26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Müziğin efsane isimleri, süper kahramanlar, kahkaha kralları sahnede! Sanatın büyüsüne kapılıp hayata bakış açınızı yenilemek için güzel bir hafta sonu programı sizi bekliyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 29 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

30 NİSAN / ULUSLARASI CAZ GÜNÜNÜ BOĞAZDA KUTLAYIN 

UNESCO tarafından ilan edilen ‘Uluslararası Caz Günü’ her yıl 30 Nisan’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  İnsanlar arasında barışı, birliği, beraberliği, iş birliğini ve diyalogu artırıcı bir güç olan caz hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan “Uluslararası Caz Günü”, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev’le kutlanacak. Siemens Ev Aletleri’nin sponsorluğunda düzenlenen “Kahvaltı ve Caz Keyfi”, 10.30’da Sait Halim Paşa Yalısı’nın ödüllü şefi tarafından hazırlanan lezzetli açık büfe ikramlarla başlayıp 11.15’da caz konseri eşliğinde 13.30’a kadar devam ediyor.

29 NİAN / ETKİNLİKLERDEN ETKİNLİK BEĞEN

Fizy Kış Konserleri kapsamında düzenlenen konserde sevilen sanatçı Levent Yüksel sahnede olacak. Yıllara meydan okuyan sanatçı unutulmayan şarkıları ile bu akşam Moi Sahne’de hayranları ile buluşacak. ‘Kahraman Kurtarıcı Haydi’ adlı danslı ve müzikli çocuk oyunu ise yarın saat 13.00’da minik tiyatro tutkunlarını bekliyor. 

3-20 MAYIS / BÜYÜME SANCILARI

Pera Film, sezona Büyüme Sancıları film programıyla devam ediyor. 3-20 Mayıs tarihlerinde gösterimde olan program, çocukluktan gençliğe, gençlikten yetişkinliğe geçiş sürecinde karşılaştığımız kimi zorlukları yansıtan filmlere yer veriyor. Program kapsamında Rauf (Soner Can, Barış Kaya, 2016), Bir Kız (Fredrik Edfeldt, 2009), Tatil Kitabı (Seyfi Teoman, 2008), Attila Marcel (Slyvain Chomet, 2013), Ayışığı (Barry Jenkins, 2016) gibi  11 film gösterimde olacak.

29-30 NİSAN / GRAMMY ÖDÜLLÜ JAPON DEHA TÜRKİYE’DE

New Age ve dünya müziğinin öncü isimlerinden Japon deha Kitaro, Türk hayranlarıyla buluşuyor. Etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren, Kitaro, ‘Kojiki & The Universe’ turnesi kapsamında, uzun süre akıllardan çıkmayacak iki konser verecek. Sanatçı, bugün İstanbul, yarın ise Ankara’da sahne alacak. Kitaro’nun eşi, usta müzisyen Keiko’nun da klavyede yer alacağı orkestrada, geleneksel Japon savaş davulları olan Taiko’lar, kemanlar ve Butoh dansçıları, müzikseverleri, Doğu Asya’nın zengin tınıları eşliğinde maceraya çıkaracak. 

29 NİSAN / ELEKTROMÜZİK ŞOVUNA VAR MISINIZ

Burn Electropol Festival, metropolün kalbinde büyülü bir elektronik müzik şehri yaratma iddiasıyla çıktığı yolda 4’üncü senesini kutluyor. 10 bini aşkın elektronik müzik severin katılımı ile güçlenerek yoluna devam eden festival, dansın, müziğin, eğlencenin ve gençliğin adresi olmaya aday. On saat kesintisiz elektronik müzik ve gün boyu birbirinden keyifli aktivitelerin yer alacağı Burn Electropol Festival’in kapıları Maslak Arena’da açılıyor.

GECE PİKNİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye’nin ilk gece pikniği Urban Picnic çok yakında başlıyor. 5-6 Mayıs’ta Maslak Uniq İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinlikte katılımcılar, onlarca farklı tarz ve mutfaktan lezzetin yanı sıra, oyunlar, danslar ve konserlerle eğlenceye de doyacak. Şehrin ortasında ama şehirden çok uzakta, yeşillikler içinde düzenlenecek bu piknik gerçek bir karnaval havasına bürünerek, İstanbullulara daha önce yaşamadıkları çok farklı bir deneyim sunabilir.

