26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Sezonun yeni konserleri, birbirinden keyifli oyunlar ve sergiler… Bu hafta kültür-sanat dünyası yine dopdolu. Hafta bitmeden, biletler tükenmeden yerinizi almaya ne dersiniz?

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 14 Nisan 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

14 NİSAN / YENİ ALBÜM İLE İLK KONSER

11 yıl aradan sonra yeni albümleri ‘Kendi Kendine’yi yayınlayan, Türk pop ve rock müziğinin efsane grubu MFÖ, bugün DasDas’ta ilk kez sevenleriyle buluşacak. Türk pop ve rock müziğinin efsane grubu bu akşam İstanbullu hayranları için söyleyecek. Yıllardır dillerden düşmeyen şarkılara imza atan başarılı grup, yeni albümdeki şarkılarını canlı olarak ilk kez hayranları ile buluşturacak.

15 NİSAN / Shirin Neshat’ın tecrübelerine kulak verin!

Bu yıl İstanbul Film Festivali’nin Sinemada İnsan Hakları Yarışma jürisinde yer alan İran doğumlu New York’lu sanatçı ve sinemacı Shirin Neshat, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar moderatörlüğündeki festival sohbetine katılıyor. Neshat, fotoğraf, sinema ve görsel sanata dair düşünceleri ve deneyimlerini sinemaseverler ve hayranlarıyla paylaşacak. Söyleşi, 15 Nisan günü saat 14.00’de Yapı Kredi Kültür Sanat’ta gerçekleşecek. 

18 NİSAN / EDEBİYATA İLHAM VEREN KUDÜS 

Kudüs Platformu’nun Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği İlham Veren Kudüs başlıklı söyleşide Kudüs’ün ilhamıyla yazılan şiirler, edebi eserler, edebiyat dünyasına Kudüs’ün yansımaları konuşulacak. Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu’nun yanı sıra Nizar Kabbani gibi kıymetlerin kaleminden dökülen Kudüs’ün gündeme getirileceği programa yazar Ahmet Turgut ve şair Ali Ayçil’in konuk olacak. Emrullah Uzun da şiirler seslendirecek. 18 Nisan saat 20.00’de başlayacak olan program Altunizade Kültür Merkezi›nde gerçekleştirilecek. 

19 NİSAN / Danimarkalı Gelin’in yazarı Adanmış Ömürlerde

Bağcılar Belediyesi’nde gerçekleşen Adanmış Ömürler söyleşi programı yazar Demet Tezcan’ın moderatörlüğünde üçüncü yılında birbirinden kıymetli konukları ağırlamaya devam ediyor. Adanmış Ömürler’de Demet Tezcan’ın bu ayki konuğu eğitimci-yazar Gonca Gülsel Şenler. Bir döneme damgasını vuran yazar Şule Yüksel Şenler’in de kız kardeşi olan Gonca Gülsel Şenler uzun yıllar Danimarka’da eğitimci olarak çalıştı, radyo programcılığı yaptı. Kaleme aldığı “Danimarkalı Gelin” hikayesi aynı adla sinemaya uyarlandı. Şenler’in konuk olacağı Adanmış Ömürler Programı 19 Nisan Perşembe akşamı saat 19:30’da Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde gerçekleştirilecek

21 NİSAN / Kemal Tahir’siz 45 yıl 

Türk düşünce hayatı ve romanında derin izler bırakan, yerlilik fikri için nefes tüketen isimlerden biri olan Kemal Tahir, vefatının 45. yıldönümünde Esenler Belediyesi ve Türk Edebiyatı Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği bir panelle yâd edilecek. Prof. Dr. Gülper Refiğ, Prof. Dr. İ. Ertan Eğribel, Doç. Dr. Ufuk Özcan ve Doç. Dr. Muhammed Hüküm’ün Kemal Tahir’i ve düşünce dünyasını anlatacağı paneli Özcan Ünlü yönetecek. Programa, Prof. Ümit Meriç ve Cengiz Yazoğlu da katılacak. 21 Nisan Cumartesi günü Türk Edebiyatı Vakfı’nda gerçekleştirilecek panelin başlangıç saati 15.00. 

