27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Keyif rotaları

HAZIRLAYAN: FATMA [email protected]13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Park Teras Kompleksi içinde yer alan Emirgan Sütiş, sucuklu ve pastırmalı yumurta, beyaz peynir ve bal kaymak ile sade bir kahvaltıyı tercih edenler için ideal. İç dekorunun lüks otelleri andırdığı mekanda kahvaltı menüsü zengin içeriklerden oluşuyor.

KAHVE SAATİ 

Perlavista AVM’nin teras katında bulunan Drops Cafe, kahvaltı sonrası kahve krizine girenlerin uğrak noktası. Özellikle magic irish drops’u ile ünlü mekanda chai tea latte, filtre kahve ve latte de deneyebilirsiniz. Kahvenizin yanında dilerseniz lezzetli fıstıklı pasta veya latte pasta yiyebilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

İnönü Mahallesindeki One Steakhouse, et tutkunlarının buluşma yeri. Mekan et olarak küşleme, şaşlık ve tereyağlı lokumu ile ev yapımı acı hardalı meşhur. Hamburger isterseniz de one hamburgeri ve yanında gelen baharatlı patatesi deneyebilirsiniz. Salata olarak ise tulum peynirli narlı salata çok leziz.

ÇAY MOLASI

Adnan Kahve Mahallesi Anadolu Caddesinde yer alan Flambe Cafe, çay tiryakilerini sevindirecek menüye sahip mekanlardan. Bildiğimiz siyah ve yeşil çayın yanında dilerseniz yasemin, earl grey, ada, melisa, naneli yeşil çay veya tarçınlı elma, ıhlamur, red forest gibi kış çayları içebilirsiniz. 

TATLI ADRESİ

Tatlı krizine girenler Adnan Kahve Mahallesi Anadolu Caddesinde bulunan Ekler İstanbul’un zengin ekler menüsünü görünce bayılacak. Mekanın vitrininden de anlaşılacağı üzere çok geniş ürün çeşitleri bulunuyor. Birbirinden farklı eklerin lezzetini denerken macaron ya da dondurmasını tatmayı unutmayın.

AKŞAM YEMEĞİ  

Sahil Mahallesi Kocatepe Caddesindeki Maya Restaurant’a akşam gittiğinizde deniz manzarasını seçemeyebilirsiniz. Ama et veya balık tercihli akşam yemeğinizin yanında muhakkak yaprak ciğerini deneyin. Eğer et isterseniz mantarlı bonfile veya kaburga, balık isterseniz levrek veya istavrit tadabilirsiniz.

ATIŞTIRMALIK

Barış Mahallesi Keleşoğlu Plaza’da yer alan Beylik İşkembe salonu, atıştırmalık sevenlerin gözlerini dolduruyor. Çorba olarak kelle paça, tuzlama, karışık ve dil paça gibi tercihlerin bulunduğu mekanda, sakatat istemezseniz mercimek, ezogelin veya tavuksuyu içebilirsiniz.

ALTERNATİF 

Alternatif olarak Perlavista AVM’de bulunan Garage Concept, farklı lezzetler denemek için ideal. Özellikle keçi peynirli sebze ızgarası ve patatesli kajun tavuk basketi ile kendini öne çıkaran mekanda aynı zamanda mozarella caprese, garage combo ve bistecca pizzayı tadabilirsiniz.