26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Mart soğukları baharın coşkusuna darbe indirmeye çalışsa da etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta içinizi ısıtacak mekanlar, müzikler ve cümlelere hayatınıza yeni bir safya açın.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

EN GÜZEL ŞARKILARIYLA İREM DERİCİ

Fizy Kış Konserleri kapsamında düzenlenecek olan İrem Derici konseri bu akşam Moi Sahnede müzikseverlerle buluşacak. Başarılı sanatçı en güzel şarkılarını bir kez daha hayranları ile birlikte seslendirecek.

İKİ EFSANE AYNI SAHNDEDE

Birbirinden özel isimleri her ay Tepe Nautilus ziyaretçileri ile buluşturan ‘Tepedekiler’de bu ay; ev sahibi Metin Özülkü, Türk pop müziğinin efsane isimlerinden İlhan Şeşen’i ağırlıyor. Kadife sesi ve yazdığı sayısız şarkıyla Türk müziğine adını yazdıran Şeşen ile Özülkü’nün müzik dolu sohbeti yarın saat 15:00’da.

KELİMELERLE RENKLER BİR ARADA

Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun renkler ve kelimeleri birleştirdiği 17’inci kişisel sergisi ‘Şairâne Serbestlik’ 5-25 Nisan 2017 tarihleri arasında FMV Galeri Işık’ta izlenebilecek. Eserlerinin temelini genel olarak, doğadaki malzemelerle şekillendiren Ressam Seyit Mehmet Buçukoğlu, resmin lirik anlatımına kelimelerle gizli bir devinim katıyor. 

3-5  NİSAN - BAHAR COŞKUSU SAHNELERDE

İş Sanat, renkli ve dinamik bir Nisan ayı vadediyor. 3 Nisan akşamı cazın temsilcilerinden Michael Feinstein ve dünyaca ünlü caz devleriyle aynı sahneyi paylaşan trombon sanatçımız Aycan Teztel ve İstanbul Superband’in Frank Sinatra’yı anacakları konserle başlıyor. 5 Nisan’da ise Hayko Cepkin’in Akustik Söyleşisi ile devam edecek. 

ÇİKOLATA FESTİVALİNE HAZIR MISINIZ?

Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Chocolate Show Turkey, yarına kadar Harbiye Askeri Müzesi’nde. Birçok tadı bir arada sunan Çikolata, Şekerleme ve Pasta Festivali, çikolata şelaleleri, tamamı eşsiz ve özel tarifler ile hazırlanmış el yapımı butik çikolatalar, üç boyutlu pastalar, şekerlemeler, şekerler, lokumlar, kekler, tartoletler tatlı severleri bekliyor. FİO organizasyon ve tanıtım tarafından organize edilen festival, Türkiye’nin ilk çikolata, şekerleme ve pasta festivali olma özelliğini taşıyor.

SANATSEVER MİNİKLER BURAYA

Moi Sahne bu hafta yine birçok etkinlik ile sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yarın saat 13.00’da çocukların TRT ekranlarında severek izlediği Canım Kardeşim adlı çizgi filmin müzikli sahne gösterisi ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’, saat 18.30’da ise dünyaca ünlü dans grubu Anadolu Ateşi’nin çocuk dansçılardan oluşan grubu ‘Anadolu Ateşi Kıvılcım’ sahnede olacak.

KULAKLARINIZIN PASI SİLİNSİN

İzmir’de başladığı Akustik konserlerine İstanbul’da devam eden Pentagram, bu akşam Volkswagen Arena’da hayranları ile buluşacak. Efsane vokalleri Murat İlkan ve Ogün Sanlısoy’un da gruba eşlik edeceği konserde, Akustik albümdeki 11 şarkının yanı sıra, albümde yer almayan hitlerin de akustik versiyonuna yer verileceği konser 7’den 70’e herkesin kulaklarının pasını silecek.

25 MART - GAZİNO GECELERİ

Türk müziğinin en önemli ses sanatçılarından Kamuran Akkor, bu akşam ‘Yeni Gazino’ geceleri kapsamında muhteşem bir konser verecek. Unutulmaya yüz tutmuş şarkıları ile yeniden hayranları ile buluşacak Kamuran Akkor’u Onur Şenay ile birlikte kurduğu Gayrettepe KATS Sahne’de dinleyebilirsiniz. Konserin biletleri Biletix’ten ve Gayrettepe KATS Sahne’den temin edilebilir.

1 NİSAN - MUHTEŞEM SESİYLE…

Sibel Can, hayranlarıyla TİM’de buluşma geleneğini bu yıl da sürdürüyor.  Her daim muhteşem sesiyle olduğu kadar, görkemli sahne performansıyla da müzikseverleri mest eden Sibel Can, 1 Nisan’da hayranları ile buluşuyor. Can, Baki Kemancı şefliğindeki dev bir orkestranın eşlik edeceği gecede şahane bir repertuar ile sahnedeki yerini alacak.

