10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Hafta bitmeden

İlkbaharın enerjisini siz de hissetmeye başladınız mı? Öyleyse atın kendinizi sokağa! Konserler, sergiler, birbirinden renkli etkinlikler sizi bekliyor...

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 11 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

15-17 MART- ELEKTRONİK MÜZİKSEVERLER BURAYA

Burn’ün yerli DJ’leri desteklemek için başlattığı, elektronik müzikseverleri  sevilen DJ’lerle daha sık buluşturmayı hedefleyen ‘Support Your Locals’  etkinlikleri kapsamında 15 Mart gecesi Flamme’da Aksak & Doğu Civicik DJ kabinine geçiyor. 17 Mart’ta ise Luiza’da yarattığı benzersiz tekno sounduyla New York elektronik müzik sahnesinin ünlü isimlerinden biri olan Agent Orange ile devam edecek.

11-14 MART - KADIN GÜÇLÜDÜR

Kent Meydanı AVM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Anneler Derneği üyeleri ile birlikte bir sergiye imza attı. Filmgrafi tarafından fotoğraflanan ‘Kadın Güçlüdür’ sergisinde TAD üyelerinin erkek mesleklerini sembolize ettikleri fotoğrafları yer alıyor. ‘Kadın Güçlüdür ‘ sergisi 14 Mart akşamına kadar gezilebilir.

18 MART -DÜNYACA ÜNLÜ İSİM İSTANBUL’A GELİYOR

Bugüne kadar toplam beş Grammy ödülü kazanan dünyaca ünlü caz şarkıcısı Dianne Reeves, kariyerinin 40’ıncı yılında, dinleyenleri kendine hayran bırakan, eşsiz yorumuyla, ‘Garanti Caz Yeşili’ konserleri kapsamında, 18 Nisan’da cazseverler ve hayranlarıyla buluşuyor. Biletleri satışta olan konser Zorlu PSM Ana Tiyatro’da gerçekleşecek. 

17 MART - USTA İSİM BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Eataly, gelenekselleşen ‘Cuma Konserleri’ kapsamında 17 Mart, Cuma günü Nükhet Duru konserine ev sahipliği yapıyor. Duru’nun o gece için hazırladığı özel performansının yanı sıra mekanın lezzetli menüsünün de eşlik edeceği konseri kaçırmayın deriz.

13 MART - İKİ ÇİFT, BENZER HAYATLAR

ENKA Kültür Sanat İbrahim Betil Oditoryumu’nun yeni konuğu, 13 Mart Pazartesi akşamı ‘Seviyoruz ve Hiçbir Şey Bilmiyoruz’ oyunuyla Moda Sahnesi oluyor. Birbirini hiç tanımayan biri evli, diğeri birlikte yaşayan iki çiftin, beklenmedik biçimde birbirine geçen hayatlarını konu alan oyun sanatseverleri bekliyor.

İKİ ÇİFT, BENZER HAYATLAR

ENKA Kültür Sanat İbrahim Betil Oditoryumu’nun yeni konuğu, 13 Mart Pazartesi akşamı ‘Seviyoruz ve Hiçbir Şey Bilmiyoruz’ oyunuyla Moda Sahnesi oluyor. Birbirini hiç tanımayan biri evli, diğeri birlikte yaşayan iki çiftin, beklenmedik biçimde birbirine geçen hayatlarını konu alan oyun sanatseverleri bekliyor.

17 MART- UNUTULMAZ…

Pop müziğin sevilen isimlerinden Mirkelam, unutulmayan hitleriyle ve enerji dolu sahnesiyle 

17 Mart Cuma akşamı Gayrettepe KATS Sahne’de. ‘Her Gece’, ‘Tavla’, ‘Asuman Pansuman’, ‘Kaprislisin Sevgilim’, ‘Unutulmaz’ gibi şarkılarıyla akıllara kazınan Mirkelam; muhteşem sahne performansıyla dinleyicileriyle buluşacak.

