26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2017 yazının stil günlüğü

Havalar daha ısınmadan vitrinler çiçek açtı. Sezon modasının en güçlü parçaları henüz şovuna başlamadan sizin için bir stil ajandası hazırladık. Yeni sezon modasında en çok konuşulacak isimleri ve parçaları gelin birlikte inceleyelim.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2017 yazının stil günlüğü

MODA

VOLANLARIN SOKAK DANSI

Bu yaz mutlaka en az bir tane volanlı parçaya gardırobunuzda yer açın. Modanın kışkırtıcı fırfırları gömleklerden pantolonlara abiyelerden ayakkabılara kadar her parçada görülüyor. Ama özellikle eteklerde boy gösteriyor. Balık etek ucundaki volanlar sezonun diğer bir trendi olarak göze çarpıyor. 

VOLANLARIN SOKAK DANSI

Bu yaz mutlaka en az bir tane volanlı parçaya gardırobunuzda yer açın. Modanın kışkırtıcı fırfırları gömleklerden pantolonlara abiyelerden ayakkabılara kadar her parçada görülüyor. Ama özellikle eteklerde boy gösteriyor. Balık etek ucundaki volanlar sezonun diğer bir trendi olarak göze çarpıyor. 

PÜSKÜLLÜ VE KESİK PAÇA KOTLAR

1970’lerin hippi tarzı baş tacıydı. Eğlenceli ve özgür ruhlara hitap ediyor deyip bu jean’lere burun kıvırmadan önce vitrindeki modellere daha dikkatli bakın. Bacak boyu uzun olanların mutlaka paçası kesik ya da püsküllü modellerden alması lazım. Yazın bu  jean’ler sadece sokak modasında değil abiye ve iş hayatında bile giyilecek. PÜSKÜLLÜ VE

KESİK PAÇA KOTLAR

1970’lerin hippi tarzı baş tacıydı. Eğlenceli ve özgür ruhlara hitap ediyor deyip bu jean’lere burun kıvırmadan önce vitrindeki modellere daha dikkatli bakın. Bacak boyu uzun olanların mutlaka paçası kesik ya da püsküllü modellerden alması lazım. Yazın bu  jean’ler sadece sokak modasında değil abiye ve iş hayatında bile giyilecek. 

GOYARD

Lüks tüketimin 225 yaşındaki dev Fransız  markası. Son dönemde Hollywood ünlülerinin çantası olarak nam salsa da aslında valizleriyle ünlü. Üstelik Goyard’ın müşterileri arasında zamane yıldızlarından çok daha parlak isimler olduğunu da hatırlatalım. Pablo Picasso, Cristobel Balenciaga, Karl Lagerfeld ve Coco Chanel Goyard tutkunlarından sadece birkaçıydı. Rakibi Louis Vuitton’un aksine reklam yapmadan ürün satıyor. Lüks valizleri görüntüsü kadar fonksiyonelliğiyle de verilen parayı hak ediyor. 

MODAYA KILIF UYDURAN DEV

Kate Spade’in adını çoğu moda takipçisi biliyor. Amerikalı tasarımcı 1990’lardan bu yana neşeli çantaları, esprili aksesuarları, renkli ayakkabılarıyla  New York stilini yöneten isimler arasında liste başında yer alıyor. Kate Spade son dönemde akıllı telefonlar için ürettiği kılıflarla da gündemde. Kate Spade tasarımı kılıflar bugünlerde New York sokaklarından çıktı dünya modasının parçası haline geldi. 

AY YILDIZ DÜNYAYI FETHETTİ 

Geleneksel Türk desenlerinden sonra sembolümüz Ay Yıldız da moda tasarımcılarının elinde bir kez daha dünya turuna çıktı. Sezonun takı modasının en güçlü parçası küpeler.  İlkbahar/yaz 2017 podyumları tek kulağa takılan küpelerin etkisi altındaydı. Sağ ya da sol fark etmez, tek kulakta kalması yeterli. Tıpkı aksesuarda olduğu gibi küpelerde de minimalist tasarımların yanında büyük modeller göze çarpıyor. Büyük küpelerde özellikle püsküllü olanlar revaçta.

HUDA KATTAN

Güzellik dinamiğini elinde tutan kadın! Huda Kattan Instagram’da 18 milyonu aşan takip sayısıyla adından dünyanın en önemli güzellik blogger’ı olarak söz ettiriyor. Kattan reklamsız, PR’sız Kim Kardashian’ı sollamış durumda. Blog sitesinden her gün yeni bir makyaj hilesi bakımla ilgili ipuçları paylaşan Kattan kendi kozmetik markasını kurdu ve ürünleri hatırı sayılır bir satış grafiğine ulaştı. Kattan’ın özellikle dudak dolgunlaştırıcıları ve doğal görünümlü takma kirpikleri yok satıyor. 

PAOLA MATHE 

Moda takipçileri şimdiden Paola Mathé’nin adına aşina. Önce Instagram’da renkli boneleriyle fenomen oldu. Ardından 2014’te Haiti dilinde ‘güçlü kadın’ anlamına gelen kendi markası Fanm Djanm’ı kurdu. Paola Mathé’nin 100 bin kişinin takip ettiği sayfasında sadece bonelerini satmakla kalmıyor, farklı kombinasyonlar ve bağlama şekillerini öğretiyor.  Mathé’nin bir zamanlar Fransız sömürgesi olan Haiti’den çıkan markası lüks tüketim devlerinin tahtını sallıyor, her yaşam biçimine uygun olduğu için sezonun trendlerinde yerini koruyor. 

ÇİRKİN TERLİK NASIL GÜZEL GÖRÜNEBİLİR

2017 ilkbahar/yaz sezonundaki ayakkabılar birbirinden iddialı ve renkli. 18. yüzyıl Fransa’sının romantik rokoko stilini yansıtan modeller alternatif şıklığın anahtarını sunuyor. Öte yandan sokak modasında füturistik adımların sesi duyuluyor. Moda devleri bu yaz kadınlara uzun yıllardır özlemini duydukları rahatlığı armağan etti. Düz maskülen modeller her kıyafetle uyum sağlıyor. Bunun yanı sıra yüksek topuklarda ise tüyler, payetler ve kadife detaylar öne çıkıyor. Kışın ünlülerin ayağında gördüğümüz düz terliklerin ise bu yaz ayağınızdan çıkmayacağının haberini şimdiden verelim. 

ORTA BOY ÇANTA TARİH OLDU

Sezonun olmazsa olmazı karışık desenli aplike uygulamalı çantalar. Moda devlerinin her sezon çantayla gövde gösterisi yaptığını biliyoruz. Bu yıl işi daha da abarttılar. Lüks detaylar çantayı aksesuardan çıkarıp mücevher gibi değerli parçalar haline getirdiler. Sezonda iki üç tip çanta var. Biri küçük ve olabildiğince ışıltılı. İkinci sırada sırt çantaları var. Üç numara ise valiz büyüklüğünde modeller. Modacılar beden ölçüsü XXL tabirini çantaya uyarladı. Sezonda parlak sıcak renkli ekstra geniş çantalar taşımaya hazır olun.