biri belirli bir tema etrafında hazırlanan düğünler. Çok sevilen bir film, sizin için özel olan bir şehir ya da aklınıza gelebilecek herhangi bir şey düğününüzün konsepti olabilir. Ancak bu sene daha önceki konsept düğünlerde olduğu gibi konu ile ilgili objelere boğulan mekanlarda yapılan düğünler yerine, temanın şarkı listesi seçimi ya da düğün pastasının formu gibi detaylarda hissedildiği düğünler trend. İki bisikletseverin düğününde minik detaylarda kendini gösterecek bisiklet figürleri ya da Harry Potter serisinin hayranı bir çiftin yemek menülerinin Hogwarts mektubu şeklinde sunulması gibi tamamen sizin hayal dünyanızın sınırlarına bağlı detaylarla siz de düğününüzü renklendirebilirsiniz.

SU YEŞİLİ VE LEYLAK SEZONUN EN ÖNE ÇIKAN RENGİ

Mavi, yeşil ve pembe tonları arasındaki geçişlerle renklendiren mekanlarda, farklı tonlarda kullanılan aksesuarla naif bir renk cümbüşü yakalamak bu sene moda. Geçen senelerde ön plana çıkan gelinlik üzerinde hemen dikkat çeken canlı tonlardaki çiçekler yerine, gelin buketlerinde yumuşak tonlar ön planda. Özellikle; su yeşili, mint yeşili, leylak rengi, pudra tonu, alice mavisi sezonun en moda renkleri. Bu renkler sezona o kadar hakim ki çoğu markanın 2017 damatlık koleksiyonunda dahi bu renklere rastlayabilirsiniz. 

En sade gelin buketleri 

Düğün fotoğraflarında balonlarla poz vermek renkli ve romantik görüntüler ortaya çıkarıyor. Bu sene renkli balonların dışında saflığı temsil eden sadece beyaz balonlara da yer verebilirsiniz. Nedimelerinize de bir buket yaptırarak bu anı ölümsüzleştirmeyi de unutmayın. Gelin buketinizi bu yıl biraz daha sade renklerde hazırlayabilirsiniz. Mesela beyaz bir zambak ya da papatyalar unutulmaz günü süsleyen en şık objeler olabilir. Bu sene bir de buket verme geleneğinde değişiklik yapıp gelin çiçeğinizi evliliği en uzun süren kadına verebilirsiniz.

Uzun kuyruklar bu sene revaçta 

Başrollerde asaletin sembolü tüller ve danteller gelinlik modellerinde öne çıkacak. Gelinlikte kabarık modeller tarih oldu. Şatafatlı taşlı işlemelerin yerini Fransız güpürlü modeller aldı. Taşın abartısından uzak olmakla birlikte kendiliğinden ağır ve asil duruşu olan Fransız güpürlü gelinlikler maddi açıdan çiftleri biraz zorlasa da gelinlerin kalbini kazanıyor. 2017 gelinlik modellerinde en çok dikkat çeken detaylardan biri de şüphesiz uzun kuyruklar. İster balık model gelinlik giyinin, isterseniz kabarık, ama  kuyruğu kesinlikle taşıyın. Çünkü bu yıl gelinlikte moda upuzun kuyruklar.