MEKAN

GÜNÜN HER SAATİ TAPTAZE LEZZET

Beyaz Fırın,  iki asırlık lezzet yolculuğuna Etiler Nispetiye caddesinde açılan Beyaz Fırın Brasserie ile devam ediyor. Mekan klasik lezzetleri, kuru poğaça, patatesli sarma, acıbadem, kandil simidi, açma, talı, pasta çeşitlerinin yanı sıra kahvaltı, öğle ve akşam yemeği mönüsü ile günün her saatinde tercih edebileceğiniz bir lezzet sunuyor.

RENGARENK SEBZELER SICACIK PİDELERLE BULUŞUYOR 

Nelipide Gurme, Ordu’nun dillere destan kıymalı, kaşarlı ve etli pidelerinin yanına sebze seçeneğini de ekleyerek sebze severler ve vejetaryenler için harika bir rota oluyor. Besleyici olduğu kadar lezzetleriyle de ön plana çıkan ve mevsim sebzeleriyle harmanlanan pideler, müdavimlerini bekliyor.

GERÇEKLE KURGUNUN BİRBİRİNE GEÇTİĞİ SERGİ

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde sergilenen Roger Ballen Retrospektifi’ne sanatseverlerin ilgisi devam ediyor. Çağdaş fotoğraf sanatının en sıradışı ve üretken fotoğrafçılarından olan Roger Ballen’ın sergisi, sanatçının 1980’lerden günümüze yaptığı üretimlerin izini sürüyor. Gerçekle kurgunun fotoğraf sanatındaki karşılıklarını alt üst eden Ballen’ın çok sayıda çalışmasına yer veren sergi 4 Haziran’a kadar ziyaret edilebilir.

BİRİCİK BİTİRİM VE KAYIP EFSANE ADASI-FANİ TERZOGLOU

Birçok mizahi ve yaratıcı hikayeyi içinde barındıran ‘Biricik Bitirim ve Kayıp Efsane Adası’ Pena Yayınları ile raflarda yerini aldı. Balık tutarken büyükbabasının botunun batmasıyla kaybolan Biricik Bitirim’in hikayesi sadece çocuk okuyucular için değil, Kayıp Efsane Adası’nda Biricik Bitirim ile seyahat etmek isteyen yetişkinler için de...

AYASOFYA ENTRİKALARI- MUSTAFA ARMAĞAN

Mustafa Armağan, Ayasofya’nın üzerindeki sır perdesini ‘Ayasofya Entrikaları’nda aralıyor. Osmanlı’ya ve yakın tarihe dair eserleriyle milyonlarca okuyucuya tarihi sevdiren Mustafa Armağan, tüm kitaplarıyla Kapı Yayınları’nda. Kitap, 85 yıldır gizlenen Ayasofya’nın müzeleştirilmesinin arka planını bir nebze de olsa netleştirmek, onu alacakaranlıktan aydınlığa çıkarmak için yola çıkıyor.

HEMEN OKUMALI 

KUANTUM BESLENME- AYŞEGÜL ÇORUHLU 

Dr. Ayşegül Çoruhlu’nun yeni kitabı ‘Kuantum Beslenme’ Okuyan Us Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitapta kuantum biyolojisini en sade haliyle gözler önüne seren Çoruhlu, doğru beslenme yollarını da ayrıntılarıyla anlatıyor. Alkali Diyet ve Tokuz Ama Açız kitaplarıyla sağlık, beslenme ve anti-aging konularında çalışmalar yapan Çoruhlu şimdi de hücrelerimizin içine giriyor ve atom altı dünyamızın kuantum biyolojisini gözler önüne seriyor.

GECELEYİN GÖKYÜZÜ- ERHAN MEMİŞ

Koç Üniversitesi Yayınları dünden bugüne Türkçenin sıradışı yapıtlarını bir araya getirmeyi hedeflediği ‘Tuhaf Etki’ kategorisinde ‘Geceleyin Gökyüzü’ adlı kitabı yayımladı. Erhan Memiş’in kaleme aldığı kitap kendini ilk bakışta belli eden “tuhaf”lıkta metinlerden oluşuyor.

JULIUS ZEBRA BRİTANYA’YA KARŞI- GARY NORTHFIELD

Ünlü yazar ve illüstratör Gary Northfield’ın yazdığı serinin ikinci kitabı ‘Julius Zebra Britanyalılara Karşı!’ Pena Yayınları’ndan çıktı. Komik ve aksiyon dolu maceraların ardından ikinci kitapta da özgürlük mücadeleleri devam ediyor ve şimdi özgürlüklerini kazanmak için yapmaları gereken son bir görev var. O garip ve uzak yere gitmeleri gerekiyor: Britanya’ya!