26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Günseren: Balıkçılardan doğaya sonsuz saygı

IGFA Türkiye temsilcisi Dr. Serdar Günseren bize etkinliğin detaylarını ve gelecek planlarını anlattı.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Günseren: Balıkçılardan doğaya sonsuz saygı

“Sportif balıkçılık para kazanma amacı gütmeden keyif için yapılır. Aynı zamanda tüm spor dallarında olduğu gibi belli kurallara bağlıdır” diye açıklayan Günseren her fırsatta doğaya zarar vermediklerini de vurguluyor. Catch & Release (Yakala Bırak) tekniğini de özetleyen Günseren “Bu yöntemle balığın yaşam hakkını elinden almamış oluyorsunuz. Bunun yanında olabilecek en doğal yöntemle ve eşit şartlarda onunla savaşıyorsunuz. Savaşı kazandığınızda önemli olan onun canına kıymadan, doğaya geri teslim etmek” diyor.

KURALI ÇİĞNEYEN YARIŞMADAN OLUR

Yarışın kurallarının sıkı bir şekilde denetleniyor. Günseren “Bizim en büyük hedeflerimizden biri doğa konusunda bilinç oluşturmak. Canlı doğada en az bir kere üremeden onun avlanmasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenle bütün yarışmacıları yarış öncesinde bilinçlendiriyoruz. Bu yarışın en önemli kurallarından biri bu. Yarış zaten IGFA’nın kuralları çerçevesinde yapıldı. Kurallar kesin ve bunları ihlal edenler diskalifiye edilir” sözleriyle bu konudaki hassasiyetlerini vurguladı.

TURNUVA BÜYÜYOR

Etkinliğin yalnızca bir yarışmayla kalmayacağının da müjdeleyen Günseren: “Buna benzer başka yarışmalar da vardı ama biz MOST Bodrum olarak çıtayı biraz daha yükselttik. Türkiye’de Çanakkale’den başlayıp Göcek’ten çıkıp Kıbrıs’a kadar bir yarışmalar silsilesi yapmayı hedefliyoruz. O yarışmaların en az üçüne katılan kişi finale katılabilsin ve daha önce aldığı puanları finalde de kullanabilsin, bir final maçı yapalım istiyoruz.”