19-22 NİSAN / TRAKYA TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Şairlerin dizelerine anlam katmış, kitaplara konu olmuş, Osmanlı sanatına ev sahipliği yapmış eski başkent Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın tarihi, turizmi, sosyal ve kültürel faaliyetleri Ankara’da canlanacak. Trakya Kalkınma Ajansı, Trakyalılar Vakfı ve Ruan Fuarcılık birlikteliğiyle yapılan “1. Trakya Tanıtım Günleri” yörenin meşhur lezzetleri ve geleneklerini Ankaralılarla buluşturmak için gün sayıyor. Bölgenin bu ilk tanıtım günleri, 19-22 Nisan tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

27 NİSAN / TROYA ANKARA’YI SEVDİ

17 yıldır 100 ülkede 45 milyonu aşan seyirciyle buluşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Şubat ayındaki Ankara gösterisinden sonra yoğun istek üzerine yeniden projeleriyle Ankara seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Troya yılı kapsamında birçok şehir ve ülkede gösteri yapan Troya Müzikali, repertuar başta olmak üzere kostümden dekora birçok değişiklikle seyirci karşısına çıkıyor. Aşk, savaş, tutku ve zaferi tüm dünyada dansla yaşatan Troya Müzikali, 27 Nisan Cuma günü saat 21.00’de Ankara Congresium’da.

12 MAYIS / MEGASTAR TARKAN’DAN YILIN İLK KONSERİ

7 yıl aranın ardından çıkardığı ‘10’ albümüyle sevenleriyle hasret gideren Megastar, 2018’in ilk İstanbul konserini Vadistanbul’da vermeye hazırlanıyor. Tarkan’ı yaklaşık 10 bin seveninin izleyeceği konser, 12 Mayıs Cumartesi saat 21.00’de başlayacak. Dillerden düşmeyen şarkıları ile sezonun açılışını yapacak olan Megastar’ı dinlemek isteyenler, biletler tükenmeden yerinizi alabilirsiniz.

MİRÓ İSTANBUL’A DÖNÜYOR

UNIQ Expo, Mayıs ayından itibaren dünyaca ünlü Katalan sanatçı Joan Miró’nun eserlerine ev sahipliği yapacak. 20. yüzyılın yetiştirdiği en önemli sürrealist ressamlardan Joan Miró’nun eserleri dört yıl aradan sonra yeniden İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Küratörlüğünü sanat tarihçisi Jean Christophe Hubert’in üstlendiği sergide Miró’nun 300’ü aşkın orijinal eseri dünyada ilk kez İstanbul’da bir arada sergilenecek. “Kelimelerin şiirleri, notaların müziği şekillendirmesi gibi ben de renklerle resmi şekillendiriyorum” diyen Miró’nun sulu boyalar, baskı resimler, çizimler, kolajlar, mektuplar ve seramikten oluşan litografi ve gravür ağırlıklı en büyük grafik sanatı koleksiyonu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ON GÜN BOYUNCA SINIRSIZ EĞLENCE

KidzMondo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor. 20-30 Nisan tarihleri arasında; Hip-Hop ve R&B dans gösterileri, yaratıcılık atölyeleri, bando turları, yüz boyama etkinlikleri ve daha pek çok aktivite çocuklarla buluşacak. ‘En İyi Arkadaşım’ ve ‘Gizemli Ev’ tiyatro oyunları da sanatsever minikleri sahneye taşıyacak.

LEYLALAR... MECNUNLAR

“Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” demiş atalarımız. Leylalar ve Mecnunlar oyunuyla, sevdiklerimizle ve gün içerisinde iletişim hâlinde bulunduğumuz insanlarla kurduğumuz diyaloglarda, ön yargısız yaklaşımın önemini bir kere daha kavrıyoruz. Üslûbumuza dikkat ettiğimiz sürece iletişimin hangi boyutlara taşındığına dair ipuçlarını da taşıyoruz sahneye. Yücel Arzen’in kendisinden, leziz aşk şarkıları eşliğindeki oyun, bugün Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde izlenebilir.

İKİ GÜÇLÜ İSİM AYNI SAHNEDE

Türkiye’nin Süperstar’ı Ajda Pekkan ile albümleri, single çalışmaları ve enerjisiyle Türk Pop Müziğinin yıldız isimleri arasında yer alan Kenan Doğulu, birlikte sevenlerinin karşısına çıkacak. Türkiye’nin iki değerli sanatçısının sevilen şarkılarını göz alıcı performanslarıyla yorumlayacakları konser, bugün saat 20.00’de İstMarina AVM’de.