27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Ajanda da bu hafta

MERVE YILMAZ ORUÇ6 Nisan 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

KEMAN ONDAN SORULUR: ARA MALİKİAN 

Dünyanın en ünlü kemancılarından Ara Malikian, “ROYAL GARAGE” dünya turnesiyle 13 Nisan Cuma günü Volkswagen Arena’ya konuk oluyor. Lübnanlı sanatçı Ara Malikian ile sıra dışı bir konser sizleri bekliyor. Program, 21.00’da başlayacak. 

AŞK BİR ZAMANLAR  

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Aşk Bir Zamanlar (Gazale), 10,11,12 ve 13 Nisan’da 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek. İskender Pala’nın yazıp Bora Seçkin’in yönettiği oyun, “İnsanın sürekli bir sıçrama halinde olan zihnini, aşkın tezahürleri eşliğinde, geçmiş ve bugün üzerinden sorgularken; II. Mahmut döneminin yangınlarla kavrulan İstanbul’una tarihsel bir perspektif sunuyor, şiirsel ve görsel motiflerle zenginleşen başka bir boyutun kapılarını aralıyor.” 

GENÇ ÖNCÜLER  

4. Kısadan Hisse Kısa Film Günleri Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor. Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen Kısa Film Yarışması Ödül Töreni yarın Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da yapılacak. Bu yıl 4. Kısadan Hisse Kısa Film Günleri “Birlikte Yaşama Kültürü” temasıyla gerçekleştiriliyor.

İŞ SANAT’TA KLASİK MÜZİK AKŞAMI 

Cirque du Soleil’in baş solisti Francesca Gagnon Rene Duperé ve orkestrası ile bir araya geliyor. Türkiye’nin başarılı topluluklarından olan Semplice Yaylı Quartet, bu konserde Gagnon ve Duperé’ye eşlik edecek. Hem yıllar süren bir dostluğun hem de Cirque du Soleil’in en sevilen eserlerinin sergileneceği program, 11 Nisan Perşembe günü 20.30’da İş Sanat Konser Salonu’nda gerçekleşecek.  

CRR’DEN İNCİ ÇAYIRLI’YA ÖZEL KONSER

CRR Türk Müziği Topluluğu’nun bu ayki konserine uzun yıllar boyunca İstanbul Radyosu’nda şeflik ve solistlik, Konservatuarda hocalık, İTÜ Türk Müziği Korosu’nda şeflik ve Bursa Devlet Korosu’nda kurucu şeflik yapmış olan İnci Çayırlı konuk oluyor. Program, 10 Nisan Çarşamba günü İBB CRR’de 20.00’da gerçekleşecek. 

Şef Hakan Talu yönetiminde yapılacak konserde erkekler korosu tarafından İnci Çayırlı’nın sanat hayatında önemli roller oynayan dayısı Fahri Kopuz, hocası Münir Nurettin Selçuk, yakın arkadaşı Avni Anıl gibi bestekârların eserleri ile İnci Çayırlı’nın kendi özel repertuarından şarkılar seslendirilecek. 

GELECEĞİN AYAK İZLERİ İLK 1000 ZİRVESİ BAŞLIYOR! 

İnsan yaşamındaki ilk 1000 günün önemine dikkat çekmek amacıyla Hayaller Fabrikası tarafından her yıl Nisan ayındagerçekleştirilen “Geleceğin Ayak İzleri – İlk 1000 Gün Zirvesi”nin dördüncüsü 10 Nisan Çarşamba günü İstanbul Point Hotel Barbaros‘ta düzenlenecek. Zirvede alanında uzman konuşmacılar, anne ve anne adaylarına ilk 1000 gün ile ilişkili önem taşıyan konular hakkında bilgi verecek. 

ARALIKTAN BAKMAK  

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Aralıktan Bakmak: Meşrutiyet Caddesi’nden Bir Kesit başlıklı bir sergi gerçekleştiriyor. 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren, sosyal, ekonomik ve fiziksel çok boyutlu bir dönüşüm geçiren Pera’dan bir noktaya odaklanan sergi, bu kesit üzerinden bölgeye dair bütünsel bir bakış yakalamayı amaçlıyor. Sergi Beyoğlu Tepebaşı’ndaki İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Galerisi’nde 21 Eylül’e kadar açık olacak. 

