26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Kültür sanat dünyası dopdolu programı ile bu haftaya da hazır. Keyifli konserlerden görmeden dönülmeyecek sergilere, çocuk etkinliklerinden tiyatro oyunlarına kadar aradığınız her şey bu sayfada sizi bekliyor. Hafta bitmeden, biletler tükenmeden yerinizi alın…

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 2 Mart 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

3 MART / MAKEDONYA GAMZESİ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Şubat ayının son haftasında 17 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Batılılaşma yolundaki Osmanlı’nın sancılarını, II. Abdülhamid Han’ın son dönemleri ile İttihat Terakki’yi Binbaşı Fehmi Aksaray’ın gözünden anlatan Makedonya Gamzesi de bu oyunlardan biri. Usta yazar Üstün İnanç’ın romanından sahneye uyarlanan oyun, dönemin siyasi ve sosyal şartlarını, o zamanların  İstanbul’unu, sokaklarıyla, insanlarıyla gerçekçi bir biçimde gözler önüne seriyor. Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyun bugün Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde. 

3 MART / UYKUSUZ PRENSES

Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katında çocuklar bu hafta sonu birbirinden eğlenceli tiyatro oyunları izleyerek keyifli bir hafta sonu geçirebilecek. Bugün ‘Her Şey Elimizde’, yarın ise ‘Uykusuz Prenses’ oyunları Trumpland Wii Sahnesi’nde saat 13.00’de. Etkinliklerin tümüne katılım ise ücretsiz…

6 MART / ALEKSANDROV RUS KIZILORDU KOROSU İSTANBUL’DA

1928 yılında “Kızılordu Merkez Evi”nde kurulan, kurulduğu andan 1946 yılına kadar müzik yönetmenliğini ise ünlü şef Aleksandr Vasilyeviç Aleksandrov üstlendiği Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu Ve Dans Topluluğu İstanbul’a geliyor. Dünyanın en eski ve en büyük korolarından biri olan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu’nun şu andaki şefliğini Gennadiy Sacheniuk üstleniyor. Repertuvarında iki binden fazla eser bulunan topluluk 5 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda olacak. 

8 MART / MONA LİSA’NIN BİLİNMEYENLERİNİ KEŞFEDEBİLİRSİNİZ

Leonardo Da Vinci eserleri konusunda dünyada öne çıkan isimlerden Laure Fagnart ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ sergisi kapsamında sanat tarihinin en gizemli kadını ‘Mona Lisa’nın’ sırlarını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde özel bir söyleşi için UNIQ Hall Lounge’ta olacak. Da Vinci ve eserleri konusunda alanınında en yetkin kişisi olarak gösterilen Laure Fagnart, 8 Mart’ta UNIQ Hall Lounge’ta eserlerle ilgili bilinmeyen detayların açıklanacağı çok özel bir söyleşide meraklılarıyla bir araya geliyor. Leonardo Da Vinci tabloları üzerine Roma’da bir kitap da yayınlayan Fagnart; ‘Mona Lisa’ ve ‘Son Akşam Yemeği’ eserleri hakkında daha önce hiç duyulmayan ayrıntıları aktaracağı bu seminerle merak edilen soruları da yanıtlayacak.

9 MART / 57. ALAY’IN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜNE SENFONİK YORUM

İş Sanat, dünya tarihinde eşi görülmemiş kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nı anlatan senfonik bir konsere ev sahipliği yapıyor. Besteci ve keman sanatçısı Can Atilla’nın Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına bestelediği Senfoni No. 257. Alay Gelibolu eseri 9 Mart akşamı sanatseverlerle buluşacak. Konserde, Burak Tüzün yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde Amerikalı soprano Angela Ahıskal ve Özbek çellist Serdar Rasul sahne alacak.

9-30 MART / ATHENA TURNEYE BAŞLIYOR

Sahne performansları ile farkını her zaman ortaya koyan Athena, PUMA’nın efsanevi ayakkabısı Suede’in 50. yıl kutlamalarına Suede Jam konserleri ile devam ediyor. İlk albümleri Skalonga’dan son albümleri Altüst’e kadar, hit olmuş şarkılarından oluşan geniş repertuvarları ile Athena, yurt içinde ve yurt dışında sayısız konser ve festivalde yer aldı. Athena; Gökhan Özoğuz (vokal), Hakan Özoğuz (gitar), Umut Arabacı (gitar) Emre Ataker (klavye) ve Sinan Tınar’dan (davul)’dan oluşan grup,  Suede Jam turnesine 9 Mart’ta İzmir Arena’da başlıyor. 30 Mart Ankara Milyon Performance Hall’de ve 8 Nisan’da İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde müzikseverler ile buluşacak.

