27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Ramazan ayında birçok etkinlik sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Sanatın büyüsündeki yaz esintisine kapılıp müziğin ritmini hissetmek isterseniz bu sayfaya göz atabilirsiniz.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 10 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

16 HAZİRAN  / EN SEVİLEN ŞARKILARIYLA

Yurt içinde ve yurt dışında sayısız konser ve festivalde yer almış, Türk rock müzik tarihinin en sıra dışı grubu Athena, 16 Haziran Cuma gecesi Atlantis Yapım’ın organize ettiği ZUBİZU Harbiye Açıkhava Konserleri”nin açılışını gerçekleştiriyor. Sahne performansı ile farkını her zaman ortaya koyan Athena, ilk albümleri Skalonga’dan (1998) son albümleri Altüst’e (2014) kadar, hit olmuş şarkılarının yanı sıra farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumlayacakları geniş repertuarları ile renkli ve özel bir akustik performansa imza atmaya hazırlanıyor.

10 HAZİRAN / BİR YAZ ESİNTİSİ BİR GÜZEL ŞARKI

Pop rock tarzının en iyi isimlerinden Emre Aydın bu akşam Marina Arena sahnesinde hayranlarına unutulmaz şarkılarıyla muhteşem bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Arena Marina’nın yaz esintileri eşliğindeki müzik ziyafetine siz de davetlisiniz.

14-16 HAZİRAN / MÜZİK BAYRAMI

Fête de la Musique, Babylon ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle bu yıl 14-16 Haziran tarihleri arasında ikinci kez Bomontiada’da. Dünyanın birçok yerinde uzun süredir kutlanan Fransız Müzik Bayramı kapsamında Kolektif İstanbul, Titi Robin ve La Caravane Passe üç gün üst üste saat 21.30’da sahnede olacak.

14 TEMMUZ / DÜŞLER AKADEMİSİ

Başarılı oyuncu İdil Fırat, ilk kişisel sergisi olan Düşler Akademisi’ni Kaş sergi salonunda açtı. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin bir bölümü ile engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacağı sergide 14 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

KARNE HEDİYESİ AKVARYUMDAN

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu, Türkiye’nin ise en büyük akvaryumu olan İstanbul Akvaryum, okulların yaz tatiline girmesini özel bir kampanyayla kutluyor. İstanbul Akvaryum’a karneleriyle gelen çocuklar yüzde 30 indirimden faydalanarak, akvaryumun benzersiz dünyasının keyfini çıkarıyor. 17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapan mekan, 17 tema ve 1 yağmur ormanından oluşan gezi rotasıyla yaz tatili boyunca tüm öğrencileri bekliyor.

RAMAZAN AYININ RUHU BİLGİSAYAR OYUNLARINA YANSIDI

Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine özel kültürel ve yerel özellikleri barındıran Echo Of Soul Ramazan ruhunu yansıtan içeriğini oyun severlerin beğenisine sundu. Türkçe içerik, seslendirme ve Türk motiflerinin yer aldığı kostümlerle yayınlanmaya başlanan oyun, yerel özellikleriyle dikkat çekmesinin yanında Ramazan ayı boyunca oyuncularına farklı sürprizler sunuyor.

MAGNET BOYAMA VE TEBEŞİR ATÖLYESİ

Yenilenen konsepti ile Zorlu Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşen ve çocukların kendilerine özgü tasarımlar yapmalarını sağlayan atölyelerin bu haftaki konsepti, Magnet Boyama ve Tebeşir Atölyesi. Minik ziyaretçiler bugün Magnet Boyama Atölyesi’nde rengarenk boyalarla kendi seçtikleri magnetleri boyarken yarın ise Tebeşir Atölyesi’nde seçtikleri şekillerden istedikleri renklerde tebeşir tasarlayarak el becerilerini geliştirebilirler. Etkinliklerin tümüne katılım ise ücretsiz.

300 YAŞINDAKİ OYUNCAKLAR DÖRDÜNCÜ NESİLLE BULUŞTU

İstanbul Oyuncak Müzesi sıra dışı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği İstanbul Oyuncak Müzesi’ne yeni neslin eli değecek, oyuncaklar yeniden yorumlanıyor.

KARAGÖZ VE HACİVAT

Emaar Square Mall, köklü bir kukla geleneğini temsil eden Türk gölge oyununun İstanbul’a gelişinin 500’üncü yılını özel bir sergiyle kutluyor. UNESCO Kültür Mirası Taşıyıcısı ve Karagöz Sanatçısı Cengiz Özek’in küratörlüğünde düzenlenen Karagöz Sanatımız başlıklı sergi, 26 Haziran’a ücretsiz olarak izlenebilir.

 

16 HAZİRAN / RAMAZAN KÖYÜ

Metroport AVM’de kurulan Ramazan Köyü’nde geleneksel eğlenceler sahura kadar devam ederken, Coşkun Sabah konseri ve Sefa Doğanay’ın konser ve stand-up tan oluşan canlı performansı da sizleri bekliyor. Bugün konser ve stand-up gösterisinden oluşan canlı performansı ile Sefa Doğanay, 16 Haziran Cuma gecesi ise ünlü sanatçı Coşkun Sabah dillerden düşmeyen şarkılarıyla Metroport AVM misafirlerini bekliyor.

