26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Antre

Evlerin girişi daha çok ayakkabılık ve portmantoların yer aldığı mekanlar olarak kullanılıyor. Oysa iç mimarinin kilit noktasıdır antreler. Kapıdan girişte evde yaşayan kişinin karakteri ve estetik anlayışının şifrelerini verir. Ev sahibiyle ilgili ilk intiba burada başlar. Bugün size farklı büyüklükteki antreleri zevkli mekanlara dönüştürme hakkında birkaç ipucu vermek istedik.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Antre

Antre dilimize Fransızca’dan girdi. Giriş anlamına gelen ‘antre’ ev dekorasyonunda genellikle göz ardı ediliyor. Pek çok kişi bu alanları ayakkabılık ya da portmanto koyarak değerlendiriliyor. Ancak antrelerin evin aynası. Mekana girildiğinde ev sahibinin yaşam tarzı, estetik anlayışı, karakteri ile ilgili ilk bilgiler antreye yansıyor. Evin başrolündeki bir mekanı atıl halde kullanacak değiliz ya, başlıyoruz dekorasyona. İç mimaride ev bir bütün olarak ele alınıyor. Dolayısıyla evin salonuna gösterdiğiniz özeni antreye de yansıtmak bu işin ilk adımı. Bütüne göre biçim en doğru yaklaşım olacak.

Hayal gücü sınır tanımaz 

Antreniz dar mı, geniş mi? Yeni inşa edilen binalarda genellikle daire kapısı antre yerine dar koridora açılıyor. Bu durumda portmanto ve ayakkabılık dışında çok dar bir alan kalıyor. Bu mekanda hareket kabiliyetinden ödün vermemek için duvarda renklendirme yapmak aynayla alanı ferahlatmak en doğru seçim. Son dönemde strafor ve ahşap paneller revaçta. Ekonomik fiyatlarıyla da bütçeyi zorlamadan mekanı güzelleştiriyor. Alan darsa açık renklere yönelmek mantıklı bir seçim olacak. Tercihinizi beyaz, gri ve bej tonları tuğla görünümlü paneller, mermerden farksız strafor kaplamalar ve nostaljik beyaz ahşap lambirilerden yana kullanabilir ya da çizgili duvar kağıdına yönelebilirsiniz. 

Kare alanlarda lüks dokunuşlar 

Kare antrelerde lüks dokunuşlara izin var. Botanik desenli kontrast renklerin hakim olduğu duvar kağıtları zahmetsizce zengin ve estetik bir atmosfer oluşturuyor. Bu alanlarda antrasit, yeşil, mor ağırlıklı desenlere yönelerek ihtişamın kapısını açabilirsiniz. Bunun dışında evin bütünündeki bir rengi baz alıp bu rengin tonlarıyla antrenizde bütünün ahengini yakalayabilirsiniz.  

Dresuar mı şifonyer mi

Bu alanda mekanı boğmayacak zevkinizi yansıtacak mobilyalara konumlanmalı. Pirinç dresuarlar ayna ve tipografik ya da illustratif desenli çerçevelerle uyum sağlıyor. Şifonyerler  ise mekandaki fazlalıkları gizliyor. Şifonyer üzerine mumluk ve fenerle ortamda deniz ferahlığı sağlayabilirsiniz.Yerde hasır sepetleri şemsiyelik olarak kullanabilir böylece sık kullanılan bir eşyayı dekorasyonun parçasına dönüştürebilirsiniz. 

Avizede seçkin tarz

Sade, dingin ama bir o kadar da şık bir antreyi tasarladınız, sırada avize seçimi var. Bu alanda belirleyici unsur mobilya seçiminiz. Cam ve metalin yansımasından yararlanabilirsiniz. Unutmayın önemli olan atmosferin dinginliğini bozmadan dengeli müdahalelerle estetiği yakalamak. Duvarda taş kullandıysanız rustik bir avize seçebilir, dresuarınızda dorelik varsa eklektik bir modele yönelebilirsiniz.