26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çanakkale türküsü bir hasret ve gönül borcu

‘Bedende Ruh Yokken’ ve ‘Duy Beni’ şarkıları ile tanıdığımız Bahadır Tatlıöz, Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıl dönümünde ‘Çanakkale Türküsü’nü yeniden yorumladı. Tatlıöz eseri için “Gönül borcu olarak hissettiğim bir projeydi. Uzun zamandır hasretle beklediğim gün nihayet geldi” dedi.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çanakkale türküsü bir hasret ve gönül borcu

Uzun yıllardır müzik sektöründe yer alan ve Gökhan Türkmen ile düet yaptığı ‘Bedende Ruh Yokken’ şarkısı dillerde pelesenk olan Bahadır Tatlıöz, Çanakkale Zaferi anısına yeni projeye imza atıyor. Tarihi dönüm noktalarımızdan biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıl dönümünde başarılı sanatçı, ‘Çanakkale Türküsü’nü bir kez daha düzenliyor. Şarkının klip yönetmenliğini de üstlenen Tatlıöz’e kamera karşısında ise kendi anneannesi eşlik ediyor.   

‘Çanakkale Türküsü’nü yeniden yorumlamaya nasıl karar verdiniz?

Uzun yıllardır aklımda olan bir projeydi. Gönül borcu gibi hissettim. Aranjesini bir kaç yıl evvel başka bir proje için yapmıştım, yine bir gönül işiydi. O proje hiç çıkmadı. Yazdığım intro melodilerine ve aranjenin değerlenmesi adına bazı kayıtları tekrardan yaparak zenginleştirdim. Hasretle beklediğin gün nihayet geldi…

Klip çekimlerinde bir de sürpriziniz var… Okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Benim için değeri zirvede olan yegâne kişi anneannem Perihan Akkıyal ile ölümsüz bir anıya sahip olduk. Bir gün göçüp gideceğiz ve insanlığa bu proje ve geçmişten bir anneanne ile torununun duygusal kareleri kalacak… Paha biçilmez bir duygu ikimiz için de…

Sizin için ‘Çanakkale’ ne demek?

Direnişin kalesi, dirilişin temeli. Dedelerimizin, atamızın inancının, imkânsızı imkânlı kılması ve bir milleti şahlandırması. Tarih demek, ana, baba, oğul demek.

Tarihe meraklı mısınız? Hangi dönem size yakın geliyor?

Çok meraklıyım. Orta Çağ’a çok meraklıyım. İçimde biraz savaşçı ve asker bir karakter var. Kral ya da padişah olmaktansa bir komutan olmayı yeğlerdim.

Sizin müziğinizin farkı nedir?

Kendine ve dinleyiciye olan saygısı, çabuk patlasın diye alelade sözlerden oluşmaması, aranjesinden klibine kadar samimiyet ve özveri ile dokunuyor olması… Müzik adamı olmam bu değerleri esnetmeme engel oluyor hep. Ancak dinleyici iyi ile kötüyü zamanla fark ediyor ve emekler yerini buluyor.

Yeni albüm çalışmaları var mı?

Eylül ya da ekim ayları içerisinde çıkacak bir albüm için beste ve aranje aşamasındayım. İnce ince dokuyorum desem yeridir.

Müzik hedefleriniz neler?

Pop müziğin yanı sıra eskiden olduğu gibi sosyal sorumluluk projelerine ve piyanom ile caz projelerime devam edip, ülke müziğimi yurt dışında sentezler halinde dinletmeye devam edeceğim. Başarılı pop şarkılar ile dinleyicimi hep mutlu etmeye gayret edeceğim.

KADINLARA İMRENİYORUM 

Son dönemlerde müzik piyasasında özellikle kadın vokalistler arasında atışmalar var ancak erkekler de bu durumu çok görmüyoruz. Siz Türk popunda kadını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ruh halleri bizden çok farklı. Nedenini bir erkek olarak anlamam mümkün değil. Erkekler daha doğal ve basit düşünen canlılar. Birbirleri ile ilişkileri dünyevilikten çok manevi oluyor. O sebepten daha rahat ve uyumlu oluyorlar hem sosyal hayatta hem iş hayatında… Türk popunda kadın, süper star Ajda Pekkan, bir de Eurovizyon şarkı yarışması birincisi ve ülkesine bunu yaşatan tek isim Sertab Erener, bir büyük yıldız Sezen Aksu olarak düşünüyorum… Daha kadın hangi noktada olsun. Erkekler olarak imreniyoruz.