27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Havaya, trafiğe takılmayın anı yakalayın. Birbirinden farklı birçok etkinlik bu hafta sizi bekliyor. Kulaklarınızın pasını silecek konserler, gözlerinizi bayram ettirecek sergiler, miniklere sanatı sevdirecek tiyatro oyunları ve damağınızda unutulmaz tatlar bırakacak lezzetler sizleri bekliyor.

26 Kasım 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

GÖRMEDEN OLMAZ

ANKARA’DA ALDİNÇ RÜZGARI

Aşk şarkılarıyla milyonların kalbini fetheden Ayşegül Aldinç, en sevilen şarkılarıyla yarın akşam Gordion AVM’de sevenleriyle buluşacak. Aldinç, canlı performansı ve dansçılarıyla birlikte Gordion’a özel bir şov ile Ankaralı ziyaretçilerine müzik dolu bir hafta sonu yaşatacak.

4 ARALIK - FENERBAHÇESİ SAKIZLARI

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde, baskı resim sanatçısı Demir Kardaş’ın linolyum tekniği ile ürettiği çalışmalarından oluşan ‘Fenerbahçesi Sakızları Sergisi’ 4 Aralık’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

1 – 2 ARALIK - UMUTLAR ERKEN YEŞERİYOR

Yeni yılın tüm iyi dileklerini gerçekleştirmeye bir ay önceden başlayan Kansersiz Yaşam Derneği, 1-2 Aralık’ta Shangri-La Bosphorus Otel’de alışveriş şenliği düzenliyor. Sürpriz defileler, konserler ve partilerle renklenecek alışveriş şenliğine, kansersiz bir yaşam için herkes bekleniyor.

1 ARALIK - KIBRIS’IN EN İYİLERİ

Türkiye’de bu sene CYPAPARAZZI tarafından ikinci kez düzenlenecek olan KKTC yılın En iyileri ödül töreni Beşiktaş Belediyesi sponsorluğunda Fulya Sanat Merkezin’ de gerçekleşiyor. Hem Kıbrıs’ın hem de Türkiye’nin kendi alanlarında en iyilerinin belirleneceği KKTC Türkiye en iyiler ödül töreni 1 Aralık Perşembe akşamı sahiplerini bulacak.

26 KASIM - LEYLA’NIN EVİ

Zülfü Livaneli’nin büyük ses getiren romanından uyarlanan ‘Leyla’nın Evi’ adlı oyunu bu akşam MOİ Sahne’de tiyatro severler ile buluşuyor. Celile Toyon, Ayça Varlıer, Ahmet Uz gibi usta isimlerin hayat verdiği oyunda bir yalının el değiştirmesiyle birlikte yaşanan kuşak çatışmalarını izleyebilirsiniz.

26 KASIM - BAL ARILARI VE HINZIR AYI

MOİ Sahne, bu akşam çok keyifli bir oyun olan ‘Bal Arıları ve Hınzır Ayı’ ile yine çocukları sevindiriyor. Oyun, arıların ekosistemdeki hayati önemini, onların gizemli dünyasını ve doğanın en kıymetli armağanı olan ‘Bal’ı tatlı bir gösteriyle çocuklara anlatıyor.

26 – 27 KASIM - MİNİK TİYATROSEVERLER ‘LUNAPARK GEZEGENİ’

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Zorlu Çocuk Tiyatrosu ‘Lunapark Gezegeni’ oyunu ile çocukların karşısına çıkıyor. Oyun, 26-27 Kasım’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek.

1 ARALIK -  İZ BIRAKANLAR

Zorlu PSM, kulakta ve ruhta nostalji yaratan, yerli şarkıların özlenen sanatçılarını sahnesine taşıdığı, İz Bırakanlar serisi kapsamında 1 Aralık Perşembe akşamı Mavi Işıklar ve Erkut Taçkın’ı ağırlıyor. Konserin ilk yarısında Mavi Işıklar, ikinci yarısında ise Erkut Taçkın müzikseverlere nostaljik ve unutulmaz bir gece yaşatacak.

26 KASIM - MELANKOLİK KONSER

Palladium Ataşehir, ‘Music On The Bridge’ sahnesindeki konserlere, melankolik şarkılarıyla hafızalara kazınan Türk Rock’ının sevilen ismi Feridun Düzağaç ile devam ediyor. Düzağaç, bu akşam sevenleri ile buluşuyor.