GEREKSİZSE KAPAT, GELECEĞİ AYDINLAT 

Panasonic Life Solutions Türkiye, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülüğünde gerçekleştirilen Dünya Saati etkinliğine sponsor olarak destek veriyor. Tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleşen ve en önemli çevre hareketlerinden biri olan “Dünya Saati Etkinliği” bu yıl  “Doğa ve İnsan İçin Yeni Bir Başlangıç” teması ile bugün 20.30 ila 21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Etkinliğe Ayasofya Müzesi, Edirne Selimiye Camii, İstanbul Boğazı’ndaki köprüler gibi pek çok yapı ışıklarını kapatacak. 

VİZYONDAKİLER

BENDEN HİKAYESİ 

Benden Hikayesi, Türk edebiyatının usta kalemi Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamı ve duygu dünyasını konu ediyor. Film, bir adada (Adapazarı) doğup, ömrünü başka bir adada (Burgazada) geçiren, edebiyatımızın usta ismi Sait Faik’in hayatını kendi ağzından anlatıyor. Usta kalem, Bursa Erkek Lisesi’nde yazdığı İpekli Mendil hikâyesiyle başlayan yazarlık hayatını Beyoğlu’nda, Fatih Kirazlımescit Sokağı’nda, çocukluğunu bulduğu Burgazada’da devam ettiriyor. Belgeselde, yazarın birçok öyküsüne de yer veriliyor. Usta yazarı Mert Er’in canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Onur Barış oturuyor. 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Onur Barış 

Oyuncular: Mert Er   

Yapım: Türkiye 

DUMBO 

Sirk sahibi Max Medici, eski yıldızı Holt Farrier ve onun çocukları Milly ve Joe’ya sıradışı bir görev verir. Ailenin görevi, sirkin yeni üyesinin bakımını üstlenmek. Bu yeni üye, yavru bir bebek fildir. Ancak Dumbo’nun uçabileceğini keşfettiklerinde, tek ayağı çukurda olan sirk inanılmaz bir geri dönüş yapar ve girişimci V.A. Vandevere’in dikkatini çeker. Vandevere, sevimli fili, büyük eğlence parkı Dreamland için kiralar. Dumbo, çekici ve muhteşem bir akrobat olan Colette Marchant ile birlikte yeni zirvelere doğru yükselir. Bu süreçte Holt da, Dreamland’in karanlık sırlarını keşfedecektir. 

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Tim Burton Senarist: Ehren Kruger 

Oyuncular: Colin Farrell, Danny DeVito, Michael Keaton, Eva Green 

Yapım: ABD 

HAYVAN MEZARLIĞI 

Hayvan Mezarlığı, henüz taşındığı evde ailesi ile kutlama yaparken hayatını kaybeden küçük oğlunu geri getirmek için eski bir mezarlığa oğlunu gömen bir adamın hikayesini anlatıyor. Louis Creed, iki çocuğu ve eşi Rachel ile birlikte Boston’daki şehir yaşamından kurtulup, kırsal kesime taşınmaya karar verir. Yeni yaşamlarına uyum sağlamaya çalışan aile, kedilerinin bir kaza sonucu ölmesiyle büyük bir üzüntüye kapılır. Kedilerini, evlerinin yakınındaki gizemli bir mezarlığa gömen aile, bir süre sonra inanılmayacak bir durumla karşı karşıya kalır. Gömdükleri kedi hayata geri döner. Creed ailesi, artık gizemli mezarlığın sırrını öğrenmiştir. Bu sırada oğullarını kaybeden aile, gömülen her şeyi bedenen hayata döndüren bu mezarlığı, oğullarını geri getirmesi için kullanmaya karar verir. Oğlunu mezarlığa gömen Luis, onu gerçekten geri getirebilecek midir? 

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer 

Senarist: Jeff Buhler Oyuncular: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Jeté Laurence 

Yapım: ABD