26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Diriliş Ertuğrul'da Günalp Bey şoku!

Diriliş Ertuğrul dizisinde Günalp Bey kılıcını çekerek Ertuğrul Bey’e teslim olmasını söylüyor. Hem teslim olmasını hem de canını Emir Sadettin Köpek’e teslim etmesini istiyor.

19 Nisan 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği, senaryosu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin elinden çıkan dizide yönetmen koltuğunda Metin Günay bulunuyor. Dizide Ertuğrul Bey karakterini Engin Altan Düzyatan, Halime Hatun karakterini Esra Bilgiç, Hayme Ana karakterini Hülya Darcan , Turgut Alp karakterini ise Cengiz Çoşkun canlandırıyor. Diriliş Ertuğrul’un önceki bölümünde ; şoke eden olaylar yaşanıyor.

Diriliş Ertuğrul 115. Bölümde İzleyiciyi Neler Bekliyor?

Diriliş Ertuğrul’un 115. Bölüm fragmanında ; Günalp Bey ve Ertuğrul Bey kanlı bir hesaplaşma için karşı karşıya geliyor. Karacahisar Kalesinden bir kez daha karşılaşan ikiliden Günalp Bey kılıcını çekerek Ertuğrul Bey’e teslim olmasını söylüyor. Hem teslim olmasını hem de canını Emir Sadettin Köpek’e teslim etmesini istiyor. Bu tehditlerinden hiç birinden zerre kadar korkmayan Ertuğrul Bey ‘’ biz canımı ancak Hakk’a teslim ederiz ‘’ diyor. Bunun üzerine Günalp Bey ve Ertuğrul Bey kılıç kılıca dövüşmeye başlıyor. Fakat daha sonra Emir Sadettin Köpek adamları ile birlikte kaleyi basarak hem Günalp Bey’i hem de Ertuğrul Bey’i yakalıyor. Günalp Bey hiç beklemediği şekilde Emir Sadettin Köpek’in ihanetine uğrarken; Ertuğrul Bey ise ellerine düşüyor. Emir Sadettin Köpek’in adamları Ertuğrul Bey’i bağlayarak işkence için hazırlıyor. Emir Sadettin Köpek ateşte kızdırdığı kılıcı Ertuğrul Bey’in göğsüne saplarken ‘’ bu otağda tek bir adalet var; o da benim kanlı adaletim’’ diyerek işkenceye başlıyor. Ertuğrul Bey  acıdan bağırmak yerine Emir Sadettin Köpek’e asla boyun eğmeyeceğini haykırıyor.



Köpek’in zulmüne maruz kalmamak için saraydan ayrılan Gıyaseddin ve Mahperi, Ertuğrul’un tavsiyesi üzerine Kayı Obası’na gelmişti. Ertuğrul ise, Köpek’in askerlerinin ele geçirdiği Kamyeri’yi kurtarmayı başarmıştı. Sonrasında Ertuğrul’un planı sayesinde Hüsameddin Karaca ve Togan, Köpek’in güvenini kazanmıştı. Obada ise Hafsa, gebeliğinden ötürü rahatsızlanmış ve Mahperi’nin önerisiyle Konya’ya şifahaneye gönderilmişti. Ahmet, imparatorun ordu vereceği haberini Kritos’a vermişti. Kamyeri’nin Ertuğrul tarafından kurtarıldığını öğrenen Köpek, öfkeden deliye dönmüştü. Marya ise Aydoğmuş’a gönderilecek bilgiyi verdiği sırada, Ahmet onun casusluk yaptığını öğrenmişti. Aydoğmuş, Günalp’ın gidişiyle meydanı boş bulmuş ve sultanla anasını öldürmek için, askerleriyle obaya saldırmıştı. Ertuğrul ise ulak kılığında Köpek’in otağına girmeyi başarmış ancak karşısında Günalp’ı bulmuştu…
 
Ertuğrul’un Günalp ve Köpek’le olan hesaplaşmasında neler yaşanacak? Ertuğrul ve alplar, hedeflerine ulaşıp Köpek’in ordugâhından sağ salim çıkabilecekler mi? Ahmet, Tekfur Kritos’u obaya saldırmamak hususunda oyalayabilecek mi? Obaya yapılan saldırı bertaraf edilebilecek mi? Mahperi ile Hayme ve Halime arasında neler yaşanacak? Gıyaseddin ve Mahperi, saraya dönebilecekler mi?