11-21 MART- ULUSLARARASI SANATÇI FİLMLERİ

İstanbul Modern, dünyanın dört bir yanından sanatçıların video, animasyon ve kısa filmlerini İstanbul’a taşıyan Artists’ Film International 2017 (Uluslararası Sanatçı Filmleri) programına bir sergiyle yer veriyor. Farklı coğrafyalardan yedi sanatçı ve sanatçı grubunun filmlerinin yer aldığı ve programın 10’uncu yılına özel olarak bu yıl ‘İşbirliği’ konusuna odaklanan sergi, 21 Mayıs’a kadar görülebilir.

12 MART - KULAKLARINIZIN PASI SİLİNSİN

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi yarın aynı zamanda oyuncu da olan Mezzo Soprano  Dominique Hoff ve Piyanist İnci Yakar’ın anlatımlı Amour/ AŞK isimli konserine ev sahipliği yapıyor. Klasik müzik konserlerinin dışında tiyatral yaklaşımla çalınan eserleri biraz daha anlatmaya yönelik yapılacak konser için biletler tükenmeden yerinizi alın.

ANADOLU BİTKİLERİ HAYAT BULUYOR

Iva Natura, organik tarımın devamlılığını sağlamak için organik üretim yapan köyler kurarak, sürdürülebilir yaşam felsefesini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Bu sene birincisi düzenlenecek ‘İva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması’ ile kozmetikte kullanılan Anadolu bitkilerinin gün yüzüne çıkıyor. Ödüller ise kasım ayında sahiplerini bulacak.

15-22-31 MART - ARTİST PAKİZE

Asuman Çakır’ın yazıp yönettiği Balkonda Sanat’ın yapımcılığını üstlendiği ’Artist Pakize’ bu hafta tiyatro meraklılarıyla buluşuyor. 7’den 70’e herkesin kendinden izler bulacağı oyun, şehrin merkezinde küçük bir dairede tek başına yaşayan Pakize’nin traji komik hikayesini konu alıyor. Oyunu 15-22 ve 31 Mart tarihlerinde C.S.A-Alternatif Sahne’de izleyebilirsiniz.

11 MART- ETKİNLİKTEN ETKİNLİK BEĞEN

MOİ Sahne bu hafta yine birbirinden keyifli tiyatro oyunları, konserler ve sahne gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Bugün saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Odada Dört Mevsim’ ve saat 21.00’da Yılmaz Erdoğan’dan tek kişilik oyun ‘Münaşaka’ yarın ise saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Canım Kardeşim’ ve saat 19.00’da ‘Yetersiz Bakiye’ sanatseverleri bekliyor.

26 MART - BİR HAYAL BİR OYUN

Zorlu Holding tarafından çocukların hayal gücünü harekete geçirmek amacıyla düzenlenen ‘Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nda birinci olan Gökhan Kızıklı’nın kaleme aldığı ‘Karton Şehir’ adlı hikâye, tiyatro oyunu olarak ilk kez 26 Mart’ta Zorlu PSM’de izleyicisiyle buluşacak.

MEKAN BOĞAZDA SANAT BULUŞMALARI 

Conrad İstanbul Bosphorus’un sanat eserleriyle yeniden tasarlanan Lobby Lounge’ındaki tanışma sonrası Monet salonunda düzenlenecek söyleşiler serisinin ilk konuğu ünlü fotoğrafçı Muammer Yanmaz oluyor. Muammer Yanmaz’ın fotoğraf tutkusundan bahsedeceği bu söyleşi 19 Mart’ta fotoğraf severler için ücretsiz olarak gerçekleşecek. 

GURME SOKAK LEZZETLERİ 

Mövenpick Hotel Istanbul, gurme sandviç çeşitlerini 20 Mart’a kadar BarAdoX’ta beğeniye sundu. İtalyan Başaşçı Giovanni Terracciano’nun menüsünde; rustik baget ekmeğinde tavuk fileto, ‘Thai’ sandviç, pide ekmeğine mezgit pane gibi dünyanın dört bir yanından leziz örnekler yer alıyor.

