26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2017’ye vintage gelinlik damga vuracak

Türkiye’nin önde gelen 51 modacısı 2017 gelinlik modellerini Feriye Palace’da gerçekleşen Gelin Damat Fashion Day defilesinde sergilendi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2017’ye vintage gelinlik damga vuracak

Modacıların birbirinden farkli tasarımlarını Ece Gürsel , Şebnem Schaefer, Bilge Kara, Deniz Pulaş, Ebru Ürün, Hülya Yiğitalp, Sema Şimşek, Bahar Öztan ve Zeliha Çal gibi birçok ünlü isim podyumda tanıttı. Defilede ise devekuşu tüyü ile yapılan taçlar, ünlü ressamların tamamen elde boyadıkları  gelinlikler, 40 kilogram ağırlığında swarovski taşlar ile bezenmiş tamamen elde işlenen gelinlikler ve gece kıyafetleri izleyicilerden büyük beğeni topladı. Yedi saat süren defileyi 800 kişi ilgi ile izlerken, internet ortamında ise yayımlanan defileyi 45 bin kişi canlı olarak izledi.

GEÇMİŞİN ROMANTİZMİ CANLANDI

Bu yılın gelinlik modasında ise oldukça görkemli parçalar vintage esintileri öne çıktı. Son birkaç yıldır fazla görmediğimiz hareketli etek trendi bu yıl geri döndü. Balık kesim ve prenses eteklerde kullanılan kat kat tül detaylar, after partiler için çıkarılabilen parçalar ve vücudu saran dantel büstiyerler ünlü tasarımcıların 2017 modellerinde sık sık karşımıza çıkıyor. Sezonun olmazsa olması ise eski zamanlara ait vintage gelinlikler. Fırfır ve volan detaylı gelinlikler geçmişin romantizm ruhunu yeniden canlandırıyor. Vintage gelinlikler ayrıca abartısız ve sade görünmek isteyen gelin adayları tarafından da sıkça tercih ediliyor. Öte yandan sezonda yenilikçi ruhlar için de yepyeni bir trend başlıyor. 2017 gelinliklerinde pantolonlu modeller de olması dikkat çekiyor.