25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Yeni yıl yaklaşıyor, şehrin her yanı ışıl ışıl parlıyor. Flemanko’nun yaşayan efsanesinden yerli müziğin en iyi isimlerine, tadına doyum olmayan sofralardan kapı önü muhabbetlerine kadar herkes sizleri bekliyor. Gelin haftayı birlikte renklendirelim...

10 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

23 ARALIK - YERLİ MÜZİK KEYFİNE HAZIR MISINIZ?

Kış Sahnesi, 23 Aralık’ta Mabel Matiz, Kalben ve Evrancan Gündüz’ü ağırlayacak. Kış sezonu boyunca 12 etkinlik olarak programlanan seride toplamda 36 yerli isme yer verilecek. ‘Gel, Arafta’, ‘Bir Hadise Var’ gibi şarkılarıyla pop müzik dünyasında yerini sağlamlaştıran Mabel Matiz, vurucu şarkı sözleriyle kendini sevdiren Kalben ve coverlarıyla şarkılara yeniden hayat veren Evrencan Gündüz KüçükÇiftlik Park’ta sizleri bekliyor.

10 ARALIK - SEELEKTRO SEVERLER BURAYA

Türkiye’de gerçekleştirdiği etkinliklerle elektronik müziği destekleyen burn Enerji İçeceği aralık ayında dünyaca ünlü DJ’leri elektronik müzik severlerle buluşturuyor. Bu akşam İspanyol DJ ikilisi Pig&Dan, 14 Aralık’ta Almanya’nın elektronik müzik dünyasının başarılı isimlerinden Rampue, 17 Aralık’ta Fransız DJ Sacha Mambo, 23 Aralık’ta ise DJ Mad Mats müzik tutkunlarını bekliyor.

10 ARALIK - MÜZİK DOLU BİR GECE

Günümüz pop müziğinin sevilen ismi Murat Dalkılıç, yazın çıkarttığı ‘Epik’ isimli albümündeki şarkıları ile tam 40 yıldır gönlümüzde olan Yeni Türkü 16 ise 1977 yılında itibaren çıkardıkları 20 albümle müzikseverlerle buluşacak. Biletler ise Biletix ve Fiyort Live gişesinde.

HEMEN OKUMALI

CHARLOTTE BRONTE-JANE EYRE

Büyülü Fener Çocuk Klasikleri,  klasik eserlerin en güzel örneklerini günümüz genç okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Jane Eyre, Charlotte’ın on dokuz yaşındayken öğretmen olması, bir okulda çalışması ve ardından mürebbiye olarak işe girmesini yansıtıyor. Kitap birçok filme, tiyatro oyununa ve operaya da dönüştürülmüştür.

ERİCH KÄSTNER-ÇİZMELİ KEDİ

Çağdaş çocuk edebiyatında çığır açan yazarlardan Erich Kästner, kendine has anlatımı ve espri anlayışıyla, bir çocuk edebiyatı klasiği Çizmeli Kedi’yi yeniden yorumluyor. Kitap, Genç Osman’ın nitelikli çevirisiyle klasik masalları seven tüm okurlar için raflardaki yerini aldı.

ASİ ÇİÇEK RIHANNA-CHLOE GOVAN

Popstar Rihanna’nın sıfırdan zirveye uzanan yaşam öyküsü kitap oldu. Gazeteci Chloe Govan, Rihanna’nın Barbodos’ta bir kulübeden başlayıp, New York’un gökdelenlerine uzanan yaşam öyküsünü tüm detaylarıyla bu kitapta topladı. Kitap, 200 milyondan fazla albüm satıp, 14 şarkısı Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya çıkan, sekiz Grammy, sekiz American Music ödülünün sahibi olan sanatçının hayatını cesurca anlatıyor.

450 SORUDA ANADOLU EKOLÜYLE GEBELİK VE ANNELİK

Çocuklarımızın mutlu yarınlara temel olmasını istiyorsak, salt tıp biliminin yetersiz kaldığını görmek durumundayız. Jinekoloji ve pediatri mutlaka gereklidir ama tek başına yetersizdir! Bunu, Kur’an iklimini ciğerlerine doldurmuş Anadolu topraklarının ilahi değerleriyle desteklemek ve güçlendirmek gerekir. Hamilelik, doğum, lohusalık, yenidoğan ve bebek sağlığı konusunda merak edilen 450 soru, alanının uzmanları tarafından sizler için cevaplandı.

