26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bu kulaklıklar dinleme keyfinize lezzet katacak

İster bilgisayardan, ister telefondan veya başka bir kaynaktan… Bu çizgi ötesi kulaklıklar ile dinleme keyfinin sınırlarını zorlayacak, belki de her notasını ezbere bildiğiniz bir şarkıyı ilk defa duyuyor gibi olacaksınız.

METİN KANLIKOYAK9 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bu kulaklıklar dinleme keyfinize lezzet katacak

Geçmişte, Walkman’ler ile hayatımıza giren ve taşınabilir cihazların gelişiminin her evresinde bir şekilde kendine yer açan cihazlar: kulaklıklar… Kullanım tercihine göre kulak üstü, taç, kulak içi formlarında, kablolu veya kablosuz, her kullanıcıya hitap eden portatif kulaklıklar, kendi içinde çeşitli teknolojiler barındırıyor. Yurt içinde ve yurt dışında, çeşitli perakende mağazalarında 2 dolardan başlayan fiyatlarla satılan kulaklıkların fiyatları 10 bin dolar seviyesine ulaşıyor. Bir müzik parçasını dinlerken veya tam konsantre olarak bir oyun oynarken, tüm sesleri doğru şekilde duymanıza yarayan üst seviye kulaklıkların bazılarına yakın plan yaparsak, üretici markanın kendine has imzasını taşıdığını görebiliriz.

Audeze / AUDEZE LCD3 1950 DOLAR 

NASA için esnek devre malzemeleri üreten Sankar Thiagasamudram ve Alexander Rosson, bu malzemelerin kulaklık için çok elverişli olduğunu farkederek 2008’de yola çıktı. Kayıpsız, yüksek çözünürlüklü ses iletimi üzerine yoğunlaşan Audeze, ürünlerinde düzlemsel manyetik sürücüler kullanılıyor. 

Final Audio Design / Final Audio Design Piano Forte X3850 Dolar

1974 yılında, Japon Kanemori Takai tarafından kurulan marka, yıllar içerisinde kendi çizgisini bozmadan, kaliteden ödün vermeden kulaklık ve ses teknolojisi üretiyor. Final Audio Design, 3D metal yazıcı kullanarak titanyum gövdeli ürünler geliştiriyor. Tokyo merkezli şirketin, ürünlerinin denenip sergilendiği showroom her ay belirli günlerde ziyaretçi kabul ediyor. Markanın değişik fiyat aralığında farklı ürünleri bulunuyor. 

Sennheiser / Sennheiser HD800 7000 TL

1945 yılında Dr. Fritz Sennheiser tarafından kurulan marka profesyonel mikrofon üretimiyle yola çıktı. Profilini sürekli geliştiren firma birbirinden kaliteli ses ürünlerini kullanıcılarla buluşturmaya devam ediyor. Markanın Momentum ve HD serisi kulaklıkları çeşitli formlarıyla müzikseverlerin en çok tercih ettiği ürünler arasında.

Ultrasone / Ultrasone ED5 3780 Dolar

‘Doğal çevre sesi’ anlamına da gelen Alman Ultrasone, 25 yıllık bir geçmişe sahip. Gerçek ve doğru ses odaklı üretimlerini kendi teknolojileri ile sağlayan markanın 60’tan fazla patenti bulunuyor. Dünya çapında geniş bir hayran kitlesi olan Ultrasone’u sevenler arasında ünlü rock vokali Axl Rose da bulunuyor.

Etymotic Research / Etymotic Research ER4XR 350 Dolar

Müzikseverlerin dinleme seviyesini en üst seviyeye taşımak amacıyla 1983’de ABD’de kurulan marka, kendi alanında 100’den fazla patente sahip. 1990’lı yıllarda geliştirdiği dengeli armatür sürücülü kulaklıklar ile sektörde sıçrama oluşturan ve standartları belirleyen firmanın 60 tane müzisyen çalışanı bulunuyor. Çocuklar için özel kulaklık modelleri olan markanın kullanıcı yelpazesi profesyonel ses mühendislerine kadar uzanıyor. 

Westone / Westone W601000 Dolar

Kuruluşu 1959’a dayanan Amerikalı Westone, kulaklık ve kulaklık parçaları üreten en büyük firmalardan biri. Genel olarak kulak içi formunda, dengeli armatür sürücülü kulaklıkların ilk üreticilerinden olan Westone, kişisel ve konforlu ürünlere odaklanmış.

AKG / AKG k3003İ 1300 Dolar 

1947 yılında Viyana’da kurulan şirket ilk başlarda sahne ve stüdyo ekipmanları üzerinde çalışıyordu. Firma zamanla büyüdü ve sektörde referans markalardan biri oldu. 1994’de Harman markası çatısı altına giren AKG’nin ev ses sistemlerinden profesyonel sahne ekipmanlarına kadar uzanan bir ürün gamı bulunuyor.