26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2017 evleri yeşillendirecek

Gardırobunuz kışa ve yeni yıla hazır. Peki ya eviniz? 2017’nin ev dekorasyon trendleri belli oldu. Sezonun rengi yeşil. Petrol mavisi, pembe, neon fuşya ve toprak tonları yeni yılın paletinde. Mimaride ‘gerçekten kaçış’ teması hakim olunca bronz aksesuvarlar ve mantar hasır kombinasyonları evde başrolde.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2017 evleri yeşillendirecek

Yaşadığınız alanlarda değişiklik yapmaya hazır mısınız? 2017’de ruhunuzu yenilemenin belki de en etkili yolu evlerinizin tarzını değiştirmek. Sabah uyandığınızda enerji ve mutluluk veren renkler ve eşyaları görmek değişimin parçası olabildiğini hissetmek yaşam kalitesini de artıracak.  Gelin dekorasyonda bu yıl nelerin büyüsüne kapılacağımıza hep birlikte bakalım. Ev tekstili ve mobilyada yılın paletinde en çok göze çarpan yeşil hakimiyeti. Özellikle koyu yeşil ve petrol mavisi tonları baskın. Dekorasyon dünyasının ünlü tasarım ve tasarımcılarını tek bir çatı altında birleştiren addresistanbul’da koyu yeşiller siyah ve dore kombinasyonlarıyla göze çarpıyor. Bakır ve pembe gibi feminen tonlar romantik çağrışımlara gönderme yapıyor.  Genel olarak pastelleşen renklerin hakimiyetinin de bir süre geçerliliğini koruyacağı söylenebilir. Bu yeni renklerin yanında gri her zamanki yerini korumakta ve kahve tonları ve macun beji de bu sezonun yükselen renkleri arasında yer almaktadır.

Evinizi ekonomik bütçelerle yılın trendine uygun halde dekore etmek için mavi ya da yeşil bir berjer  ilemermer-metal veya cam-hasır kombinasyonlu sehpa edinmelisiniz. Aksesuvarlarda siyah, pembe, bronz renk skalasının dışına çıkmayın.

Metal, hasır ve mermer

İç mimaride ana başlık ‘gerçekten kaçış.’ Haliyle bu başlık mobilya tasarımlarını da etkiliyor. Dijital desenlerin yanı sıra tropik görünümler, havyan baskıları da oldukça popüler. Mobilya zemin ve duvar kaplamalarında mantar efekti geri döndü. Ahşap, hasır ve metal gibi farklı materyallerle birleşen mermer ve cam kullanımı da yaşam alanlarının her alanında etkin olacak gibi görünüyor.  Mobilya modeli seçiminde kahverengi ve koyu renklerin yerini cıvıl cıvıl olan pastel tonlardan mavi, yeşil, bordo renkler kullanılacak. Bu yıla rengarenk evlerimiz olacak.  Yine 2017 mobilya modasında country mobilya modelleri oldukça ön planda olacak gibi. Zemin dekorasyonunda parkeler daha çok açık tonda gri tonlarındaki renkler kullanılacak. Ahşabın sıcaklığını evinizde hissedeceksiniz. Aydınlatma trendlerinde ise sarkıt avize modelleri ev dekorasyonunda yerini koruyacak.