HEMEN OKUMALI

İşte Van Gogh İşte Warhol

Yayıncılık dünyasının yeni üyesi Hep Kitap, dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in hazırladığı ‘İşte’ adlı benzersiz diziyi sanat tutkunlarıyla buluşturuyor. Farklı ülkelerden, farklı akımlardan, sanat dünyasında iz bırakmış   17 sanatçının yer aldığı serinin ilk olarak ‘İşte Van Gogh’ ve ‘İşte Warhol’ raflardaki yerini aldı.

Söndür Şu Sigarayı- Yeliz Pulat

Televizyoncu ve ICF PCC ünvanlı profesyonel koç olan Yeliz Pulat, 7 seansta sigaradan kurtulmanın yollarını yazdı. Sigarayı bırakma sürecinde kendi yaşadıklarını, kuantum, nefes ve koçluk bilgisiyle birleştiren yazar herkesin faydalanması için ‘Söndür Şu Sigarayı’ isimli kitabıyla raflardaki yerini aldı.

Nefeste Saklı Hayat- Ebru Şinik

Ülkemizin ilk Ayurvedik Yaşam ve Wellbeing Danışmanı olan Ebru Şinik’in gündelik yaşam için nefes egzersizleri kılavuzu niteliğindeki ‘Nefeste Saklı Hayat’ adlı kitabı Libros etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitapta yer alan QR kodları ile Ebru Şinik’in hazırladığı videoları izleyerek nefes tekniklerini öğrenebilirsiniz.

Araçlar-Kolektif

Ulaşım araçlarını konu alan resimli kitap ‘Araçlar’, çevremizde ve dünyada kullanılan birçok taşıtı çocuklara tanıtacak. Ayrıca çocuklar bu kitapta, bazı araçların farklı işlevler kazanmaları için, nasıl yeniden tasarlandıklarını anlamalarına ve parçaları birbirleriyle ilişkilendirebilmelerine yardımcı olan resimler de bulacaklar.

AKLIMDA KALMASIN

ODUN ATEŞİNDE ÖZGÜN LEZZETLER

‘Yada Gastronomi’nin en yeni üyesi ‘Yada Grill’, doğa ile bütünleşen ambiyansı, odun ateşinde özel olarak hazırlanan etleriyle misafirlerini şehrin karmaşasından çok uzakta unutamayacakları bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. ‘Yada Grill’ odun ateşi için özel olarak yaptırdığı ızgara ve tandır kuyusu ile misafirlerine birbirinden eşsiz lezzetler sunuyor.

KALABALIKTAN UZAKLAŞMANIN YOLU

Bodrum’da başlayan hizmet ağını Etiler’e taşıyarak geniş bir kitleye ulaştıran PS Lounge; zengin menüsü, ziyaretçilerine sağladığı konforlu alanları ve profesyonel hizmetiyle yeni sezonda da ziyaretçilerine lezzetten daha fazlasını sunmaya devam ettiğini söylüyor.

DÜNYANIN ‘EN GÜZEL TARİHİ LÜKS OTELİ’

Kapadokya’nın büyülü coğrafyasıyla bütünleşen, ‘argos in Cappadocia’, ‘The World Luxury Hotel Awards 2016’da ‘En Güzel Tarihi Lüks Otel’ kategorisinde ‘Küresel Birinci’liğe layık görüldü. Uçhisar’da antik bir manastır yerleşkesinin ve terkedilmiş bir köyün titiz restorasyonuyla hayata geçen ‘argos in Cappadocia’, gerçek geleneksel deneyim ve lüksü ustalıkla bir araya getiriyor

İYİ YEMEK VE İYİ MÜZİK İSTEYENLERE

İstanbul underground müzik sahnesinin neferlerinden Tangun, Cure Shot, Ateş Tezer ve U.F.U.K’un ilk ortak projesi olan Clique, Asmalımescit’te hayat buluyor. İyi görsellerin eşlik ettiği iyi müziği, iyi arkadaşlarıyla ‘iyi’ bir yerde dinlemek, iyi zaman geçirmek ve dans etmek isteyen herkesi bekleyen mekan çarşambadan pazara kapılarını açık tutuyor.

İŞTAH AÇICI PAZARLAR

Karaköy’de sanat galerilerini anımsatan, tasarımcı dokunuşları ve dekorasyonu ile semtin ruhunu tamamlayan Tükkan, hafta sonu keyfini doyasıya çıkarmak, yeni haftaya da benzersiz bir başlangıç yapmak isteyenler için bol çeşitli, iştah açıcı Pazar brunch’larına davet ediyor.