26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Beyonce’nin izinde bir Türk: AYSHE

Oyuncu, şarkıcı ve 2011 Brüksel güzeli! Türkiye’nin yeni popüleri; Ayshe. Evet, ismini yabancıların anlayabileceği bir biçimde telafuz ediyor çünkü hedefi dünyaya açılmak! Yeni single’ı ‘Ben Bile Şok’u yayınlayan genç şarkıcı ABD’li sanatçı Beyonce’nin izinden yürüyor...

Büşra Uğraş24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Beyonce’nin izinde bir Türk: AYSHE

Türkiye’nin yurt dışından en yeni transferi; Ayshe! Biz onu önce ‘Güllerin Savaşı’ adlı dizide tanıdık. Farklı bir aksanı vardı, çok güzeldi, ilgimizi çekti. Sonra bir baktık Cem Belevi ile düet yapmış ‘Kim Ne Derse Desin’ diye şarkılar söylüyor. 2011 yılında Brüksel güzeli de seçilen Ayshe ile tanışmanın vakti gelmişti. Hazır Sony Music etiketiyle çıkan yeni single’ı ‘Ben Bile Şok’ gündemdeyken ve ilk sinema filmi ‘Kervan 1915’ de yaklaşırken taze ünlümüz, genç sanatçıyla buluşalım dedik! Anladık ki azla yetinecek bir kadın değil. İdolü dünyaca ünlü ABD’li şarkıcı Beyonce hayaliyse Amerikan futbolu ligi National Football League’in şampiyonluk maçı olan Super Bowl’da dev bir şov yapabilmek. Her gün yeni şeyler öğrenmek ve hem oyunculukta hem de müzikte çok başarılı olmak da hedefler arasında...

-Yeni single ‘Ben Bile Şok’ hayırlı olsun. Nedir hikayesi?

Nasıl bir şarkı hayal ettiğimi Esin İris’e anlattım. Giderli, atarlı bir şarkı yerine, ummadığı anda aşık olan birinin hikayesi olsun istedim.

-Oyunculuk mu, şarkıcılık mı?

Bu soruya verebilecek bir cevabım yok! Her ikisi de aynı eşitlikte. Cevabı zaman gösterecek. Her iki alanda da elimden geldiği kadar kendimi eğitip başarılı olmaya çalışıyorum.

-Hem oyuncu hem de şarkıcı olarak var olmaya çalışmak zor değil mi?

Hayatım boyunca zor seçimler peşinden koşan bir insan oldum. Zoru başarmak ayrı bir keyifli.

-Neden Türkiye’ye taşındınız?

Belçika’da dizi, film, müzik sektörü Türkiye’deki gibi gelişmiş değil. Biz önceden Meksika dizileri izlerdik, şimdi dünya bizimkileri izliyor. Gurur verici!

-Hadise, Atiye gibi yurt dışında doğup büyümüş sonra Türkiye’de başarılar yakalamış kişiler sizin için referans mıydı?

Tabii ki! Benim gibi yurt dışında yetişip Türkiye’de başarılı olan sanatçılarımız benim için hep bir motivasyon ve örnek teşkil ediyor.

Hedef Super Bowl

-Hayaliniz nedir?

Kurduğum hayal çok büyük! (Gülüyor) Super Bowl gibi bir dev organizasyonda büyük bir show yapmak istiyorum. Hayalini kurmak bile çok güzel.

-Türkiye’nin Nicole Scherzinger’ı da diyorlar sizin için.

Cem Belevi ile yaptiğimiz ilk düet çalışmasını daha önce Nicole Scherzinger’de yaptığı için (Sway) sürekli bir benzetme oluyor. Ve tesadüf bir şekilde klipteki kostümlerim ve görünüşüm de ona çok benziyordu. (Gülüyor) Scherzinger’i severim ama en büyük idolüm kesinlikle Beyonce!

-2016 sizin yılınız mı?

Bence evet. Her şey tahmin ettiğimden çok hızlı oldu.

-Şanslı olanlardan mısınız yoksa çok çalışanlardan mı?

Kesinlikle şanslı olanlardan. Doğru insanlarla karşılaştığım için ve doğru insanlarla çalıştığım için. Ama başarı sadece şansla olmuyor, çalışmak şart!

-Burada yaşamaya başladığınızda sizi en çok ne zorladı?

Adaptasyon sorunları yaşadım. Hala yaşıyorum. Biraz fazla sosyal ve rahat olmam sorun oluyordu o konuda törpülendim.

-İlk filminiz 7 Ekim’de vizyonda.

Çok heyecanlıyım. Beyazperdede çok farklı bir Ayshe göreceksiniz. ‘Kervan 1915’ adlı filmimiz Ermeni tehcirini anlatan bir yol hikayesi... Bir Türk’e aşık olan Ermeni kızını canlandırıyorum. Çekimleri üç ay sürdü, Türkiye’nin çok farklı şehirlerinde çekim yaptık. İlk sinema filmim olarak inanılmaz bir tecrübe edindim!