27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Bu hafta müzik ziyafeti var. Zerrin Özer’den Demir Demirkan’a, Jehan Barbur’dan Yüksek Sadakat’a kadar birçok ünlü isim sahnede. Birbirinden renkli ve iddialı birçok etkinlik sizleri bekliyor. Biletler tükenmeden yerinizi alın...

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

25 MART / YEŞİLÇAM MÜZİKLERİ YENİDEN HAYAT BULUYOR

Yeşilçam’ın Mavi Boncuğu Emel Sayın ‘Başrolde Emel Sayın Film Müzikleri Konser’ serisi ile hayranlarıyla bir araya geliyor. Bu akşam TİM MASLAK SHOW Center’ da, ardından 25 Mart’ ta ise Kerki Production ve Solfej Organizasyon’ un iş birliğiyle Ankara Congresium’ da sahne alacak olan sanatçı unutulmayan filmlerinin müziklerini yeniden seslendirirken, izleyenleri Yeşilçam’da keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

KULAKLARIN PASI SİLİNSİN

Her yıl katılımcılarına doğanın tam ortasında özgür ve eşsiz bir atmosfer yaşatan Chill-Out Festival Istanbul, 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde İstanbul’un nefes alanı Life Park’ta kapılarını açıyor. Anı renklendiren kültürel ve sanatsal aktiviteler, alışveriş alanları ve seçkin yeme-içme alternatifleri ile bir klasik haline gelen festival, 2017 yılında bugüne kadarki en geniş kapsamlı müzikal seçkisini de yakın zamanda müzik tutkunları ile buluşturacak.

MİZAH DOLU BİR GECE

Ata Demirer, ‘tek kişilik’ gösterisi ve gazinosuyla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Başarılı komedyen, Türk Sanat Müziği’nden operaya, halk müziğinden pop ve arabeske kadar geniş bir repertuara sahip. Demirer’e sahnede Taşkın Sabah yönetiminde bir orkestra ve zaman zaman dansçılar eşlik ediyor. Seyircinin hasretle beklediği mizah dolu hikâyelerinin de anlatıldığı ‘Ata Demirer Gazinosu’ 10 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde.

BOĞAZI GEÇEN ŞARKILAR

Anadolu’dan Balkanlar’a, Mezopotamya’dan Kafkaslar’a özgün sesleri harmanlayan Kardeş Türküler, Candan Erçetin’le aynı sahneyi paylaşıyor. Birlikte ürettikleri yepyeni şarkılarla unutulmayacak bir akşam vadeden usta sanatçılar, 4 Mart’ta Volkswagen Arena’da birlikte sahne alacaklar.

KERVANSARAYLAR HALİÇ’TE

Çağdaş Türk resminin genç temsilcilerinden, Pınar Kanber’in ‘Kervansaraylar Haliç’te’ sergisi AYA Gallery tarafından Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’da sanatseverler ile buluşuyor. Mart ayı boyunca devam edecek sergide, Kanber gerçekçi mimari anlayışı, modernizm içinde bugün ve geçmiş arasında kurduğu köprüyle, Anadolu Kervansaraylarını derinlemesine işliyor.

GENÇ YETENEKLERDEN MÜZİK ŞÖLENİ

İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar konser serisinin şubat ayındaki konukları genç ve yetenekli keman sanatçıları Gamze Erengönül ve Yiğit Karataş. Erengönül’ün Elgar, Vitali, Manav, Chopin ve Wieniawski, Karataş’ın ise Franck, Bach ve Saint-Saens’in eserlerinden oluşan özel hazırladıkları repertuar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 27 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek.

TÜKETEN BİR TOPLUMUN HİKAYESİ

Günümüz hastalığı olan sınıf atlama ile yüzleşmemizi sağlayan ‘Yetersiz Bakiye’, Hakan Yılmaz ve Hande Subaşı’nın oyunculuğuyla sahnede. Tüketim çılgınlarının kendinden parça bulacağı oyun bugün Torium Sahne’de izlenebilir.

DOĞANIN MASUM MÜKEMMELLİĞİ

Galata Rum İlkokulu, 4 Mart- 1 Nisan 2017 tarihleri arasında Ekin Saçlıoğlu’nun ‘Bunlar Fabl Değil Çocuklar’ adlı sekizinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı sergide yok olmuş ve yok olma tehlikesindeki canlıları ele alıyor.Desenler, resimler, yerleştirmeler, bitkiler ve heykeller ile bütünlenen sergide Anadolu Leoparı, Anadolu Vaşağı gibi soyu tükenen canlılar izleyiciye doğanın masum mükemmelliğiyle insanın vahşi uygarlığı arasındaki ilişkiyi bir kez daha düşündürüyor.

YEPYENİ BİR FESTİVALE HAZIR MISINIZ?

