8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Keyif rotaları

HAZIRLAYAN: FATMA [email protected]9 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Fenerbahçe’de Fenerbahçe Parkı’nın önünde yer alan Cafe Romantika, adalar manzarası eşliğinde lezzetli ve keyifli kahvaltı yapmak isteyenler için ideal. İçinde yer alan park, çocuklu aileler için çok uygun. Serpme kahvaltı sevenlerin uğrak noktası olan mekanda menemen, yağda yumurta ve sıcak çikolatayı denemeyi unutmayın. Mekanın tek kötü özelliği servislerinin yavaş olması. 

KAHVE SAATİ 

Suadiye’de bulunan Drip Coffeeist, 3’üncü dalga kahve akımını takip edenlerin uğrak noktası. Soğuk ve sıcak kahve sevenlerin mola noktası olarak görülen mekanda kahve çekirdeği çeşitleri göz dolduruyor. Özellikle cold brew, espresso, filtre kahve, Nikaragua, syphon, Kolombiya çekirdekli Chemex’i deneyebilirsiniz. Ayrıca kahvenizin yanında mekanın meşhur havuçlu kekini veya Budapeşte tatlısını tatmadan gitmeyin. 

ÖĞLE YEMEĞİ

Cadde üzerinde yer alan Bafetto, pizza severlerin buluşma noktası. En büyük özelliği iki farklı lezzeti tek bir pizzada deneyebiliyorsunuz. Spesiyalleri arasında hellim, Barcelona, İstanbul, Milano ve Pesto pizzaları var. Et sevenlerdenseniz Amsterdam size daha uygun olabilir. Füme et ve rokanın uyumundan hoşlanıyorsanız Paris’i deneyin.

ÇAY MOLASI

Erenköy’deki Dibek Pastanesi’ne uğramayı unutmayın. Yılların birikimi ile ailece işletilen mekanda taze çayı en uygun fiyata içebilirsiniz. Dilerseniz sıcacık çayınızın yanına zeytinli açma, selanik gevreği, çikolatalı cevizli ve incirli tatlılarını yiyebilirsiniz. Mekanda self servis hizmeti var. Ayrıca mekan biraz küçük ancak yer bulma sıkıntısı yaşama ihtimaliniz çok düşük.

TATLI ADRESİ

Cadde’nin Suadiye tarafında kalan L’ange Patisserie&Cafe, şık dekorasyonu ile göze, lezzetli tatlıları ile damağa hitap ediyor. Mekanda panna cotta, Josephine, mousse chocolate, çikolatalı tart, tiramisu ve armutlu tartı denemeden gitmeyin. Somon burgerini ve risotto porçiniyi tatmayı unutmayın. 

AKŞAM YEMEĞİ  

Cadde’de yer alan Kırıntı, akşam yemeğini cafe havasında kalabalık arkadaş grubuyla yemek isteyenler için ideal. Mekanın spesiyalleri arasında Meksika mutfağının nachos, quesadillas gibi lezzetleri yer alıyor. Bunların yanı sıra enginarlı risotto, Dallas pirzola, hindi stroganoff, buharda somon gibi lezzetleri deneyebilirsiniz.

ATIŞTIRMALIK

Caddebostan İskele Sokak’taki Mercan Kokoreç, günün kapanışını yapmak için en uygun yerlerden. Kokoreç ve kumrusuyla meşhur mekanda midye tavayı tercih edebilirsiniz. Klasik kokoreçten sıkılanlar da güveç kokoreçi deneyebilir. Aynı zamanda eskapaçe, Fener kavurma, borani, kabucakis denemeye değer. 

ALTERNATİF 

Bağdat Caddesi’ndeki Nelipide Gurme pide severler için ideal. Yöresel pide lezzetine yenilik getiren mekanda aperatif olarak kaşarlı mantar dolmaya şans verin. Kıymalı kaşarlı, kavurmalı kaşarlı, beğendili pide veya spesiyal olarak Nelipide gold, yuvarlak kıymalı gibi çeşitlere midenizde yer açın.