26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Bu hafta ajandanızı bu sayfaya bakmadan doldurmayın. Şehrin sınırlarından uzaklaşmamış olanlar, sıcak havada içinizi ısıtacak birçok etkinlik sizi bekliyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 5 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

4-12 AĞUSTOS / YAZ TATİLİNE EĞLENCE KATIN

Kanyon ve sevilen çocuk kanalı Cartoon Network, tüm çocukları eğlenceye yeniden davet ediyor. 4-12 Ağustos tarihleri arasında Kanyon’da yer alacak dev platformda çocuklar, Powerpuff kızları ile bir kez daha tanışma fırsatı bulacak. Bilim Atölyesi’nde mini deneyleri uzman eşliğinde gerçekleştirme heyecanını yaşayacak olan çocuklar, Cartoon Network’ün özel olarak geliştirdiği Powerpuff Girls’le kodlama oyununu da deneyimleyecek.

7 AĞUSTOS / DOĞA İÇİN KOŞMAYA HAZIR MISINIZ 

Hillside, düzenlediği Full Moon Run etkinliği ile sporseverleri dolunayın etkileyici ışığı altında, doğa için koşmaya davet ediyor. Full Moon Run, şehri bambaşka bir göz ile keşfetme imkânı sağlıyor. Ayın en çekici halinin eşlik edeceği beş kilometrelik koşu 7 Ağustos’ta saat 21.30’da Bebek Parkı’nda başlayacak.

12-16 AĞUSTOS / BODRUM MÜZİK FESTİVALİ

Bu yıl 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Bodrum Müzik Festivali Jehan Barbur ve Onur Behramoğlu ile Müzik ve Edebiyat’a ev sahipliği yapacak. Şair, yazar Onur Behramoğlu, 14 Ağustos’ta Gümüşlük Akademisi’nde olacak. Müzik ve Edebiyat etkinliklerinin ikincisi, 15 Ağustos akşamı vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur ile gerçekleşecek. 

SEKİ RÜZGARI

Yazdığı ve yorumladığı şarkılarla Türk Pop Müziği’nin en önemli kadın seslerinden olan Deniz Seki, bu akşam İstanbul Cemil Topuzlu Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda sevenleriyle buluşuyor. Her şarkısı hit olan ve müzik listelerinin üst sırasında yer alan Seki, konserinde dünden bugüne hit olmuş şarkıları dışında sahnede söylemekten hoşlandığı şarkıları da seslendirecek. Yaklaşık üç saat boyunca izleyicilere bir müzik ziyafeti sunmaya hazırlanan şarkıcı, bu konser kucaklaşma konserim diyor.

8 AĞUSTOS / DÜNYACA ÜNLÜ ŞARKICI İSTANBUL’DA

Dünyayı kasıp kavuran Latin şarkısı Despacito’nun sahibi Luis Fonsi, 8 Ağustos’ta Regnum Carya’da  sahne alacak. Türkiye’ye ilk kez gelecek olan başarılı şarkıcı Fonsi’ye sıkı bir Despacito hayranı olan Gianluca Vacchi de eşlik edecek. İspanyolca ‘yavaşça’ anlamına gelen ve dünya genelinde 4,6 milyar dinlendiği açıklanan Despacito şarkısı İstanbullu hayranları ile buluşacak.

UÇURTMA ATÖLYESİ

Tepe Nautilus AVM bu yaz tatilinde de küçük misafirlerini unutmadı. Şapka boyamadan, plaj çantası ve bileklik tasarlamaya, ahşap çiçek yapımından deniz kabuklarını boyama ve uçurtma atölyesine kadar birbirinden keyifli aktiviteler ağustos ayı boyunca her hafta sonu ücretsiz olarak çocuklarla buluşacak.

RETRO RUHUNUZ CANLANSIN

Modada, sinemada, müzikte ivmesi hızla artan bir ‘Retro çılgınlığı’ yaşanıyor. Özellikle Seyyal Taner, Nazan Şoray, Nil Burak, Yeşim Salkım’ın albümleri yok satan çağını yaşıyor. ‘Retro Day’, 70, 80 ve 90’lar konseptinin özlenen atmosferini, gençlerle ve geçmişin güzel günlerini yaşatanlarla, bugün BÜMED’de buluşturuyor. Seyyal Taner, Nazan Şoray, Nil Burak ve Yeşim Salkım nostalji rüzgarı estiriyor.

SIMSICAK YAZ KONSERLERİ 

Emaar Square Mall, İstanbul Shopping Fest kapsamında gerçekleştirilen Deniz Tekin konserinin ardından, 26 Ağustos tarihine kadar cumartesi akşamları gençlerin sevdiği şarkıcı ve grupları ağırlayacak. Chromas Acapella Choir ve Başak Doğan bu akşam saat 19:00’da sizlerle buluşacak. Ziyaretçilerine açık olarak gerçekleştirilecek konserler kapsamında Ferman Akgül, Can Gox ve Güliz Ayla, The Square’de ilerleyen günlerde sahnede olacak.

T-SHIRT BOYAMA ATÖLYESİ

Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katı Trumpland’de bu hafta sonu da birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklar bu hafta sonu ‘T-Shirt Boyama Atölyesi’  ile rengarenk t-shirtler tasarlayacak, birbirinden keyifli tiyatro oyunları izleyerek keyifli bir hafta sonu geçirecekler. Bugün En Güçlü Kim, yarın ise Cesur Farecik Cik-Cik adlı tiyatro oyunları her iki gün de saat 13.00’da sergilenecek.

MEKAN

ŞEHRİN STRESİNDEN KISA BİR İNZİVAYA 

Sapanca’nın yeşillikleri içindeki NG Sapanca, sessiz havuzu, leylak lounge/bistro’su ve bu konseptle ortaya çıkan yeni oturma alanlarıyla sakin bir tatil sunuyor. İstanbul’a yakın lokasyonu ve ormanla iç içe konumuyla tercih edilen otelde yeni oturma alanlarında konuklar; gündüz dinlenip, kitap okuyarak sessizliğin tadını çıkarıyor. 

BOĞAZ’DA OCAKBAŞI LEZZETİ

Four Seasons Hotel Bosphorus yazlık restoranı Ocakbaşı lezzetli etlerini, nefis mezelerini müdavimlerinin beğenisine sunuyor. Menünün favorileri Urfa, patlıcan kebabı, Ali Nazik, terbiyeli kuzu şiş, söğürtmeli kebap’ın yanı sıra kuzu kaburga, ciğer kebap, dana şaşlık gibi tadına doyum olmayan lezzetleri damaklarda şölen yaşatacak.