26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Yılın en baba haftası! Sokaklar, sahneler, mekanlar, hayatımızın en değerli erkeği, rehberimiz babamızın ‘Babalar Günü’nü kutlamamız için hazır. En güzel şarkıları birlikte dinleyecek, en yeni lezzetleri birlikte tadacak, eğlencenin tadını yine babamızla çıkaracağız. Gelin kutlamayı bir güne değil bir haftaya yayalım. Planlamayı ise bize bırakın.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 17 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

NORDİK FİLM GÜNLERİ İSTANBUL’DA

Akbank Sanat Sinema Kuşağı kapsamındaki 3-30 Haziran tarihleri tarihleri arasında düzenlenen Nordik Film Günleri devam ediyor. Bugün Norveç yapımı Erkek Kardeşler, 20 Haziran Salı günü Norveç yapımı Buz, Kar ve İntikam, 23 Haziran Cuma günü Danimarka yapımı Rosita isimli filmler orijinal dillerinde ve Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Yarışması’nın Hayata Dair fotoğrafları Sabiha Gökçen Havaalanı’nda fotoğraf severlerle buluşuyor. Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl 11’inci kez gerçekleştirdiği Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 44 fotoğraf, 19 Haziran - 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde fotoğraf severlerle buluşacak.

SEMAVER VE KUMPANYA 

29. Yıl Enka Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, yaz boyunca keyifli ve özgün performanslara ev sahipliği yapıyor. 19 Haziran Pazartesi günü Semaver Kumpanya sahnede olacak. Etkinlik, ismini Sait Faik’in iki ayrı hikâyesinden alan Semaver Kumpanya’nın performansı ile başlayacak. Kuruluşlarının beşinci yılında ilk kez sergiledikleri ve Işıl Kasapoğlu’nun bir hayali olarak tarif edilen Semaver ve Kumpanya adlı oyun, on beşinci yılında yeniden seyirciyi selamlayacak.

HEYECANINIZI BABANIZLA PAYLAŞIN 

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Türkiye’nin ilk eğlence ve öğrence şehri KidzMondo, Babalar Günü’ne özel kampanyasıyla aileleri mutlu edebilir. Bugün ve yarın babalar ve büyükbabalar için ücretsiz olacak mekanda çocuklar sadece Babalar Günü’nde seçtikleri bazı meslek ve aktivitelerin heyecanını ebeveynleriyle birlikte deneyimleme şansına sahip olacaklar.

17  HAZİRAN/ KULAKLARINIZIN PASI SİLİNSİN

Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek ZUBİZU Harbiye Açıkhava Konserleri’nde bugün Şebnem Ferah sevenleriyle buluşuyor. Dillerden düşmeyen şarkılarını hayranları için seslendirecek olan Ferah, kulakların pasını silmeye hazırlanıyor. Efsane sahne performansı, güçlü sesi ve hit şarkıları ile Türk Rock Müziği’nin dev ismi, sevenlerine unutulmaz saatler yaşatacak.

25 HAZİRAN / BENGÜ RÜZGARI

Sevilen sanatçı Bengü, 25 Haziran’da Ayvalık Garden Club sahnesinde. Başarılı pop sanatçısı bayram coşkusunu hayranları ile birlikte yaşamaya hazırlanıyor. Yeni albümü ile birlikte unutulmaz şarkılarından derlediği muhteşem repertuvarı ve sahne şovlarıyla usta şarkıcı kulaklarınızı pasını silmeye hazırlanıyor.

17  HAZİRAN / KARA SEVDA

Ankara çıkışlı pop-rock gruplarından Kadife, bu akşam Bis by Newcastle’da hayranlarıyla buluşuyor. İlk single çalışmaları Sonuncu Elveda’nın ardından yayınladıkları ikinci çalışmaları Kara Sevda ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan Kadife, konserlerinde, kendi bestelerinin yanı sıra, Sertab Erener, Teoman, Aerosmith, Bon Jovi, Erkin Koray, Athena cover’larını da yorumluyor.

23 HAZİRAN  /DİLLERDEN DÜŞMEYEN ŞARKILARIYLA

Dillerden düşmeyen şarkıları ile Koray Avcı, 23 Haziran’da Jolly Joker Alaçatı’da hayranları ile buluşacak. Ege’nin incisinde, sıcak bir yaz gecesini Avcı’nın unutulmaz şarkıları ile renklendirmeye ne dersiniz? Biletler tükenmeden yerinizi alın. 

21 ŞUBAT / AÇIKHAVA KONSERLERİ BAŞLIYOR 

Müzik ve eğlencenin kalbinin attığı Beyoğlu’nda kapılarını açan Sanat Performance sahnesi, temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşecek açık hava konserleriyle yaza damgasını vurabilir. 1 Temmuz Cumartesi günü Yaşar, 7 Temmuz Cuma günü Mirkelam, 8 Temmuz Cumartesi günü ise Gökhan Türkmen en güzel şarkılarıyla sizleri bekliyor. Bu yaz açık havada farklı müzikal yorumlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan mekan bu yazın konser mekânı olmaya aday.