AKILDA KALMASIN

KAPI ÖNÜ MUHABBETLERİ

Karaköy’ün sevilen mekanlarından Kapı Karaköy kapı önü muhabbetleri’ ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Mekan, semtin ruhuna uygun dekorasyonu, atmosferi, birbirinden lezzetli yiyecekleri, yaratıcı kokteylleri ve eşsiz müziklerle süslenen konsept geceleriyle haftanın altı günü kapılarını müzikseverlere açıyor.

MÜZİK DOLU BRUNCH’A NE DERSİNİZ

Lacivert’in Executive Şefi Hüseyin Ceylan hazırladığı brunch, lezzetleriyle sizi baştan çıkarırken, ZUBİZU sponsorluğundaki mekanda caz triosu, keyifli dakikalar geçirmenizi sağlıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerine ait peynir, bal ve reçellerin yanı sıra memleketlerine özgü yiyecekler misafirlerini bekliyor.

SANATIN VE TABİATIN BULUŞMA NOKTASI

Vinero Bağcılık bünyesinde yer alan Hotel Caeli, Gelibolu yarım adasının tarihsel ve doğal güzellikleri ile dolu toprakları üzerinde, misafirlerine huzurlu ve keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. Üzüm bağları arasında konumlanan otel, atmosferi ile misafirlerine eşsiz bir gün sunuyor.

YORUCU  GEÇEN SENENİZİ UNUTUN!

Modern mimarinin minimal ve şık iç mekanlarla sentezlendiği Wish More Hotel İstanbul, yılbaşı gecesi özel misafirlerine kapılarını açıyor. Otel, yılbaşı gecesinde değer verdiğiniz insanlarla yan yana olmanın mutluluğunu sunduğu hizmetlerle tamamlıyor.

GÖRMEDEN OLMAZ

11 ARALIK - KADINLAR, FİLLER VE SAİRELER

Üç kadının trajikomik hikayesinin anlatıldığı Kadınlar, Filler ve Saireler oyunu yarın MOİ Sahne’de. Kadının varoluş mücadelesini anlatan oyunun başrollerinde Vahide Perçin, Yasemin Çonka ve Açelya Topaloğlu yer alıyor. Komşu olan birbirine yabancı üç kadının, komik ve trajik hikayesi mizahi ve vurucu bir dille tiyatroseverleri bekliyor.

3 OCAK - GÖRMEZDEN GELMEYELİM

Türkiye’de bir ilk olan ve şizofreni konusunda toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen ‘Görmezden Gelmeyelim-Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ sergisi İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Kocaeli’nde ziyaretçilerle buluşuyor. “Görmezden Gelmeyelim” Sergisi, 3 Ocak 2017 Kocaeli Bilim Merkezi’nde gezilebilir.

10 ARALIK - FLAMENKO’NUN EFSANESİ İSTANBUL’DA

Paco Peña’dan Lorca’nın 80. ölüm yılına özel gösteri Flamenko’nun yaşayan efsanesi Paco Peña, İspanyol şair Federico Garcia Lorca’nın “Patrias” gösterisi ile İş Sanat’a konuk oluyor. 40 yıllık kariyeriyle bugün en büyük Flamenko gitaristlerinden ve bestecilerinden biri kabul edilen Paco Peña’ya Flamenko’nun olmazsa olmazı dansçılar ve şarkıcılar da eşlik edecek.

10 – 18 ARALIK - IŞIĞIN RESSAMINI VE BALKAN SANATINI TANIYIN

Pera Çocuk, ‘Félix Ziem: Işık Denizinde Bir Gezgin’ ile ‘Balkanlardan Gelen Soğuk Hava’ sergileri kapsamında birbirinden farklı, eğlenceli ve sanat dolu atölyeler düzenliyor. 4-6 ve 7-12 yaş gruplarına yönelik geliştiren atölyeler, 18 Aralık’a kadar çocukları bekliyor.

10 – 13 ARALIK - ÖZGÜRLÜK

Gördüğü her şeyi resmetmekten çok onun öyküsünü vererek insanlara dokunan Funda Tarakçıoğlu, üçüncü kişisel heykel sergisi ‘Kadın, Deniz, Kuşlar ve Özgürlük ile sanatseverlerle buluşuyor. Sergi 13 Aralık’a kadar Etiler Key Art Sanat Galerisi’nde.