26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Şen: Hayat rol yapanları sevmez

Kanal 7 ekranlarının sevilen dizisi Elif’te rol alan Derya Şen oyunculuk ve özel hayatını samimiyetle anlattı. Şen, “Oyunculuk sette kalmalı. Evlilikte rol yapan hayatta huzuru bulamaz” dedi.

17 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Şen: Hayat rol yapanları sevmez

Dile kolay, Türk ekranlarında üç yıldır günlük olarak yayınlanıyor. Kanal 7’nin yediden yetmişe herkesi ekran başına bağlayan Elif dizisinin ana karakterlerinden  Derya Şen ile buluştuk. Dizide Tülay karakterine can veren oyuncu, evlilik arefesinde Star Cumartesi’ye samimi açıklamalarda bulundu. 

Elif dizisinde canlandırdığınız Tülay karakteriyle, Derya Şen arasında ne gibi benzerlikler var?

Tülay inişleri ve çıkışları olan çok renkli, iyi niyetli, zor şartlarda mücadele etmiş bir kadın. Veysel karakteri ile büyük bir aşk yaşıyor ve geçmişinden kurtularak evlenip sade bir aile hayatı kuruyor. Tülay, zıtlıkları ruhunda barındıran bir kadın. Dramatik, güleç, yardımsever, açıkgöz, ani parlamalarına rağmen kısa sürede uysal bir ruh haline bürünebilen bir karakter. Derya Şen ve Tülay arasındaki en büyük benzerlik ikisi de çok iyi niyetli, mücadeleci ve bir o kadar birbirine zıt duygu durumlarını yaşantılarında barındırıyor olmaları.  

Elif’in başarısı aile kavramına yaptığı vurgu mu?

Veysel Tülay Şimşek ailesi, toplumuzda baktığımızda özlenen, örnek gösterilen halk tipi tipik çekirdek Türk ailesi. Tüm karakterler o kadar sıcakkanlı ki, izleyicilerimiz kendinden bir şeyler buluyor.  

Şöhretler dünyasında gün geçmiyor ki bir ayrılık haberi gelmesin, bu ayrılıkların sebebi modern dünyanın getirdiği yaşam tarzı mı? 

Sevginin ve saygının yoksun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Evlenmek için evleniliyor. Sanat camiasında maalesef ilişkiler birçoğu samimiyetsiz, yüzeysel ve daha çok çıkar ilişkilerine dayanıyor. Duygulardan çok mantık ilişkileri gündemde. Yaşadığımız ilişkide ne kadar doğal ve samimi olursak, hayat bir o kadar kolaylaşıyor. İnsanlar birbirlerine rol yapmadıkça, birbirlerine olan sevgi ve saygıları daha çok artıyor. Günümüzde ilişkiler kavgalardan beslenir olmuş. Ben, sevgiden, huzurdan beslenen biriyim. Ev hayatımla, iş hayatımı birbirine karıştırmam. 

Bir oyuncunun hayatında evlilik neler kazandırır ya da kaybettirir?

Evlenince insan, bir kişiyken iki kişi oluyor. Yani bu demek oluyor ki evlilik gücünüze güç katıyor. Evlilik kurumuyla, insan aile kurduğu için yalnızlığını yenebilir, çok daha verimli huzurlu bir hayat yaşayabilir.  

Eşim şef olsa da mutfağın reisi benim

Ödüllü şef Ayvaz Akbacak ile dünyaevine girmeye hazırlanıyorsunuz. 

Evde mutfağın reisi kim olacak?  

Ayvaz Şef’in mutfaktaki hünerlerine, becerilerine, yaratıcılığına, lezzetlerine gerçekten hayranım. Kendisinden de aşçılık konusunda çok şey öğreniyorum. Ama bu konuda geleneksel Türk kadını gibi düşünüyorum. Mutfağımızın hâkimiyeti bende. Şef mutfağımıza giremez. Evde benim yaptığım yemekler yenir, ödüller de bana gelir.