ÖDÜLLÜ ANİMASYON FİLMLER BURADA

UNIQ İstanbul, Başka Sinema iş birliğiyle gerçekleştirdiği UNIQ AçıkHava Film Festivali’nde haftanın üç günü film keyfi sunmaya devam ediyor. 2016 Cesar Ödülleri ve 2016 Avrupa Film Akademisi Ödüllerinde En İyi Animasyonu ödüllerini kazanan Ma Vie De Courgette/ Kabakçının Hayatı ve 2016 Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan The Red Turtle / Kırmızı Kaplumbağa bugün animasyon severleri bekliyor.

EN GÜÇLÜ KİM

Trumpland’de hafta sonu çocuklar Kuş Evi Atölyesi ile el becerilerini geliştirirken bugün gerçekleşecek tiyatro Cesur Farecik Cik Cik ve yarın gerçekleşecek En Güçlü Kim ile sanatı içlerinde hissedecekler. Her hafta yenilenen konsepti ile çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve keyifle vakit geçirmelerini sağlayan mekanda tüm etkinlikler ücretsiz.

HİKAYE DOLU PASTALAR

Pelit, birbirinden esprili tatlarla tüm babaların Babalar Günü’nü kutluyor. Her gün geniş ürün yelpazesi, kişiye özel hizmetleri; benzersiz lezzeti ve yüksek kalite anlayışı ile eşsiz tatlarını 60 yıldır lezzet tutkunlarıyla buluşturan Pelit, Babalar Günü’nde birbirinden lezzetli pastaları ile babasına sevgisini özel bir hediye ile anlatmak isteyenleri bekliyor.

MEKAN

BABALAR GÜNÜ KAHVALTISI

Geleneksel lezzetleri, keyif çattıran kahvaltısı, söze dem katan çayı, muhabbeti köpürten kahvesi ile sohbetinize ortak olan Zamane Kahvesi, bu Babalar Günü’nde de sizleri bekliyor. İlk kahramanınız, hayatınızın vazgeçilmez dayanağı babanıza, huzur veren Akdeniz mimarisinin esintileri ve özel kahvaltı çeşitleri ile keyifli ve lezzetli bir hediye vermek isteyenler, Zamane Kahvesi de aklınızda bulunsun. 

BODRUM’UN YENİ YÜZÜ

Bodrum Akçabük’te yeşilin maviyle, keyfin konforla buluştuğu, tatilin rüyayla karıştığı bir tesis Mio Bianco Resort, misafirlerini bekliyor. Mekan, 133 butik odasıyla Akçabük Koyu’nun göz alıcı, masmavi ve kum zeminli denizine sadece 50 metre uzaklıkta. 

ORDU TATLILARINI DONDURMAYLA DENEYİN

Hepimize tatil hayali kurduran, yazın en sıcak dönemini yaşadığımız bu günlerde Nelipide Gurme, yaz sıcaklarını dondurmalı tatlılarıyla karşılıyor. Ordu mutfağının tatlı dünyasının yıldızlarından ballı fındıklı sütlaç ve cotyora tatlısını eşsiz dondurma çeşitleriyle birleştiren marka, yaz sıcaklarında içinizi serinletecek lezzetler sunuyor.

HEMEN OKUMALI 

İNANILMAZ HAYVAN MACERASI- BRENDAN KEARNEY

Okurlarını, sayfalarında dünyanın dört bir yanına gitmeye ve en inanılmaz, en muhteşem hayvanları bulmaya davet eden İnanılmaz Hayvan Macerası, hep kitap etiketiyle raflarda. Brendan Kearney imzalı kitap, 4 yaş üstü okurlara hitap ettiği gibi çocuklar ile vakit geçirmek, oyun oynamak isteyen yetişkinlere de güzel bir fırsat sunuyor.

SİZE BABA DİYEBİLİR MİYİM-DERLEME

Küsurat Yayınları üçüncü kitabı Size Baba Diyebilir Miyim? ile okurlarıyla buluşuyor. Hayatın farklı alanlarından, farklı yaşlarda yirmi altı babanın, babalık deneyimlerini bir araya getiren kitabın telif geliri ise Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na (TKMCV) bağışlanacak.

HAYR RUBAİLERİ EBÛ SAÎD EBU’L

Asırlar boyunca hayatta kalmayı başarabilen sözler vardır. Bunlar öyle bir ilhamın eserdirler ki; söyleyenin insana bakışını gösterdikleri gibi güçleriyle zamanı aşıp dokundukları zihinlerde yeni anlam alanları açarlar. Mânâ sultanı Mevlana Celaleddîn-i Rûmî’ye nispet edilen ve adeta onunla özdeşleşen  ‘Yine gel, yine gel; ne olursan ol, yine gel’ sözleriyle başlayan rubainin sahibinin Mevlana değil Ebu Said Ebu-l Hayr olduğunu pek az kişi bilir.

BAĞIRMAYAN ANNELER-HATİCE KÜBRA TONGAR 

Hatice Kübra Tongar’ın merakla beklenen yeni kitabı Hayy Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Tongar, kitabın evlatlarımız yıllar sonra geriye dönüp baktıklarında yanaklarına atılmış bir tokadın soğukluğundan çok, yüreklerine dokunan bir annenin sıcaklığını hissetsinler diye kaleme aldığını söylüyor.