27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Her şey tatlıyla başlıyor

Tatlı tutkunlarının iple çektiği festival için geri sayım başladı. Bu yıl ikincisi gerçekleşen Tatlıfest, 5-6-7 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Festival koordinatörü Olgar Ataseven “Her şey tatlı ile başlıyor ve tatlı ile bitiyor. Tüm güzel anlarımızı tatlı ile birleştiriyoruz” diyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 29 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Her şey tatlıyla başlıyor

İstanbul, yılın en tatlı etkinliğine sahne oluyor. Çikolata ve tatlı sektöründe uluslararası şeflerin katılımı ile gerçekleşecek Tatlıfest, 5-6-7 Mayıs tarihleri arasında Küçük Çiftlik Park İstanbul’da meraklılarını bekliyor. Think-Free tarafından bu yıl ikincisi gerçekleşen festival İstanbulluların damağına gözüne ve kulağına hitap ediyor. Ziyaretçiler çikolata heykelleri arasında gezecek, gün boyu müziğin, eğlencenin ve tatlıların tadını çıkaracak. Festival Koordinatörü Olgar Ataseven, Tatlıfest’in sürprizlerini açıklıyor.  

Tatlıfest fikri nasıl doğdu?  

Şirketimiz 360 Dereceden Aşk Festivali ile ilgili çalışırken temamız ‘Her Şeye Olan Aşk’tı. O dönem festivalin içinde yediklerimiz ile de bir sevgi ve aşk bağı olduğunu konuşuyorduk. Tüm bu yediklerimiz içinde aslında tatlı her şeyin önüne çıkıyordu. Biz de Ankara’daki partnerimiz olan şirket Enfest ile bu fikri hayata geçirmeye karar verdik.

Tatlı festivali yapanızın özel bir nedeni var mı?

Her şey tatlı ile başlıyor ve tatlı ile bitiyor. Yapacağımız her sürprizin yanında, hayatımızın her alanında tatlı var. Bu insan için vazgeçilmez bir şey. Tüm güzel anlarımızı tatlı ile birleştiriyoruz. Diğer taraftan tatlı yükselen gastronomi trendleri için apayrı bir yerde duruyor. Bu sebeple biz de bu konuyu tüm detayları ile sahiplenelim istedik ve Türkiye’nin Tatlı Festivali Tatlıfest’i yapmaya karar verdik.

Bu yıl festivalde bizleri neler bekliyor?

Bu yıl festivalde yok yok! Modern tatlılar, geleneksel tatlılar, şekerciler, çikolatacılar, pastacılar ve butik pastacılar, bisküvi ve kek markaları, dondurmacılar, şerbetçiler, kahve ve çay markaları, küçük ev aletleri üreticileri, profesyonel malzeme üreticileri ve aşçılık okullarının yer alacağı Tatlıfest’te, gastroshowlar, tadımlar ve atölye çalışmaları yapılacak, çeşitli gösteriler ve müzik performansları gerçekleştirilecek.

Minik tatlı tutkunları da unutulmamış. Onları neler bekliyor?

Festivalde çocukları da unutmadık ve onlar için özel bir alan oluşturduk. Oluşturduğumuz bu özel alanın adı ‘Kid’s Cooking  Academy’. Bu alanda milli takım şeflerimizle kurabiye yapımı, mini pasta yapımı, cupcake ve süsleme gibi atölyelerle eğlenceli aktiviteler, animasyon şovlar gerçekleştirilecek.

1 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Peki ülkemizde tatlı pazarı ne durumda?

Türkiye artık genel olarak dünyadaki gelişmiş ülke trendlerini yakalıyor. Burada bizim kendimize has ve farklı olan yeme alışkanlıklarımız var ama genel olarak bakıldığında toplam gıda pazarı pastası içinde tatlı ve şekerli ürünler yaklaşık yüzde 6-8 civarında yer tutuyor.Bu da yaklaşık 1 milyara dolarlık pay demek.