29 NİSAN / YENİ ALBÜM ÖNCESİ SON KONSER

Arabesk müziğin parlayan yıldızı Serkan Kaya, Gürcistan’da ilk konserini vermeye hazırlanıyor. Batum Leogrand Otel’de bu akşam sahne alacak olan Kaya, birbirinden güzel şarkıların yer aldığı muhteşem repertuarı ve dev orkestrasıyla sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak. Başarılı sanatçı mayıs ayının ilk haftası yayınlanacak olan yeni albümü öncesinde hayranları ile buluşacak

SANATSEVER MİNİKLERE

Trumpland’de hafta sonu çocuklara ücretsiz, keyifli saatler vadediyor. Bugün, Mucit Macit’in arkadaşı Ozi’nin mikropların dünyasına olan yolculuğunu konu alan ‘Her Şey Elimizde’, yarın ise çocukların Aburcuburistan Adası’ndan kaçışını anlatan ’Sportmen Kral’ adlı oyunlar Wii Sahnesi’nde saat 13.00’da sergilenecek.‘Parti Maskesi Tasarlama Atölyesi’nde çocuklar maskeleri dilediklerince renklendirecekler. 

BIDIK İLE KÖPÜK TRAFİKTE

MAPFRE Sigorta’nın, Türkiye’de trafik kazalarını önlemek ve trafik kurallarına uymak adına farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Bıdık ile Köpük Trafikte’ adlı çocuk oyunu sanatsever minikleri bekliyor. Eğlendirirken eğitmeyi hedefleyen oyun 2 Mayıs saat 11:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

29 NİSAN /KENDİ OYUNCAĞINI TASARLAYAN ÇOCUKLAR

Her hafta yenilenen konsepti ile çocukların kendilerine özgü tasarımlar yapıp yaratıcılıklarının gelişmesini sağlayan çocuk atölyelerin bu haftaki konsepti, ‘Parıldayan Magnet’ ve ‘Sevimli Bebekler’ atölyeleri. İstanbul Levent’teki bir alışveriş merkezinin minik ziyaretçileri bugün magnet yarın ise oyuncak bebekleri, saçlarından yüz ifadesine, kıyafetlerinden ayakkabılarına, çoraplarından çantalarına kadar her şeyi diledikleri gibi tasarlayabilecekler.

MEKAN

BAHARIN COŞKUSUNU SOFRANIZDA YAŞAYIN 

Nopa Restaurant’ın yeni sezon menüsü, doğadan ilham alıyor. Isırgan otlu Moğol mantısı, isli yoğurt ve susam yaprağı dolması, Isparta gül yapraklı yeşil salata; baharın coşkusunu sofranıza taşıyor. ‘Comfort food’ akımını menüye yansıtan mekan, cumartesi gündüz partileriyle de sadece yemekte değil, eğlencede de farkını ortaya koyuyor.

EN ÖNEMLİ GÜNÜNÜZE HAZIR MISINIZ

Wish More Hotel Istanbul, yeni evlenecek çiftlere pek çok alternatif sunuyor. Lüks ve modern çizginin buluştuğu balo salonunda 450 davetliyi ağırlamak mümkün. Gelin ve damada özel jestleri, davetlilere kolaylık sağlayan merkezi konumuyla otel, hayatlarının en önemli gününü, deneyimli ellerde olmanın verdiği huzur ve keyifle geçirmek isteyenleri bekliyor.

BAL ÜRETİMİNİ TATİLDE KEŞFEDİN

D- Resort Grand Azur, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda ailelere çocuklarıyla güzel vakit geçirebileceği bol aktiviteli program hazırladı. Marmaris’te yeşil ve mavinin buluştuğu noktada konumlanan otel, 19’u ile 21’i arasında geçerli olan iki gece konaklamalı  programda Osmaniye Bal Evi’ni rehber eşliğinde gezdirecek, balcılık hakkında bilgi verecek.  

