27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Dünyanın ‘en güçlü’ kadını

Bu hafta sosyal medyanın en çok konuşulan moda ikonlarından biri hakkında yazmak istedik. Forbes Dergisi’nin dünyanın en güçlü kadınları arasında gösterdiği Katar Emiri Shiekh Hamad bin Khalifa al Thani’nin eşi Moza bint Nasser Al Missned nam-ı diğer Sheikha Mozah’ı mercek altına aldık.

BÜŞRA UĞRAŞ25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Dünyanın ‘en güçlü’ kadını

Stil ve moda söz konusu olduğunda herkesin bir idolü var. Ama belli dönemlerde öyle isimler çıkıyor ki tarzıyla, duruşuyla tüm dünyayı etkiliyor. İşte Katar Emiri Shiekh Hamad bin Khalifa al Thani’nin eşi Moza bint Nasser Al Missned nam-ı diğer Sheikha Mozah onlardan biri. O, diğer Arap ülkelerindeki Emir, Kral eşlerinden çok farklı, oldukça aktif. Katar Eğitim, Bilim ve Toplumsal Kalkınma, Silatech ve Arap Demokrasi vakıflarının, Aile Konseyi’nin Başkanı, UNESCO’nn Temel ve Yüksek Eğitim Özel Elçisi. Ayrıca El Cezire’nin çocuk kanalının da destekçisi.

KIYAFETE GÖRE BONE SEÇİYOR  

Ünlü Forbes Dergisi’ne göre dünyanın en güçlü, moda otoritelerine göreyse en şık kadınlarından biri. 52 yaşındaki Mozah, duruşu ve stiliyle özellikle muhafazakar kadınların ikonları arasında gösteriliyor. Ünlü moda evlerinin tasarımlarını kendine göre başarılı bir biçimde uyarlıyor, yaptığı kombinleri kıyafetiyle aynı kumaştan yapılmış bir boneyle tamamlıyor. Ancak belirtmek gerekir ki kimi zaman gösterişli kimi zamansa son derece sade tasarımlarla gördüğümüz Sheikha Mozah, örtünme biçimiyle bazen eleştiri oklarının hedefinde olabiliyor. Bonesini daima aynı biçimde takıyor. Öyle ki bu bone şeyhanın imzası haline gelmiş durumda.

Sheikha Mozah (52) stili, duruşu ve iş hayatında üstlendiği aktif rol ile diğer Arap Emir ve Kral eşlerinden çok farklı.

İNTERNETİN EN ŞIK HESAPLARI

Rabia Sena Sever

Muhafazakar moda yoktur

Sosyal medyada 388 bine ulaşan takipçisi olan Rabia Sena Sever, önce şal tasarladı, ardından markaların tanıtımını yaptı. Kendisini eleştirilenlere “Muhafazakâr moda diye bir şey yok, bizimki ölçülü giyim” sözleriyle yanıt veriyor.

Hülya Arslan

Esas olan estetik görünmek

Instagram’da 507 bin takipçisi olan Hülya Aslan’ın Kuveyt, Fas, Arabistan, Endonezya ve Malezya gibi pek çok ülkede hayranları var. Moda editörü Arslan, “Moda soyunmak değil giyinmektir. Çok dekolte ve patlak renkler estetik görünmüyor. Bunu başörtülü bir kadın olarak vurgulamıyorum, esas olan dişiliği örterek estetik görüntü kazanmak” diyor.

Saufeeya Goodson

Amaç negatif algıyı kırmak

Dubaili blogger Saufeeya Goodson’ın @feeeeya ismiyle Instagram’da üç milyona yakın takipçisi var. Moda, sağlık ve İslam konularını bir araya getirerek projeler üreten fenomen bunun Müslaman kadınları dünyaya doğru tanıtmanın en doğru yolu olduğuna inanıyor ve dünya  medyasında oluşturulan negatif algıyı kırmaya çalışıyor.

Ascıa Akf

Doğu-batı sentezi

Kuveytli bir baba ve ABD’li bir annenin çocuğu olan Ascia Akf ailesinden gelen doğu-batı sentezini stiline de yansıtıyor. Modern tarzıyla dikkat çeken Kuveytli moda bloggerı baş örtme stiliyle ilgi çekiyor. Belirtmek gerekiyor ki Instagram’da iki milyonun üzerinde takipçisi olan fenomenin seveni kadar eleştireni de çok.

Kuaybe Gider

Başörtülüysen şık olmak zordu

Moda tasarımcısı Kuaybe Gider’in Instagram’da takipçi sayısı 206 bin. Muhafazakar giyinen tarz sahibi bir kadının kendisine bir stil belirleyip o çizgi üzerinden giyinmesinin güçlüğünü fark ettikten sonra, 2011 yılında kendi markasını kurdu. Tasarımcı retro tarzıyla dikkat çekiyor.

Dalal Al-Doub

Kendinize inanın

Sosyal medyada iki milyonun üzerinde takipçi sayısına ulaşanlardan biri de Kuveytli Dalal Al-Doub. Youtube ve  Instagram üzerinden takipçilerine ulaşan fenomen moda, makyaj ve güzellik konularını işliyor. Al-Doub “Kendine güvenen kadınlar kendi tarzlarını oluşturabilirler” diyor.

DIna Torkıa

Dına her yerde!

Birleşik Krallık’ta yaşayan Mısır asıllı stilist, tasarımcı, YouTuber ve moda bloggerı Dina Torkia sosyal medyanın en sevilen isimlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından takipçisi bulunan Torkia’ya @dinatokio adlı kullanıcı adıyla ulaşabilirsiniz.