ÇİN MUTFAĞI İSTANBUL’DA

İstanbul Marriott Hotel Şişli, 16-31 Mart tarihleri arasında Çinli Şef Andy Gu’ya ve Uzakdoğu’nun en sevilen lezzetlerinin bir araya toplandığı Çin mutfağına ev sahipliği yapacak. Pekin ördeğinden, noodle’a, Çin mantısından, kızarmış pilava kadar klasik Çin lezzetlerinin yanı sıra daha az bilinen spesiyaller ve meşhur Çin tatlıları da sizleri bekliyor. 

MANDALA ATÖLYESİ

Grand Hyatt İstanbul’un Mart ayı programında Mandala Atölyesi yer alıyor. Yaşama çekilmek istenen şeyleri elde etmek amacıyla mağara duvarlarına çizilen daire içine alınmış resimlerde görülen Mandala 40.000 yıl öncesine dayanıyor. Renklerle buluşmanın keyfini ve duyguların aktarımını sağlayan Mandala’nın eğitmenliğini ise Silvia Arsebük yapacak.

HEMEN OKUMALI 

GÖZLEMEVİ-JULIO CORTAZAR

18’inci yüzyılda bir Hint sultanının Caipur’da yaptırdığı olağanüstü Gözlemevi’nin yapısından yola çıkan ‘Gözlemevi’, Julio Cortázar’ın imzasını taşıyor. Hiçbir yazın türüyle sınıflandırılamayan bir metine sahip olan kitap, muazzam fotoğraflar, metinde anlatılan caddeler, okyanuslar, gece vakti gökyüzü, nehirler gibi farklı imgelerle iç içe geçerek, kendine özgü bir rüya mantığıyla bütünleşiyor.

FESLEĞEN- HİKMET ANIL ÖZTEKİN

Hüznün, zarafetin, gözyaşlarının, kocaman yüreklerin inceliklerle örülmüş bir hikaye sunan yazar Hikmet Anıl Öztekin, Fesleğen ile Seyyah’ın hikayesini anlatıyor. Yazar kitabını ‘İlahi aşkla hemhal olanların, hayatın yanlış tarafında duracağına, hep yalnız tarafında durmayı tercih edenlerin, helal dairesinde kalmak için acılara seve seve katlananların masum duası’ olarak tanımlıyor.

YAŞAMIN GİZLİ SÖZLEŞMESİ- EBRU DEMİRHAN

Ebru Demirhan yeni kitabı Yaşamın Gizli Sözleşmesi ile kitap kurtları ile buluşuyor. Seçimlerimizin aklımızın değil, ruhumuzun işi, olduğunu söyleyen Demirhan, seçimlerimizi tanıyabilmek, affederek yüklerimizi iade edebilmek, atalarımızı onurlandırmak, sözün kıymetini kavrayabilmek, iyiliğin ve güzelliğin bizim için olduğunu bilmek ve hayatımızın hikâyesini güncellemek için bizleri seçimlerimizin kaynağına götürüyor.

ÖNCEKİ KIZ- JP DELANEY

Yazar JP Delaney’nin uzun zamandır New York Times çok satanlar listesinde olan kitabı ‘Önceki Kız’ Pena Yayınları’yla raflarda yerini aldı. Kitap, hayatında bir dönüm noktasında tercihleri benzer iki kadının yani Emma ve Jane’nin gizemli hikâyelerini konu alıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI BAŞ ETME BECERİLERİ -BONNIE THOMAS

Sanat ve el becerileri ile duygusal destek sağlayan, ‘Çocuklar İçin Yaratıcı Baş Etme Becerileri’ kitabı Sola Yayınları etiketi ile raflarda yerini aldı. Eğlenceli, esnek, denenmiş ve kendi kendine yap aktiviteleri içeren bu kitapta, dinamik olanlar, yaratıcı olanlar, zihin gelişimine ya da duygu gelişimine odaklı olanlar.