TUVAL ÜZERİNDE TÜRKMENİSTAN ESİNTİLERİ

29 NİSAN-7 MAYIS

Rusya, Özbekistan, Hindistan ve pek çok Avrupa ülkesinde sergi açan Özbekistanlı sanatçı Anvar Ahmadqulov’un ‘Türkmenistan’dan Esintiler’ sergisi, sanatseverlere kapılarını açtı. Realist üslupta; Türk dünyası, natürmont, doğa ve peyzaj temalı 35 eserin yer aldığı sergi, Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde 7 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

BROADWAY’İN EN ÜNLÜ KARA KOMEDİSİ SAHNEDE

Yönetmenliğini İlham Yazar’ın üstlendiği ‘Kayıp El’ sahnede. Oyun, hayal kırıklıkları ve yüzleşmeler temelinde yeniden inşa edilmeye çalışılan yaşamları esprili bir dille anlatıyor. Martin Mcdonagh’ın yazdığı kara komedi, 2010’da Amerika-Boadway’de dünya prömiyeri yaptığından beri popülaritesini hiç yitirmedi. Oyuncu kadrosunda Arif Pişkin, İnanç Konukçu, Ali Yoğurtçuoğlu’nun yer aldığı oyun, 9 Mayıs’ta Dasdas Sahne’de.

4 MAYIS / 408 SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi programı ile Sahne Sanatları alanı tarafından düzenlenen ‘Festival 408 başlıyor. Bu yıl ‘Görünmeyen’ temasıyla ve altıncı kez düzenlenen festival, 4 Mayıs’ta ‘Koca Dünya’ filminin gösterimi ile kapılarını açıyor. Gösterimin ardından filmin oyuncuları Ecem Uzun ve Berke Karaer seyircilerle bir sohbet gerçekleştirecek. 

HEMEN OKUMALI 

İstanbul’un Tarihi, Kültürü ve Yaşamı Richard Tillinghast Seyyah Richard Tillinghast, 

50 yıla dayanan gözlemleri ve yaptığı kapsamlı araştırmalar ışığında İstanbul’un imparatorluklar şehrinden bir metropole dönüşümünün hikâyesini anlatıyor. Roman tadındaki bu kitapta, Bizans imparatorları, din adamları ve saray eşrafının hayaletleri Osmanlı sultanları, şairler ve dervişlerle kol kola geziyor. 

Atascadero’nun Sincapları Feyza Hepçilingirler

Usta edebiyatçı Feyza Hepçilingirler’den bir anı ve izlenim kitabı. Hepçilingirler, bir ABD kasabası üzerinden, bu kıtadaki gündelik yaşam hakkında bildiklerimizi, bilmediklerimizi duru bir dille aktarıyor. Hepçilingirler Amerika’yı anlatırken kendi ülkesini seven ve ezik bir tavra düşmemiş bir Türk olarak okuruna sesleniyor.

İslâmın Bugünkü Meseleleri Prof. Dr. Erol Güngör Yüzyılımızın ikinci yarısı 

‘İslam’ın Uyanışı’ denilen bir olaya şahit oldu. Prof. Dr. Erol Güngör’ün Ötüken Neşriyat’tan çıkan ‘İslam’ın Bugünkü Meseleleri’ adlı kitabında İslam dünyası bütün olarak incelenmekle birlikte esas ağırlık Türkiye’ye verilmiş.  

Resimli Hayal Ansiklopedisi Şener Şükrü Yiğitler

Sizi öyle bir hikâyeye davet ediyoruz ki, içinde gölgeler köklerini arıyor, canavarlar mutlu dolaşıyor, uluslar birbirine yaklaşıyor. Şemsi Yıkarsu, Hayat Ansiklopedisi’nin sadık bir okurudur. Dedesiyle beraber okuduğu bu ansiklopedide aradıklarını bulamayınca kendi ansiklopedisini hazırlamaya koyulur. Hepsini Resimli Hayal Ansiklopedisi adını verdiği başyapıtında toplar.