26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KardashIan’ın izinden gidip yenileniyoruz

Ünlü TV ikonu Kim Kardashian yine yaptı yapacağını ve yepyeni bir akım daha başlattı. Tüm vücudu yeniliyoruz, deri altımızdaki kolejeni yükseltiyoruz. Yöntemi ise Coolaser...

Büşra UĞRAŞ10 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
KardashIan’ın izinden gidip yenileniyoruz

Sizi son yıllarda özellikle ABD’de çok kullanılan bir yöntemle tanıştırmak isteriz; Coolaser. Aslında yöntem çok da yeni değil uzun yıllardır kullanılıyor ve her geçen gün geliştiriliyor. Ama asıl hikaye bu değil. Uzun zamandır bölgesel olarak kullanılan ve etkin sonuçlar veren bu cihaz, Reality Show ile hayatımıza giren sansasyonel hayatı ve ailesiyle gündemden düşmeyen Kim Kardashian sayesinde bir akıma dönüştü. Kardashian normal uygulamanın dışına çıkarak Coolaser’i tüm vücuduna uygulatmaya başladı ve böylece yepyeni bir akımın da öncüsü oldu.

Dört seans yeterli

Jessica Alba ve Kate Hudson gibi Hollywood yıldızlarının da gözdesi olan Coolaser’i Türkiye’ye getirense Teşvikiye’de hizmet veren René Clinic. Yöntemi Prof. Dr. Reha Yavuzer’den dinledik. Bayram tatilinde kendine zaman ayırmak isteyenlere bir rehber olsun diye de star Cumartesi okuyucularına anlatalım dedik... Nedir bu Coolaser diye merak ettiğimizde Prof. Dr. Reha Yavuzer anlatmaya başlıyor: Gelişmiş bir lazer teknolojisi. Amacıysa deriyi yakmadan üst tabakanın uzaklaştırılması. İşlem sonrasında alttan yeni, genç daha parlak ve pürüzsüz bir cilt gelişimi meydana geliyor. Lazerin derin tabakalara yaptığı etki ise kollajen üretiminde artış sağlamak. Kısaca Coolaser üst tabakayı yenilerken altta da yıllar içinde azalan kollajen dokunun yerine konulmasını olanak veriyor. Bu yıl Los Angeles da özellikle Hoolywood yıldızları arasında en çok tercih edilen uygulama olarak dikkat çeken, çok hassas bir laser olan coolaser derinin üst tabakasında 10 ile 20 micron arasında etki gösterebilir. Yöntem daha önceleri bölgeseldi şimdilerde yeni geliştirilen cihaz sayesinde tüm vücuda aynı anda uygulanabiliyor. Tabii uzman bir plastik cerrah veya dermatolog tarafından denetlenmesi şart. Yüz ve el sırtına sıklıkla uygulanan bu özel lazer enerjisi sadece derinin üst tabakasını almakla kalmıyor aynı zamanda derin tabakada mesajcı proteinleri aktive ederek yenilenme sürecini hızlandırıyor. Diğer lazerlerden bu farkıysa ısı hasarı oluşturmaması. Coolaser 1-6 seans uygulanıyor. Seans sayısı yapılan değerlendirmeye göre karar veriliyor. Çoğu hasta 2 veya 4 seanslık protokole uygun. Seans aralıkları 20 ile 40 gün arasında değişebilir ve. Seans aralığına takipler sırasında kişinin gösterdiği iyileşme özelliklerine göre karar veriliyor.

Coolaser’in en iddialı olduğu konu özellikle bacak ve kalçada pürüssüz bir cilt yapılandırması.

Kimler için uygun?

Prof. Dr. Yavuzer, uygulama bölgesinde aktif enfeksiyon varlığında, hamilelerde, keloid gelişimi olanlarda, yara iyileşmesini bozan ağır kronik rahatsızlıklarda (kontrol dışı diyabet, yüksek doz steroid kullanımı gerektiren rahatsızlıklar), yoğun sigara içenlerde bu uygulamanın yapılmasını tavsiye etmiyor. Sigara içenlerde uygulamadan 2 hafta önce sigaranın bırakılması gerekiyor. Ancak bunun dışında hemen hemen herkesin bu uygulamayı kullanabileceğini vurguluyor. Ama tabii belli doneler mevcut. Yavuzer “Değerlendirmeyi takiben yapılacak bilgisayarlı analiz ile kişinin uygun bir aday olup olmadığına karar verilerek tedavi planlanıyor. Uygulama kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de çok tercih ediliyor. Özellikle kadınlarda 35 erkekelrde 45 yaşından sonra deri altındaki kolejenlerin eksilmeye başladığını vurgulayan Prof. Dr. Uygulamayı tavsiye ettiği kişi profillerini sıraladı:

- Parlaklığını kaybetmiş derilerde

- Deri yüzeyi pürüzlü bir görüntüye sahipse veya daha pürüzsüz bir cilt hedefleniyorsa

- Geniş porları olan derilerde

- Eski sivilce izleri olanlarda

- Hafif çatlaklarda

- Hafif deri lekelenmelerinde

- Yukarıdaki sorunlar olmadan yaşlanmayı geciktirici olarak 35 yaş sonrasında

- Deri yenilenmesini ve nemlenmesini arttırmak için

Koruyucuları düzenli kullanın

Prof. Dr. Yavuzer uygulamanın sonrasında dikkat edilmesi gereken hususları sıralıyor: Uygulamadan sonra 1-3 gün boyunca kızarıklık ve yedi güne kadar soyulma ve pullanma meydana gelebilir. Özellikle bu dönemdeverilen bakım kitinin kullanılması çok önemli. Seanslarda uygulanacak enerji düzeylerine göre bu süre daha kısa veya daha uzun olabiliyor. Çalışan bireyler için sıklıkla Cuma günü yapılan uygulama sonrası salı günü işe gidebilmek mümkün. Şayet daha kısa sürede iyileşmek isteniliyorsa bu takdirde her bir uygulamadaki enerji düzeyi düşürülür ancak total seans sayısı arttırılır. İyileşme boyunca güneşten ve ultraviyoleden sakınılmasını da öneriyoruz.