10 MART / BOĞAZ’A NÂZIR RÜZGÂR ARPI

Arp tüm medeniyetlerde varlık göstermiş tarihin en eski çalgılarından biri. Rüzgâr arpları ise hâlâ dünyanın pek çok köşesinde bir ses anıtı olarak boy göstermektedir. Müziğin insanlığı kucaklayıcı etkisinden yola çıkarak, 2003 yılından bu yana arp ikilisi olarak konserler veren Şirin Pancaroğlu ve Meriç Dönük, İstanbul Deniz Müzesi’nde bu akşam saat 20.00’de verecekleri konserde Latin Amerika’dan İskoçya’ya, Orta Avrupa’dan Türkiye’ye pek çok müzik geleneğinin içerisinde yer alan arpın coşkulu yankılanmalarını dinleyiciyle paylaşacak. Konser biletlerine biletix’ten ulaşılabilir.

DÜNYANIN EN İYİ PASTACILARI TÜRKİYE’YE GELİYOR

Türkiye’nin en kapsamlı pastacılık festivali Master of Cake dünyanın ve Türkiye’nin en iyi şeflerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan uluslararası festival 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul-Elite World Europe Hotel ’de düzenlenecek. Uluslararası bir organizasyon olan ve Samsunlu Yöneticiler, Sanayiciler ve İş adamları Derneği SAYSİAD’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Master Of Cake İstanbul’a bu sene 500’e yakın pastacının katılması bekleniyor. Bu seneki organizasyonda uluslararası şeflerin gösterileri, ücretsiz eğitim atölyeleri olacak ve festivale dileyen pasta severler katılabilecek.

YIKIM, HAFIZA VE ÖLÜMSÜZLÜK ÜZERİNE

Seydi Murat Koç’un İç Zaman isimli yeni sergisi 7 Nisan’a kadar D Design Gallery’de görülebilecek. Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünü üstlendiği İç Zaman, sanatçının 2016 yılında hayata geçirdiği Vertigo ve Yerçekimi sergisinin devamı niteliğini taşıyor. İlk seride yer alan resimlere, bu hikayeyi tamamlayan yeni işler eşlik ediyor.

HABABAM SINIFI YENİDEN SAHNEDE

BKM Tiyatro bünyesinde, her Cumartesi BKM Sahne’de saat 20.30’da oynanan müzikli komedi oyun Hababam Sınıfı, tiyatro severlerin büyük beğenisini topluyor. Yönetmen Murat Karasu ve Celal Tak ve Caner Alkaya’nın oyunculuğunda Rıfat Ilgaz’ın dört kitabından orijinaline sadık kalınarak oyunlaştırılan ve tiyatro sahnesine taşınan Hababam Sınıfı, yeniden tiyatroseverlerle buluşuyor.

NİNJALAR ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Zorlu Alışveriş Merkezi, LEGO® severleri, LEGO® Ninjago® Spinjitzu etkinliğinde LEGO®’nun en havalı ninjaları ile eğlenceye davet ediyor. Çocukların bambaşka bir LEGO dünyasını keşfetmenin keyfini yaşayacakları etkinlik, 18 Mart’a kadar her gün 12.00-20.00 saat aralığında metro katında kurulacak özel etkinlik alanında düzenleniyor. Etkinlik sayesinde çocuklar, ister kendi Spinjitzu’ları, ister etkinlik alanındaki Spinjitzu’lar ile çeşitli Ninjago etkinliklerine katılarak Ninja Sertifikası almaya hak kazanabilecekler. 

MEMDUH CUMHUR’U ANMA GECESİ

Şair, TRT İstanbul Radyosu sanatçısı, kültür insanı ve bir İstanbul Beyefendisi Memduh Cumhur kadim dostları ve bestelenmiş güfteleriyle yâd ediliyor. Altunizade Kültür Sanat Merkezi’nde 10 Mart akşamı saat 19.00›da gerçekleştirilecek programa Doç. Dr. Emin Işık, Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Prof. Dr. İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Bekir Reha Sağbaş ve Seyit Ali Kahraman konuşmacı olarak katılacak. Memduh Cumhur günümüzde aruz ölçüsüyle şiir yazan nadir şairlerden olan Memduh Cumhur 12 Ocak 2018’de vefat etmişti.