26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Bu hafta yine birbirinden iddialı kültür sanat etkinlikleri sizleri bekliyor. İran müziğinin dört önemli usta müzisyeninden MFÖ’ye, İsrailli rock yıldızı Dudu Tassa’dan Madama Butterfly operasına kadar… Hafta bitmeden, biletler tükenmeden yerinizi alın.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 2 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

2 ARALIK / AŞKIN MASALI: MADAMA BUTTERFLY

Opera tarihinin en önemli temsilcilerinden biri olan Puccini’nin, duyguları en yoğun biçimde ortaya koyduğu eseri Madama Butterfly, bugün saat 19.30’da New York Metropolitan operası yayınıyla Akmerkez CinemaPink’te izleyici karşısına çıkacak. 19’uncu yüzyılın gerçekleri içinde Japon bir genç kız ve Amerikalı bir subayın aralarındaki aşkı konu alan eser, kendisini kocasına adamaya hazır, genç bir geyşanın aşkı için dinini değiştirdikten sonra intihara kadar uzanan hayatını konu alıyor.

2 ARALIK / MFÖ RÜZGARI

Türk pop ve rock müziğinin efsane grubu MFÖ, Kerki Production ve Solfej Organizasyon’un düzenlediği konserler kapsamında bu akşam Ankaralı hayranlarıyla buluşuyor. Son albümleriyle oldukça beğeni toplayan sevilen grup, Ankara Congresium’da sahnede olacak. Yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarıyla sahneye çıkacak olan efsane grup, her zaman olduğu gibi yine hem şarkıları hem de sahnedeki esprileriyle bu kez Ankara’yı sallayacak.

8 ARALIK / KAPRISLISIN SEVGILIM

Pop müzigin en sevilen isimlerinden Mirkelam, unutulmayan hitleriyle ve enerji dolu sahnesiyle Gayrettepe KATS Sahne’de. Her Gece, Tavla, Asuman Pansuman, Hatıralar gibi şarkılarıyla akıllara kazınan Mirkelam; muhteşem sahne performansıyla 8 Aralık Cuma akşamı sahnede olacak. Biletleri Biletix’ten ve Gayrettepe KATS Sahne’den temin edilebilirsiniz.

15 ARALIK / İRAN MÜZİĞİNİN USTALARI İSTANBUL’DA

İran müziğinin dört önemli usta müzisyeni;  Kayhan Kalhor Kamança, Navid Afghah Tombak,  Ali Behrami Fard Santur ve Hadi Azarpira Tar’dan kurulu Kayhan Kalhor Ensemble muhteşem bir müzik ziyafeti için 15 Aralık gecesi CRR’de sahnede olacak.

2 ARALIK / İTALYAN LEZZETLERİ CANLI MÜZİKLE BULUŞUYOR 

İtalyan mutfağının en iddialı tatlarını, lezzet, konfor, sade ve özgün tarzıyla bir arada sunan Serafina Restaurant, geçtiğimiz hafta görkemli bir davet ile açtığı Vadistanbul şubesinde İtalyan lezzetlerine müzikle renk katıyor. Mekan, her cuma ve cumartesi akşamı 21.00-23.30 saatlerinde Orkestra Ercan Saatçi Akademi’nin canlı müzik performansı ile müdavimlerine farklı bir deneyim yaşatacak.

KARDAN ADAM MAGNETİ 

Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katı Trumpland’de çocuklar bu hafta sonu atölyede Kardan Adam Magneti yapacak. Atölye etkinlikleri, bugün ve yarın 14.00-17.00 saatleri aralığında gerçekleşiyor. Bugün Uykusuz Prenses, yarın ise Nasıl Ettin Hoca adlı tiyatro oyunları saat 13.00’da izlenebilir. Etkinliklerin tümüne katılım ücretsiz.

14 ARALIK / ESKİ BAĞDAT’IN ARAPÇA ŞARKILARIYLA

İsrail’in en önemli Rock müzisyenlerinden biri olan Dudu Tassa, Bağdat’ta zamanının en önemli şarkıcılarından biri olan dedesinin izinden giderek, eski Bağdat’ın Arapça şarkılarını yeniden yorumladığı Dudu Tassa & the Kuwaitis adlı projesiyle dünya çapında bir başarı yakaladı. Ekip, 14 Aralık 2017’de Ankara’da IF Performance Hall, 15 Aralık Cuma ise İstanbul MixFestival kapsamında Zorlu PSM’de sahnede.

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu hafta birçok oyunla seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor. Anton Çehov’un yazdığı Behçet Necatigil’in dilimize kazandırdığı Sorin Çiftliği’nde Bir Akşamüstü oyunu Yıldırım Fikret Urağ rejisiyle Şehir Tiyatroları’nda seyirciyle buluşuyor. Moskova’dan uzak bir çiftlikte bir araya gelen aristokrat ailenin, çöküş içinde olan ve yeni değişimlere ayak uyduramayan bireylerinin taşrada geçen dramatik öyküsünün sahneye taşındığı oyunda Jülide Kural, Mert Tanık, Pelin Abay, Nazif Uğur Tan, Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun, bugün Ümraniye Sahnesi’nde.