Caz çatısı altında; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de içerecek şekilde kurgulanan Zorlu PSM Caz Festivali; bünyesindeki yan etkinliklerin çeşitliliğiyle 3-12 Mayıs tarihlerinde ilk kez kapılarını açıyor. Programda Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüözü Tomatito aynı sahneyi paylaşacak. Yaşayan caz efsanesi Chick Corea, piyano, perküsyon, gitar, çello ve bas gitar gibi pek çok enstrümanda usta rock, soul ve blues sanatçısı Beth Hart da festivalde cazseverlerle buluşacak.

TÜRKİYE’NİN İLK AÇIK HAVA GURME LEZZETLER FESTİVALİ

Türkiye’nin en geniş kapsamlı Gastronomi festivali, Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali ‘GurmeFest-İstanbul’ baharın gelişini iple çekenleri Sarıyer’e davet ediyor. Sarıyer Event Garden bahçelerinde ilk kez gerçekleşecek olan festival, 11- 14 Mayıs tarihleri arasında yemek tutkunlarıyla buluşacak.

HEMEN OKUMALI 

NASIL DEVLET ADAMI OLUNUR

Siyaset felsefecisi Umut Hacıfevzioğlu, Sosyal Yayınları’ndan çıkan kitabı; “Platon’dan Salisburyli John’a Devlet Adamı”nda;  devlet adamı, siyasetçi ya da yönetici olmanın ne anlama geldiği sorusuna, Platon, Aristoteles, Cicero ve Salisburyli John gibi düşünürlerin yapıtlarından yola çıkarak yanıt arıyor. 

EILEEN- OTTESSA MOSHFEGH

2016 yılı Man Booker Ödülü’nün kısa listesine kalan ve PEN/Hemingway İlk Roman Ödülü’nü kazanan ‘EILEEN’ raflardaki yerini aldı. Yazar Ottessa Moshfegh ilk romanı bizleri, New England’ın karlı, bembeyaz manzarasını arkasına alarak, okurlarını genç bir kadının karanlık ve ürpertici olduğu kadar büyüleyici de olan dünyasına götürüyor.

ÖZLEDİM SENİ- KATE EBERLEN

İngiliz yazar Kate Eberlen’in kaleminden çıkan ‘ÖZLEDİM SENİ’ Tess ve Gus’ın aşklarını konu alıyor. Günlük yaşamda karşımıza çıkan insanların hayatlarımızı nasıl etkilediği fikrinin kendisini çok etkilediğini söyleyen yazar Kate Eberlen, ilk romanı okuyucaya ‘Hayatınızda birkaç saniyeliğine denk geldiğiniz kişi ya beraber olmanız gereken kişiyse?’ sorusunu soruyor.

KURUKAFA AİLESİ VE CANAVARIN HAZİNESİ JONNY DUDDLE

Çok sevilen Kurukafa Ailesi ile Matilda, heyecan dolu bir macera ile geri dönüyor. Kitap, Matilda’nın bulduğu bir hazine haritasıyla denize açılmasını konu alıyor. Hazinenin, bir canavarın karnında olduğundan habersiz olan bu kafadarları maceralar bekliyor.

MEKAN

İTALYA LEZZETLERİ YENİLERİ EKLENİYOR

Lezzetleri, kaliteli ve şık ortamı ile başarılı İtalyan restoranları arasında gösterilen Gina, menüsüne yeni lezzetler ekledi. İtalya’nın farklı bölgelerinin lezzetleri ile zenginleşen menüde öne çıkanlar arasında Carpaccio Di Polpo, Pizza Rustica, Balkabak Ombrino, Risotto Alla Marinara ve Martini Tiramisu yer alıyor.

AZERBAYCAN MUTFAĞI İSTANBUL’DA

Azerbaycan mutfağının en özgün lezzetlerini muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde sunan Zafaran Restaurant ünlü şef Stalic Khankishiev’in katılımıyla kapılarını açtı. Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında yer alan restoran, Azerbaycan kültürünü İstanbullulara tanıtıyor.

MİDE VE RUHUNUZ İÇİN GERÇEK BİR ZİYAFET 

Özel lezzetlerin iyi müzikle buluştuğu Goya, dünya mutfağından spesiyalleriyle akşam yemeğini, canlı müzik geceleri ve DJ performanslarıyla servis ediyor. Menüde Japon mutfağının sevilen mantısı Chili biberi püresi eşliğinde Karides Tempura, sakız kabağı salatalı Izgara Minekop ve Etli Gyoza gibi lezzetler sizleri bekliyor. 

ÇAY SAATİNİN YENİ ADRESİ

Raffles İstanbul, Lavinia Lounge’da dünyaca ünlü Palais des Thés çaylarının da eşlik ettiği akşamüstü çay saatini sunmaya devam ediyor. Her gün 15.00-18.00 saatleri arasında servis edilen Raffles Çay Saati,  ev yapımı tatlı ve tuzlu ikramların zengin çay koleksiyonu ile uyum içinde servis edilmesiyle özel günlerin kutlanmasında, günlük yoğun tempoya ara verilmesinde veya alışveriş molası olarak değerlendirilebilir.