26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Kültür sanatla dolu bir hafta daha sizleri bekliyor. Konserlerden tiyatro oyunlarına ve sergilere kadar birçok etkinlik kapılarını açıyor. Kışın etkisini göstermeye başladığı şu günlerde ajanda sayfasına bakmadan geçmeyin.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

CAZIN USTA İSMİ SAHNEDE / 16 ARALIK

Zorlu Center bu hafta sonu muhteşem caz performansına ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin efsane sanatçısı Fatih Erkoç, bugün Meydan Katı’nda 16:00’da başlayacak konserinde, cazdaki ustalığını konuşturacak, izleyicilerine keyifli bir akşam üstü yaşatacak. Konsere katılım ise ücretsiz.

KIRMIZI BAŞLIKLI KAZ / 16 ARALIK

Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katı Trumpland’de çocuklar bu hafta sonu atölyede ‘Yeni Yıl Ağacı Süsleri’ yapacak. Atölye etkinlikleri, bugün ve yarın 14.00-17.00 saatleri aralığında gerçekleşecek. Ayrıca birbirinden eğlenceli tiyatro oyunları izleyerek keyifli bir hafta sonu geçirecekler. Bugün Kırmızı Başlıklı Kaz, yarın ise Uçan Adam adlı tiyatro oyunları Trumpland Wii Sahnesi’nde saat 13.00’de minik tiyatroseverleri bekliyor. Etkinliklerin tümüne katılım ücretsiz…

ZAMANDA YOLCULUK / 17 ARALIK

İş Sanat’ın çok sevilen ve biletleri hızla tükenen çocuk oyunu Fantastik Hikâyeler Makinesi yarın saat 15.00’da bir kere daha sahnede. Can Yılmaz’ın yazdığı Serdar Biliş’in yönettiği oyunun eğlenceli müziklerini Çiğdem Erken, koreografisini Tuğçe Tuna hazırladı. Çocukları uçağın mucidi Wright Kardeşler’den Hezârfen Ahmet Çelebi’ye, sinemanın mucidi Lumiere kardeşlerden taş devrine uzanan geniş bir zaman diliminde benzersiz bir yolculuğa çıkaran oyunun meraklı kahramanı Ömer’e yetenekli genç oyuncu Ata Berk Mutlu hayat veriyor.

ÖLÜ’N BİZİ AYIRANA DEK / 17 ARALIK

Mall of İstanbul’da yer alan MOİ Sahne her hafta birbirinden keyifli tiyatro oyunlarına, konserlere ve sahne gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Başrollerini Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu’nun üstlendiği Ölü’n Bizi Ayırana Dek adlı komedi oyunu yarın seyirci ile buluşuyor. Cansu ve Serdar, evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce kendileri için düzenlenen bir kutlama partisine katılırlar. Ancak sabah aynı yatakta uyanırlar! Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar’ı bekleyen asıl sürpriz, salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir.

GELENEKSEL MALİ MADİNGO MÜZİĞİ İSTANBUL’DA / 20 ARALIK

Akbank Sanat, Aralık ayı boyunca dört ayrı coğrafyanın müzisyenlerini ve yerel müziklerini Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri’nde bir araya getirmeye devam ediyor. Avrupa Dünya Müziği listelerinde Ocak 2017’de bir numaraya yükselen n’goni sanatçısı Abou Diarra, etkinlik kapsamında 20 Aralık Çarşamba günü gerçekleştireceği konserde Mali’nin geleneksel Mandingo müziği ve Blues’u bir araya getirecek. Ataları Mandingo avcılarının kültüründen ilham alan Malili bir n’goni (Mandingo arpı) sanatçısı olan Abou Diarra’ya konserde, klavyede Moussa Koita, perküsyonda ise Daou Tiere eşlik edecek.

UZAKDOĞU MUTFAĞINA ÇAĞDAŞ YORUMLAR

Uzakdoğu lezzetlerini kendine özgü tatlarla sunan ve sushi severlerin favori mekanı haline gelen Sushimoto, yeni ve lezzetli menüsüyle kış aylarında da misafirlerini bekliyor. Uzakdoğu mutfağına yaptığı çağdaş yorumlar ve sıcak atmosferiyle açıldığı günden bu yana lezzetli sushisini sevenleriyle buluşturan mekanın yeni menüsünü keşfetmeye hazır mısınız? Akşam yemeklerinizin yanı sıra öğle yemeği için de lezzetli alternatifler sunan mekan soğuk kış günlerinize keyif katabilir.

NESİLDEN NESİLE LEZZETİN ADRESİ 

Kökleri 1867’ye dayanan, Bursa’nın önde gelen markalarından, İskender Efendi’nin fikriyle doğup, gastronomi dünyasında nam salan tanınmış marka İSKENDER benzersiz lezzet ve 150 yıllık hikayesiyle artık İstanbul Nişantaşı’nda.Bursa Heykel’de, Tayyare Kültür Merkezi yanındaki ‘tarihi küçük mavi dükkân’ olarak bilinen, bölgeyi ziyaret edenlerin olmazsa olmaz duraklarından İSKENDER, köklü tarihi ve dünden bugüne bu özel gastronomik kültürü sergileyen konseptiyle misafirlerini bekliyor.

KAZ MEVSİMİ BAŞLADI

Etiler’in en lezzetli restaurant & barı The Galliard Brasserie, kasım ayı ile birlikte özel menüsüne kaz etini ekliyor. Uygun mevsimde doğru pişirme teknikleriyle Kars kazı yemenin keyfini denemeyi isteyenler, hafta sonu için rezervasyon yaptırabilir.