BÜYÜLÜ BİR SU ALTI YOLCULUĞU

SEA LIFE İstanbul, sizi su altının büyülü dünyasına davet ediyor. Dünya çapında 51 noktada hizmet veren mekanın Bayrampaşa Forum AVM içindeki şubesi Türkiye’nin en geniş köpek balığı ailesine sahip. Yorucu geçen bir eğitim yılının sonunda çocuğunuzla eğlenceli bir gün geçirmek ve karne sevincini birlikte yaşamak için, ideal bir seçim olabilir.

KÖŞEDEKİ YOL LOKANTASI 

Eat.stop, İstanbul-İzmir arasında seyahat edenler için mola noktası olmanın ötesinde bir deneyim yaşatıyor. Yola çıkanlara Orhangazi’de hem market hem de yeme-içme için farklı alternatifler sunan mekanda dünya mutfaklarına kadar uzanan zengin menülerinin yanı sıra açık büfe kahvaltı da servis ediliyor.

BEREKETLİ İFTAR SOFRALARI

Divan otelleri ve restoranları, iftar sofralarıyla misafirlerini karşılıyor. Mekanda Ramazan ayı boyunca Türk sanat müziği eşliğinde, zeytinyağlılarla başlayan, döner, barbekü köşesi ve limitsiz meşrubatların dahil olduğu açık büfe iftarın kişi başı fiyatı 120 TL. Mekan 10 kişi ve üzeri grup rezervasyonlarında yüzde 10 indirim fırsatı sunarak kalabalık grupların iftar buluşma adresi oluyor.

HAVUZ BAŞI KEYFİ BAŞLADI

Havuz başı keyfini doyasıya yaşamak için sadece özel günleri beklemenize gerek yok. Şehrin merkezinde yer alan Ulus Tepe Majeur, günün her saatinde sizlere mavinin ve yeşilin sonsuz huzurunu sunabilir.  Yaz mevsiminin ve tüm keyfini muhteşem havuz başı eşliğinde, özenle seçilen lezzetler ile çıkaracaksınız.

EGE’NİN EŞSİZ LEZZETLERİ BURADA

Sait Balık, Bodrum merkez ve Yalıkavak’taki restoranlarında, açıldığı günden bu yana aynı lezzet ve hizmet kalitesiyle seçkin konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Tazelik ve mevsimselliği ön planda tutan mekan, balığından sebzesine restoranında sunduğu tüm ürünleri sezonunda temin ederek, en taze halleri ile misafirlerine sunuyor.

Bir devrin arabaları

Süleyman Demirel’den Turgut Özal’a, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarını ve TBMM Başkanlarını taşıyan otomobiller Panora AVM’de sergileniyor. Geçmişe yolculuğun başlayacağı sergide; başbakanlığı döneminde Turgut Özal’ı taşımış olan 1985 Lincoln Towncar Zırhlı Limuzin’den, sınırlı sayıda üretilen ve Coco Chanel, John Lenon, Elvis Presley gibi ünlü isimlerde bulunan 1977 Model Mercedes 600 Pullman’a kadar birçok klasik araç Panora AVM’de 17 Haziran’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

HEMEN OKUMALI

UNUTMALAR ŞEHRİ-CEVAT TURAN

Cevat Turan, yeni kitabı Unutmalar Şehri’nde Türkiye’nin yakın dönemine ışık tutuyor. 1980 yılının Mayıs ayında başlayıp 5 ay süren Çorum olaylarının, bir yerel gazetecinin merkezinde anlatıldığı roman, 4 yıla yakın bir araştırma süreci sonunda Puslu Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı.

 

 

LESTER İLE BOB’UN MACERASI OLE KONNECKE

Ole Könnecke’nin yazdığı ve çizdiği Lester ile Bob dizisinin iki kitabı; Lester ile Bob’un Macerası ve Lester ile Bob’un Yeni Macerası, hep kitap etiketiyle raflarda. Farklı karakterlere sahip çok yakın iki arkadaş: Ördek Lester ile ayı Bob’un imkânsızlıklarına rağmen devam eden arkadaşlığını anlatan dizinin iki kitabı çocuk okurları bekliyor.

MUTLU EVLİLİKLERİN 7 ÖZELLİĞİ MEDAİM YANIK

Prof. Dr. Medaim Yanık’ın yeni kitabı Mutlu Evliliklerin 7 Özelliği Hayykitap tarafından yayımlandı. Kitap, iyi/mutlu evliliklere yakından bakmak için yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını konu alıyor. Psikiyatri alanında hizmet veren yazarın ana çalışma alanlarından biri eş terapileridir.

HÜZÜNLÜ KALPLERE ŞEFKATLİ DOKUNUŞLAR- NECMETTİN NURSAÇAN

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan, Necmettin Nursaçan ve Muhsin Bay ile ‘Cuma Sohbetleri’ programına gelen izleyici soruları arasından sıklıkla gündeme gelenler Muhsin Bay tarafından tek tek ele alındı ve Necmettin Nursaçan tarafından sizler için bu kitapta cevaplandı.