26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Eskinin ihtiyacı şimdinin trendi

Moda ve trendler her geçen gün değişiyor... ‘Tarzım değil’ dediklerimiz bir bakmışız kombinimizin en önemli parçaları olmuş. Eskiden üşüdüğümüzde imdadımıza yetişen çoraplar şimdilerde trendler arasında.

18 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Eskinin ihtiyacı şimdinin trendi

Çorap, her gün ayağımıza giydiğimiz ve günlük olarak değiştirdiğimiz sıradan eşyalarımız gibi görülebilir ancak işin teferruatına bakıldığında çorabın en önemli giyim ürünü ve hakkında bilmediğimiz çok şeyin olduğunu görürüz. Değişen moda rüzgarından çorapta nasibini almış görünüyor... ‘Tarzım değil’ dediklerimiz bir bakmışız kombinimizin en önemli parçaları olmuş. Eskiden soğuk havalarda ısınmak için giyindiğimiz çoraplarımız şimdilerin büyük trendleri arasında yer alıyor. Renkli çoraplar yaz aylarında açık ayakkabılarla bile kombinleniyor. Hemen öyle ‘yok daha neler!’ deyip geçmeyin… Artık sokakta yürürken, bir davette veya iş yerinde sadece çoraptan oluşan kombinler görmek mümkün... Özgür Çoraplar ilk günden bu yana hem çorap dünyası hem de e-ticaret sektöründe isminden sıkça söz ettiriyor. Özgür Çoraplar’ın sahibi genç girişimci Özgür Talay,  renkli, desenli, merserize ya da bambu çoraplar gibi birçok modele imza attıklarını söylüyor. Talay, “Çorap o kadar büyük bir kitleye hitap ediyor ki, gencinden yaşlısına, öğrencisinden iş adamına herkes için temel ihtiyaç ürünü. Çorap küçük bir ayrıntıyı mükemmel bir tasarıma dönüştürüyor. Biz de bu küçük ayrıntıya renk ve estetik katarak kendinizi yansıtabileceğiniz tasarımlara dikkat çektik” diyor.

Koleksiyonda bambu çoraplar da var. Ne anlama geliyor?

Bambu ağacından elde edilen ipliklerle üretilen çoraplara bambu çorap deniliyor. Biz de koleksiyonumuza birbirinden şık ve kaliteli bambu çoraplar ekledik. Kendi zevkinize ve giyim tarzınıza göre harika kombinler yapabilirsiniz

Geçen yıl sizin için nasıl geçti?

Önceki yıl bu olayı test ettiğimizde hiç ummadığımız bir taleple karşılaştık. Azerbaycan’dan Polonya’ya sipariş almaya başlayınca yönümüzü bu alana çevirdik. Şimdi kadın, erkek, çocuk demeden herkesin ayağında renkli çoraplar görmeye başladık. İnsanlar artık kendini ifade etmenin bir yolu olan çoraplara eskisinden daha fazla önem veriyor. 

Hedef kitle daha çok gençler mi?

Renkli ve desenli çoraplar sanki genç kuşağın tercihiymiş gibi lanse ediliyor ancak orta yaş ve orta yaşın üzerindekilerde rengarenk çoraplar giymeyi tercih ediyor. Renkli çorap modası sadece ayaklara renkli ya da desenli çoraplar giyip bunu da birazcık göstermek ile olmuyor tabii ki. Beyaz çorap modası diye bir şey vardı hatırlar mısınız? Ancak biz etrafımızda artık beyaz çorap görmüyoruz. Renkli, desenli çoraplar görüyoruz. Hal böyle olunca beyaz çorap modasının tarih olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyor insan.

“Renkli çorapları sadece gençler tercih etmiyor... Orta yaş ve yaşlıların da seçimleri arasında.” 

Kazakistan’da çorap hediye etmek çok popüler 

İnsanlar hediye seçerken neden çorabı tercih etsin?

Zamana ve devre göre tercih edilen hediyeler, zamanla hep değişiklik gösterdi. Bazı zamanlarda popüler olan telefon, tablet, bilgisayar gibi hediyeler rağbet gördü. Ancak Z kuşağı diye tabir edilen teknoloji ve inovasyon ile iç içe olan kuşağın tercihleri çok değişti. Şimdilerde daha çok sempatik, ince ve güzel mesajlar içeren hediyeler tercih ediliyor. Mesela Kazakistan’ta çorap hediye etmek çok popüler. 

Nasıl ulaştırıyorsunuz?

2’li, 3’lü ve 6’lı çoraplardan oluşan kombin, ücretsiz kargoyla herkesin evine ya da iş yerine teslim ediliyor. www.ozgurcoraplar.com çarşıya pazara gidemeyenlerin ayağına geliyor. 

Bu yılın rengi gözyüzü mavisi

Bu yılın renkleri neler?

Her yılın kendine ait bazı renkleri oluyor. Mesela 2016 yılının rengi marsala yani bordo idi. 2017 yılının renkleri ise Rose Quartz (pudra pembesi) ve Serenity (gökyüzü mavisi) renkleri.