26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Tarihin tadı, denizin tuzu

“İyi Yaşam”ın önemli bir parçası olan “İyi Yemek” temasıyla yola çıkarak tarihten gelen farklı lezzetleri mutfağınıza getiren ünlü şefler Jale Balcı ve Murat Bozok’un Tarihin Tadı Denizin Tuzu adlı yemek kitabı çıktı.

5 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Tarihin tadı, denizin tuzu

Davetlerin, akşam yemeklerinin, 5 çaylarının daha güzel geçmesi için bu kitap sizin en büyük yardımcınız olacak. 

Dünün lezzetlerini tüm bereketleriyle sofranızda olmasını sağlayacak kitapta; Portakal Soslu Levrek, Badem Çorbası, Türk Kahveli Creme Brulle, Elmalı Kök Kereviz Çorbası, Krepli Yeşil Çaylı Pasta, Lavantalı Kuzu Pirzola, Karabuğdaylı Yemişli Karides, Lime Pannacotta Salatalık Sorbe, Hurmalı Antakya Kömbe Kurabiye ve Batırık gibi yöresel tadları da içinde barındıran yaklaşık yetmiş yemek tarifi herkesi lezzet yolculuğuna davet ediyor.

YEMEK TARİFLERİYLE KÜLTÜR YOLCULUĞU

Kadim kültürümüzün etkisiyle yüzyıllar boyunca mutfaktan mutfağa geçerek değişen gelişen yemek kültürünün en güzel örneklerinin yer aldığı Tarihin Tadı, Denizin Tuzu kitabı tarihten, tohumdan, tarladan, taze taze, tatlı tatlı ve Büyükyalı teras 5 çayı başlıklı altı bölümden oluşuyor. 

Büyükyalı projesinin tarihi dokusu, denize yakınlığı ve toprağın verimliliği gibi özelliklerinin kitaba konsept oluşturulmasında çok büyük kolaylık sağladığını söyleyen şef Jale Balcı;  “Kitabın iç taslağını hazırlamak çok keyifliydi. Böyle bir kitapta yer almak aşçı ve yemek kitabı yazarı olarak beni mutlu etti. Çünkü şimdiye kadar çıkardığım tüm kitaplarımın kendi içinde bir konsepti vardı . Benim için heyecanlı ve keyifli bir proje oldu.” şeklinde konuştu.

Böylesine bir coğrafyada yazılan yemek kitabının bir parçası olduğu için kendini şanslı gören Murat Bozok; tarihin ve toprağın, denizin ve çok kültürlülüğün iç içe geçtiği Büyükyalı projesinde bir şef olarak elinden geldiğince bu büyülü toprakların yemeklerini aktarmaya çalıştığını söylüyor ve ekliyor “Malzemeden başlayıp tabağa ulaşıncaya dek bu hikayenin içinde olmak her anı ile büyük bir keyif ve lütuftu. Umarım bu tarifleri hazırlayanlar bizimle aynı heyecanı paylaşır.”

İyi yaşamın önemli bir parçasının da iyi yemek olduğunu vurgulayan Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “Fotoğraflarından tasarımına kadar profesyonel bir ekip tarafından özenle hazırlanan Tarihin Tadı Denizin Tuzu kitabının tarihten gelen farklı lezzetleriyle mutfağınızı ısıtırken sizleri sevdiklerinizle birlikte lezzet yolculuğuna çıkaracak” diye konuşuyor.